noodles volos banner

Πρεμιέρα με ήττα για τον Ρήγα, 0-2 από την Α.Ε. Καραϊσκάκης

Για μισή ώρα  Ρήγας Φεραίος ήταν ανώτερος της Α.Ε. Καραϊσκάκης, έβαλε γκολ που ακυρώθηκε με τον Τζοβάρα για οφσάιντ και είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον ίδιο παίκτη. Έπειτα όμως η ομάδα του Μίοντραγκ Τσίρκοβιτς ανέλαβε την πρωτοβουλία και χωρίς να εντυπωσιάζει ή να χάνει τις μεγάλες ευκαιρίες είχε την ουσία και πετυχαίνοντας δύο γκολ έφυγε με το διπλό με σκορ 0-2 από το Βελεστίνο στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Πάντως, για τις φάσεις του ακυρωθέντος γκολ του Τζοβάρα και για το πρώτο τέρμα της Α.Ε. Καραϊσκάκης υπάρχουν έντονες αμφιβολίες αν ο Γρατσάνης και οι βοηθοί του πήραν τις σωστές αποφάσεις.

Ο Ρήγας Φεραίος ξεκίνησε με σύστημα 4-4-2, που δοκίμασε πολλές φορές στις προπονήσεις ο Λάκης Μπακάλης. Τερματοφύλακας ήταν ο Παπαγιάννης, στην άμυνα οι Χατζηαθανασίου, Σπαθής (πλάγιοι αμυντικοί), Γκάγκας, Βουραζέρης (στόπερ) και στο κέντρο οι Μπόρας, Αλεξίου στον άξονα, με τους Γεωργατζή (δεξιά) και Γκίκα (αριστερά) στα πλάγια. Τέλος, το επιθετικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Τζοβάρα και Τσελεπή.

Η Α.Ε. Καραϊσκάκης από την άλλη είχε στην άμυνα από τα δεξιά στ’ αριστερά τους Σκοπελίτη, Καραγιαννίδη, Αβραμίδη και Χαρτσιά, στο κέντρο ως αμυντικούς μέσους τους Κόλινς και Βελέτη, ενώ πίσω από τον κλασικό προωθημένο Ευαγγέλου ήταν ο Λώτας ως οργανωτής μαζί με τους Γούλα και Γυφτοκώτσα, ο οποίος τυπικά ήταν δεξιά, ωστόσο δεν πλαγιοκοπούσε, αλλά συνέκλινε συνεχώς στον άξονα.

Οι φάσεις

Στο 12’ ο Γκίκας ανάγκασε με το σουτ που έκανε τον Ανδρούτσο σε δύσκολη απόκρουση στην αριστερή του γωνία, το ριμπάουντ πήρε ο Τζοβάρας, που με πλάτη προς την εστία έβγαλε προς τα έξω στον Χατζηαθανασίου. Αυτός σέντραρε και η μπάλα μετά από διεκδίκηση παικτών έφτασε στον Τζοβάρα, που αφύλακτος σκόραρε από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του β’ βοηθού. Αξίζει να σημειωθεί ότι με γυμνό μάτι φάνηκε πως η μπάλα έφτασε στον παρολίγον σκόρερ από αμυνόμενο των φιλοξενουμένων.

Στο 22’ οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το 1-0, όταν μετά από ομαδική προσπάθεια ο Γκίκας έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Τζοβάρα, αλλά ο φορ του Ρήγα νικήθηκε από τον Ανδρούτσο.

Μετά το 30λεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν και μετέφεραν κάποιες στιγμές το παιχνίδι προς την περιοχή του Παπαγιάννη, χωρίς να κάνουν όμως φάση. Ουσιαστικά στην πρώτη τους ευκαιρία οι Αρτινοί κατόρθωσαν να σκοράρουν.

Ο Λώττας στο 41’ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Παπαγιάννης δεν έκανε καλό υπολογισμό στην προσπάθειά του να διώξει και η μπάλα έφτασε στον Αβραμίδη που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, με τον Ευαγγέλου να έχει προσπαθήσει να την ακουμπήσει με το χέρι.

 DSC6609

Ο Χατζηαθανασίου προσπάθησε να διώξει, χωρίς να τα καταφέρει και κατά πάσα πιθανότητα ήρθε σε επαφή με την μπάλα, αφού αυτή ήδη είχε περάσει τη γραμμή. Όπως και να ‘χει, το μόνο που κατάφερε ο αμυντικός του Ρήγα ήταν να τη στείλει στο εσωτερικό μέρος του δοκαριού κι έπειτα αυτή έσκασε εντός εστίας. 

Ο Ρήγας αντέδρασε, αλλά πάλι στάθηκε άτυχος. Στο 45’ ο Χατζηαθανασίου σέντραρε από τα δεξιά και ο Τζοβάρας με πλάτη στο τέρμα έστρωσε για τον Γεωργατζή που σούταρε με το που μπήκε στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.  

Το δεύτερο 45λεπτο

Στο β’ μέρος η Α.Ε. Καραϊσκάκης ξεκίνησε πολύ καλύτερα και παίρνοντας το κέντρο έκανε συχνές επισκέψεις στην περιοχή του Ρήγα, χωρίς να κάνει κάποια αξιόλογη φάση. Όλα αυτά μέχρι το 60’, καθώς με τις αλλαγές των Σέττου και Ζαχαράκη, οι Βελεστινιώτες έγιναν  πιο επιθετικοί.

Πάνω όμως που ο Ρήγας ανέβαινε, δέχθηκε το δεύτερο τέρμα. Η μπάλα χάθηκε στο κέντρο από τον Μπόρα, που ενώ ήταν τραυματίας προσπάθησε να κάνει κοντρόλ, τη στιγμή που δίπλα του βρισκόταν ο Γκίκας. Μάλιστα ο μεσοαμυντικός του Ρήγα έπεσε στο έδαφος, η φάση συνεχίστηκε και με τελείως ανοικτή την άμυνα του Ρήγα ο Λώττας πέρασε την κάθετη για τον Γυφτοκώστα που έφυγε από κανονική θέση, προχώρησε και στο τετ-α-τετ με τον Παπαγιάννη πλάσαρε ιδανικά, για να γράψει το 0-2.

Στο 74’ και το 75’ θα μπορούσε να γίνει το 1-2. Αρχικά ο Γκίκας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και την τελευταία στιγμή στο πίσω δοκάρι ο Ανδρούτσος ακούμπησε όσο έπρεπε την μπάλα, για να τη στείλει κόρνερ και να αποτρέψει τον αμυντικό των γηπεδούχων να σκοράρει με το κεφάλι εξ επαφής. Το κόρνερ εκτελέστηκε, ο Κυπτίου έγινε κάτοχος της μπάλας και έβγαλε από τα δεξιά τη σέντρα, αλλά ο Ζαχαράκης δεν κατόρθωσε με το κεφάλι να σκοράρει. Τέλος, στο 88’ το διαγώνιο σουτ του Χατζηαθανασίου εντός περιοχής πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σέττος πήγε να βγάλει παράλληλα για τον Γκίκα που ήταν μόνος του, αλλά ο δεύτερος ήταν μακριά από την μπάλα.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης (46’ Κυπτίου), Σπαθής, Γκάγκας, Αλεξίου, Γεωργατζής, Μπόρας, Τζοβάρας (59’ Ζαχαράκης), Γκίκας, Τσελεπής (59’ Σέττος)

Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Ανδρούτσος, Σκοπελίτης (31’ λ.τ. Καψάλης), Χαρτσιάς, Αβραμίδης, Καραγιαννίδης, Κόλινς, Γούλας (83’ Οντβόνγκ), Βελέτης, Γυφτοκώστας, Λώττας, Ευαγγέλου (73’ Λάμπρου)

*Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε πριν τη σέντρα στη μνήμη του Γ. Καλόγηρου...

 

Last modified onSunday, 11 September 2016 13:38