noodles volos banner

Ικανοποίησε ο Ολυμπιακός, 2-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας (video)

Ικανοποιώντας πλήρως τους φιλάθλους του, που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό, ο Ολυμπιακός Βόλου επιβλήθηκε σε φιλική αναμέτρηση της Αναγέννησης Καρδίτσας με 2-0 και σημείωσε την τρίτη φιλική του νίκη κατά την τρέχουσα προετοιμασία. 

Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ντα Κόστα με πέναλτι στο 19' και ο Δήμος Κόκας με ψύχραιμο πλασέ στο 70', με τους νικητές να ξεκινούν άσχημα στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά να έχουν καλύτερα πατήματα στη συνέχεια και να ολοκληρώνουν το πρώτο μέρος προηγούμενοι. Στην επανάληψη και για μεγάλο διάστημα ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ακόμη καλύτερος και άρεσε περισσότερο στους οπαδούς του, σημειώνοντας ακόμη ένα τέρμα και κλειδώνοντας τη φιλική νίκη. 

Iσορροπημένο το πρώτο μέρος, αλλά το γκολ ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι του Παναγιώτη Τζαναβάρα ξεκίνησαν το παιχνίδι με ένα καθαρό 4-2-3-1 και τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα τον Μανάλη, δεξιά τον Στουρνάρα και τους Τέλλο και Κωστόπουλο στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπροστά στους δύο τελευταίους, ως αμυντικοί μέσοι, αγωνίστηκαν οι Σταύρου και Πότσι, αριστερά στην πτέρυγα επιλέχθηκε ο Ναστέφσκι, δεξιά ο Δωματάς, ενώ ανάμεσά τους, στον άξονα ως επιθετικός μέσος, αγωνίστηκε ο Ντα Κόστα. Μόνος του στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Φλίγκος.

Από την άλλη, η Αναγέννηση επέλεξε ακριβώς την ίδια διάταξη με τον Πρίφτη τερματοφύλακα, δεξί μπακ τον Τσοπέλα, αριστερό τον Τζανή και στόπερ τους Καλιβωκά και Κισκαμπάνη. Αμυντικοί μέσα ήταν οι Μπιτέλης και Υφαντής, “δεκάρι” ο Βουκομάνοβιτς, δεξί χαφ ο πρώην παίκτης του Πυράσου Μυργιώτης, αριστερό ο Μπλέντι και στην “αιχμή του δόρατος” ο Τσιλούλης.

Στο ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός έμοιαζε νωθρός, με την Αναγέννηση να διατηρεί την κατοχή της μπάλας και να δημιουργεί ρήγματα, με αποκορύφωμα ένα σουτ του Μπλέντι στο 9', από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που μπλόκαρε ο Κατσούλης. Με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ο κ. Τζαναβάρας αποφάσισε να αλλάξει το σύστημά του σε 4-3-3, με τον Ντα Κόστα να έρχεται δίπλα στον Σταύρου, τον Πότσι πίσω τους να παίζει καθαρός κόφτης και τους Δωματά-Ναστέφσκι να βοηθούν πιο πολύ τον Φλίγκο επιθετικά. Άμεσα, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν ισορροπία, με την εικόνα τους να βελτιώνεται αισθητά.

Στο 15', ήρθε η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, όταν το βολέ του Φλίγκου από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, ήρθε η φάση του πρώτου μέρους. Ο Δωματάς ανατράπηκε εντός περιοχής, ύστερα από τράβηγμα του Κισκαμπάνη, με τη διαιτητή κ. Κουσκούνη της αναμέτρησης (βοηθοί Μπασδέκη και Διαμαντάρα σε γυναικείο διατητικό τρίο) να καταλογίζει καθαρό πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Την εκτέλεσή του, ένα λεπτό αργότερα, ανέλαβε ο Ντα Κόστα, που ευστόχησε, γράφοντας το 1-0.

Η Αναγέννηση χρειάστηκε λίγο χρόνο να... συνέλθει από το τέρμα των ερυθρολεύκων και απείλησε ξανά στο 25'. Συγκεκριμένα, ο Καλιβωκάς ήταν αυτός που βγήκε απέναντι από τον Κατσουλή, ύστερα από γρήγορη κι έξυπνη εκτέλεση φάουλ των παικτών της Αναγέννησης, με τον κεντρικό αμυντικό να μην προλαβαίνει να κοντρολάρει τη μπάλα κι εκείνη να καταλήγει στην αγκαλιά του πορτιέρο του Ολυμπιακού. Οι Καρδιτσιώτες φάνηκαν ξανά στο 33', όταν ο Τσιλούλης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και τον Τέλλο στο πρώτο δοκάρι να πραγματοποιεί μία... παρακινδυνευμένη προβολή, με τον Κατσούλη που ήλεγχε τη φάση, να μπλοκάρει.

Στο 34' και το 35', ο Ολυμπιακός είχε δύο... “υποψίες” φάσεων, προκειμένου να διπλασιάσει τα τέρματά του. Αρχικά, ήταν ο Δωματάς αυτός που έκανε την προσωπική ενέργεια, έκανε το σουτ εντός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα, ενώ ο Ντα Κόστα, λίγα δευτερόλεπτα μετά, έπιασε ακόμα ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα και πάλι να καταλήγει σε σώματα αμυντικών των φιλοξενουμένων.

Στο 43', είχαμε μία φάση για λογαριασμό του Ολυμπιακού, που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες. Ο Δωματάς μπήκε στην περιοχή μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ και βρέθηκε απέναντι από τον Πρίφτη. Ο δεύτερος ανέτρεψε τον πρώτο, όταν εκείνος προσπάθησε να τον περάσει, κ. Κουσκούνη να μην καταλογίζει καθαρό πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον πορτιέρο της Αναγέννησης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στο 38' είχαμε αναγκαστική αλλαγή για τους ερυθρόλευκους, με τον Ναστέφσκι να αποχωρεί και τον Κολημήτρα να παίρνει τη θέση του. Αριστερά, λοιπόν, στην επίθεση προωθήθηκε ο Σταύρου, με τον νεοεισελθόντα να πηγαίνει στη φυσική του θέση, αυτή του κεντρικού χαφ.


Αρκετά καλύτερος στο δεύτερο ο Ολυμπιακός

Με την έναρξη της επανάληψης, ο προπονητής της Αναγέννησης άλλαξε... σχεδόν τα πάντα για την ομάδα του, με συνολικά οχτώ αλλαγές (από το πρώτο μέρος, συνέχισαν οι στόπερ Κισκαμπάνης, Καλιβωκάς και Πρίφτης) και σύστημα 4-4-2, με τους Ντιατά και Τζέκο επιθετικό δίδυμο, στα πλάγια του κέντρου τους Ελ Σαγέντ και Ντάνκουα, στον άξονα τους Φέτση και Σμίλτο και στα πλάγια της άμυνας τους Καραγιάννη και Δημόπουλο. 

Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός που παρουσιάστηκε ακόμα καλύτερος στην επανάληψη και κατάφερε να “καθαρίσει” το ματς στα μισά περίπου του δευτέρου μέρους, το οποίο ξεκίνησε με δύο σουτ των Σμίλτου και Κολημήτρα, που δεν ανησύχησαν τους τερματοφύλακες των δύο ομάδων.

Στο 52', η Αναγέννηση έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Ντιατά έκλεψε την μπάλα από τα δεξιά, μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή και βρέθηκε απέναντι από τον Κατσούλη. Το 1-1 έμοιαζε σίγουρο, καθώς ο Τζέκος τον περίμενε πλάι του, προκειμένου να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά η πάσα του πρώτου ήταν απογοητευτική, με την ευκαιρία να χάνεται.

Στο 53', το σουτ του Ντα Κόστα απο πλεονεκτική θέση μπλόκαρε ο Πρίφτης, για να φτάσουμε στο 61', όταν ο Δωματάς μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, “'εσπασε” την μπάλα, αλλά κανείς δε βρέθηκε να τη σπρώξει στα δίχτυα, με την ευκαιρία να πηγαίνει χαμένη. Αντί για την μπάλα πάντως ... στα δίχτυα μπήκε ο Φλίγκος λόγω της προσπάθειας που έκανε. 

Ό,τι, όμως, δεν κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στο 61', το έκαναν εννέα λεπτά αργότερα. Ο Σταύρου από τα αριστερά έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Δήμο Κόκα κατεβάζει ανενόχλητος και να πλασάρει τον Πρίφτη, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του, είκοσι λεπτά περίπου, πριν το τέλος.

Από 'κει και πέρα, οι γηπεδούχοι “εριξαν ρυθμούς” και η Αναγέννηση προσπάθησε να μειώσει, δημιουργώντας κάποιες καλές στιγμές, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Στο 75', η απευθείας εκτέλεση του Δημόπουλου πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 81' ο Ντιατά, ύστερα από λάθος του Κωστόπουλου, έγινε αποδέκτης της μπάλας, πέρασε την κάθετη για τον Ελ Σαγιέντ, όμως, ο Αιγύπτιος δεν κατάφερε να κερδίσει σε τετ-α-τετ τον Κατσούλη, που έδιωξε με τα πόδια.

Η τελευταία αξιόλογη φάση ήταν πάλι για τους φιλοξενούμενους στο 86', όταν ακυρώθηκε δικό τους γκολ, από κοντινό σουτ του Δημόπουλου, ο οποίος όμως ήταν εκτεθειμένος και υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Τελικό σκορ 2-0, με τον Ολυμπιακό να δείχνει άκρως θετικά στοιχεία και να προχωρά στην προετοιμασία του.


Ολυμπιακός Βόλου (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Κατσούλης, Μανάλης (79' Ανδ. Κόκας), Στουρνάρας, Τέλλος (66' Γκίτζιας), Κωστόπουλος, Σταύρου (87' Χαντζής), Πότσι, Δωματάς, Ντα Κόστα (58' Δ. Κόκας), Φλίγκος (83' Αναστασίου), Ναστέφσκι (38' λ.τρ. Κολημήτρας).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Τσόπελας (46' Καραγιάννης), Τζάνης (46' Δημόπουλος), Καλιβωκάς (75' Μοσχάκης), Κισκαμπάνης, Μπιτέλης (46' Σμίλτος), Υφαντής (46' Φέτσης), Βουκομάνοβιτς (46' Ντιατά), Μυργιώτης (46' Ελ Σαγιέντ), Μπλέντι (46' Ντάνκουα), Τσιλούλης(46' Τζέκος).

 



Media

Last modified onThursday, 25 August 2016 10:37