noodles volos banner

Πλήγμα για τη Νίκη Βόλου η αποχώρηση του Στέλιου Βούλγαρη

Η παραίτηση του Στέλιου Βούλγαρη ήταν ξαφνική και μη αναμενόμενη. Ο Κώστας Βελιτζέλος έκανε συχνά πυκνά αναφορά σε δηλώσεις του για εσωτερικά ζητήματα, κανείς όμως δεν θα μπορούσε ν φανταστεί πως υπήρχε θέμα αποχώρησης του κ. Βούλγαρη από την ομάδα. Αναμφίβολα αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τη Νίκη Βόλου καθώς είχε πολλά ακόμη να προσφέρει... Μετά την διάλυση της ΠΑΕ, στην καινούργια σελίδα της ιστορίας του κυανόλευκου συλλόγου, ήταν ευτυχία που ο βασικός χρηματοδότης προέρχονταν από τα σπλάχνα του. Δέκα μήνες όμως μετά, αποφάσισε να αφήσει στη μέση την προσπάθειά του επικαλούμενος οικονομικούς λόγους.

Από το ξεκίνημα της περιόδου έγιναν πολλά λάθη που είχαν αντίκτυπο τόσο στο αγωνιστικό τομέα όσο και στον οικονομικό. Αναφορικά με τον πρώτο, δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε αυτά που γνωρίζει όλος ο κόσμος, με τους παραπάνω από 40-45 παίκτες που πέρασαν φέτος από το ρόστερ, ορισμένοι αμφιβόλου ποιότητας για τη Γ’ Εθνική. Όταν είχε παραιτηθεί ο Γιάννης Ξάνθης από την προεδρία της Νίκης στα μέσα Οκτωβρίου, είχε επισημάνει μεταξύ των άλλων πως το καλοκαίρι χάθηκαν 15.000 ευρώ σε συμβόλαια, προκαταβολές, μάνατζερ, έγιναν λάθη από άγνοια. Τα οποία συνεχίστηκαν καθ’ όλη την περίοδο, με αποτέλεσμα ο βασικός χρηματοδότης να δηλώνει πλέον ότι δεν μπορεί μόνος του να αντέξει όλο το βάρος. 
Είναι γεγονός πως στη Νίκη Βόλου υπήρξε βιασύνη για την άνοδο. Δημιουργήθηκε μία πολύ αξιόλογη ομάδα με ποδοσφαιριστές που πληρώνονται όλοι, ποδοσφαιριστές που παίρνουν παραπάνω από το βασικό μισθό και «ζεσταίνουν» τον πάγκο με μικρή συμμετοχή, αλλά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, είναι κάτι διαφορετικό… Και κακά τα ψέματα, η φετινή Νίκη δεν ήταν έτοιμη για την υπέρβαση με αντιπάλους όπως ο Αιγινιακός και ο Καραϊσκάκης. Αυτό που προβληματίζει πάντως είναι  πως για ακόμη μία χρονιά, τα διοικητικά επισκιάζουν τα αγωνιστικά. Δεν υπάρχει προηγούμενο αλλαγής τριών προέδρων πριν τελειώσει η σεζόν. Στην αρχή ήταν ο κ. Ξάνθης, μετά ανέλαβε ο κ. Λάμπρου-στενός συνεργάτης του Στέλιου Βούλγαρη και πριν από λίγο καιρό ο κ. Φάτσης. 
Σίγουρα δεν είναι καιρός για απόδοση ευθυνών, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη σε τέτοιες δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Ή μάλλον καλύτερα, πολύ βαθιά καθώς ο προϋπολογισμός ξεπέρασε κατά πολύ τα προβλεπόμενα και τις αρχικές εκτιμήσεις … κι όλα αυτά για να μην τερματίσει -όπως φαίνεται- η ομάδα στην πρώτη θέση. Έγινε όμως μια προσπάθεια που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μειωθεί, παρά το γεγονός πως χρήματα σκορπίστηκαν χωρίς λόγο. Η Νίκη Βόλου οφείλει να πορευτεί με ενότητα, να τελειώσει όσο καλύτερα το πρωτάθλημα το επόμενο δίμηνο και να βρει τη διάδοχη κατάσταση ώστε να εξασφαλίσει το μέλλον της, να βρει τη διάδοχη κατάσταση που θα χτίσει πάνω στις βάσεις που μπήκαν φέτος.

Last modified onTuesday, 29 March 2016 10:06