noodles volos banner

Δεν καθάρισε το ματς και το πλήρωσε ακριβά...

Με τη φράση “στο ίδιο έργο θεατές”, ο Κώστας Βελιτζέλος περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματα μετά τον αγώνα της Νίκης Βόλου στη Φιλιππιάδα. Καλύτερη η ομάδα του, δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη σε τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική και η άνοδος απομακρύνθηκε. Στο -8 πλέον από τον Καραϊσκάκη και στο -4 από τον Αιγινιακό (που έχει κάνει το ρεπό), οι ελπίδες ψαλιδίστηκαν...

Δεν είχε κακή εικόνα η Νίκη στη Φιλιππιάδα. Αντιθέτως, ήταν πολύ καλή η παρουσία των ποδοσφαιριστών του Βελιτζέλου, με πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και πολλές ευκαιρίες. Δεν κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό έγινε στο 65ο λεπτό με γκολ του Κανελλόπουλου. Στο σημείο εκείνο, εμφανίστηκε το “σύμπτωμα” που η Νίκη είχε από το ξεκίνημα της σεζόν: δεν “καθάρισε” το ματς και έτσι, στο τέλος, σε μια στημένη φάση ο Εθνικός ισοφάρισε όταν τα χρονικά περιθώρια για το νικητήριο γκολ από πλευράς “κυανολεύκων” ήταν ελάχιστα.
“Πρέπει να βρούμε αυτό το μας λείπει” ανέφερε ο κόουτς της βολιώτικης ομάδος, καθώς η απόδοση των παικτών του δεν συνοδεύεται με τα ανάλογα αποτελέσματα. Και μπορεί δικαιολογίες να υπάρχουν (χαμένο πέναλτι στο 90' στο Βελεστίνο, δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν από τον Τίκα στο ντέρμπι με τον Καραϊσκάκη), ωστόσο η Νίκη Βόλου δυσκολεύεται να κερδίσει, δεν μπορεί να μετουσιώσει την υπεροχή της σε τρίποντα. Σκοράρει με δυσκολία.
Ο Καραϊσκάκης έχει πετύχει 13 γκολ παραπάνω, ο Αιγινιακός 17, ενώ πέντε περισσότερα τέρματα έχει η τέταρτη Πύδνα που είναι πολύ πίσω από την κορυφή, ακόμη και ο ένατος Αχιλλέας Νεοκαισάρειας! Έχουμε τονίσει πολλές φορές πως η έλλειψη επιθετικού περιοχής -που διαθέτουν οι άλλοι διεκδικητές της ανόδου- είναι εμφανής καθώς το κενό του Κρεββατά δεν αναπληρώθηκε και έτσι, στο σκοράρισμα τα κάστανα βγάλουν από τη φωτιά... οι μεσοεπιθετικοί. Ο Κανελλόπουλος έχει βρει δίχτυα έξι φορές, από τέσσερις οι Ελευθεριάδης, Μπαλαράμπε, Μέτσε και ο Κρεββατάς (που έπαιξε 13 ματς), δύο γκολ μετράει ο Ναουμίδης (και τα δύο κόντρα στον Πιερικό) κι από ένα οι Νάκας, Κόλα, Κιπτίου και Νοριέγα. Μία δεκάδα διαφορετικών σκόρερ αλλά χωρίς τον παίκτη που θα έχει με ευκολία και συχνότητα το γκολ. Ίσως είναι αυτό το κάτι που λείπει στην ομάδα σε σχέση με Καραϊσκάκη κι Αιγινιακό, διότι το ρόστερ των “κυανολεύκων” -παρά τα λάθη στο “χτίσιμο” του καλοκαιριού- είναι πολύ αξιόλογο και διαθέτει ποιοτικούς παίκτες. 
Σίγουρα τα βαθμολογικά δεδομένα ύστερα από τα τρία τελευταία παιχνίδια της Νίκης έχουν διαφοροποιηθεί καθώς η αισιοδοξία από την επιστροφή των βαθμών, έδωσε τη θέση της στην απογοήτευση. Όμως, η σεζόν δεν έχει τελειώσει και στόχος είναι η καλύτερη δυνατή παρουσία στη συνέχεια. “Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, θα τις κυνηγήσουμε” σχολίασε ο Κώστας Βελιτζέλος κι αυτό πρέπει να κάνει η Νίκη Βόλου, που έχει άλλα εννιά παιχνίδια να δώσει στο πρωτάθλημα, ενώ την Τετάρτη παίζει στη β' φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.