noodles volos banner

"Το μόνο που φοβόμαστε είναι ο κακός μας εαυτός"

Για το παιχνίδι με τον Τύρναβο που είναι καθοριστικό, κόντρα σε αντίπαλο με τους ίδιους στόχους που βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, προετοιμάζεται ο Ρήγας Φεραίος. Είναι ένα ματς εντός έδρας που οι "κυανόλευκοι" θέλουν να κερδίσουν για να παραμείνουν ψηλά και σε απόσταση ασφαλείας από την 10η θέση. Εκτός ο τραυματίας Χατζής, οι φαντάροι Σφάκας, Γκίκα (ο τελευταίος ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες τη θητεία) κι αμφίβολος ο Πάσχος.

Στο magnesiasports μίλησε ο αρχηγός της βελεστινλιώτικης ομάδος, Χρήστος Σπαθής. Αρχικά αναφέρθηκε στην πολύ καλή πορεία μέσα στο 2016 (δύο νίκες για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο σε τρία παιχνίδια): "Δείχνουμε ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Τύρναβο. Είναι εντός έδρας και όπως όλα στο Βελεστίνο ανεξαρτήτως αντιπάλου, σκοπός μας είναι να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς. Θα έλεγα πως η νίκη είναι επιτακτική όχι μόνο για να συνεχίσουμε το θετικό σερί μας αλλά για να βρεθούμε ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα και το κυριότερα, απέναντι σε σύλλογο που έχει τους ίδιους στόχους" και συμπλήρωσε για την προσεχή αναμέτρηση: "Έχουμε μπει στο δεύτερο γύρο και όλα τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί. Να δείξουμε συγκέντρωση και να βγάλουμε όλα όσα έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις. Είναι αγώνας που χρειάζεται υπομονή και στα 90 λεπτά ώστε στο τέλος να κατακτήσουμε τους υπερπολύτιμους βαθμούς. Πιστεύω πως αγωνιστική πειθαρχεία και συκγέντρωση είναι τα κλειδιά".
Ερωτηθείς για το εάν φοβίζει κάτι στον αντίπαλο και γενικότερα την εξέλιξη του πρωταθλήματος, ο έμπειρος και αξιόλογος αριστερός μπακ -από τους κορυφαίους στην κατηγορία- σχολίασε: "Όχι, δεν μας φοβίζει κάτι στον αντίπαλο. Όταν η δική μας ομάδα βγάζει στον αγωνιστικό χώρο αυτά που δουλεύει, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Το μόνο που φοβόμαστε είναι ο κακός μας εαυτός. Από τη δική μας παρουσία εξαρτάται το παιχνίδι. Αναφορικά με το πρωτάθλημα, είναι πολύ νωρίς ακόμη. Εκτός του Φωκικού που αποσύρθηκε, ο Οπούντιος Μαρτίνου που έχει μείνει πολύ πίσω αν και διαθέτει καλή ομάδα, όπως και η Φαρκαδόνα δύσκολα θα μπορέσουν για την παραμονή. Στην κορυφή ξεχώρισαν τρεις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Όλες οι υπόλοιπες θα δώσουν μάχη για τη σωτηρία. Με μία νίκη κάποια ομάδα μπορεί να είναι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, με μια ήττα στο όριο. Έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει κάτι, θα είναι αμφίρροπο μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές".
Τέλος, για την καλή αμυντική παρουσία στα τελευταία ματς που ο Ρήγας Φεραίος δεν δέχθηκε γκολ, επισήμανε: "Είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς, έχουμε δουλέψει πολύ σε αυτό το κομμάτι, το αμυντικό με στόχο να περιορίσουμε τις φάσεις που δεχόμαστε στην περιοχή μας. Από εκεί και πέρα, μέσω της ανάπτυξης και της τακτικής προσέγγισης που είναι διαφορετική κάθε φορά ανάλογα με τον αντίπαλο και τις ιδιαίτερες συνθήκες, προσπαθούμε να δημιουργούμε όσες περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Έχουμε αποτελεσματικότητα στις τελευταίες αγωνιστικές και είμαστε χαρούμενοι που στο δεύτερο γύρο ξεκινήσαμε ιδανικά με δύο νίκες. Αυτίο θέλουμε να συνεχίσουμε την Κυριακή".