noodles volos banner

Σημαντική η βοήθεια ...από την Καρδίτσα

Όλα τα χρόνια που συμμετέχει στις εθνικές κατηγορίες, παλιότερα στη Δ' Εθνική και τα τελευταία δύο στη Γ', ο Πύρασος αντλούσε το έμψυχο δυναμικό του από το νομό Μαγνησίας, με λιγοστές εξαιρέσεις παικτών που αγωνίστηκαν με τη φανέλα του ενώ ήταν φοιτητές στο Βόλο. Στα τελευταία δύο παιχνίδια, έχουν συνυπάρξει στην ίδια ενδεκάδα τέσσερις Καρδιτσιώτες!

Ο Κώστας Βαγγελάκος (24 ετών) είναι στην τέταρτη σεζόν του στην ομάδα κι αποτελεί έναν από τους αρχηγούς (στο ματς με τον Αχέροντα φόρεσε το περιβραχιόνιο). Από τους κορυφαίους παίκτες του Πυράσου, πρωτοέπαιξε στο νομό για τον ΓΣ Αλμυρού το 2011-12 και το καλοκαίρι του 2012 πήρε μεταγραφή στον Πύρασο, όπου μετράει ήδη 93 συμμτοχές σε αγώνες πρωταθλήματος. Η βελτίωσή του είναι εμφανής χρόνο με το χρόνο καθώς από ένας κλασικός ανασταλτικός χαφ έχει μετατραπεί σε παίκτη που μοιράζει το παιχνίδι.
Ο Θωμάς Μυργιώτης (24 ετών) δίνει άλλη ποιότητα στους "κυανόλευκους". Σε νεαρή ηλικία είχε πέρασμα από τη Νίκη Βόλου, γύρισε πέρυσι στο νομό για τους Αγχιαλίτες έχοντας μια πολύ καλή πρώτη σεζόν που διεκόπη με σοβαρό τραυματισμό (χιαστούς) λίγο πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Έχασε σχεδόν όλον τον πρώτο γύρο της τρέχουσας περιόδου, όμως έχει επανέλθει στα καλύτερά του κι αποτελεί "εσωτερική μεταγραφή" για τη συνέχεια.
Ο Σωτήρης Καραγεώργος (21 ετών) αποκτήθηκε το καλοκαίρι με δανεισμό από την Αναγέννηση Καρδίτσας. Δεν έχει παίξει σε πολλά παιχνίδια, μόλις πέντε στο πρωτάθλημα και τρία στο Κύπελλο, αλλά δείχνει πως μπορεί να προσφέρει σημαντικές λύσεις. Στον πρόσφατο προημιτελικό με την ΑΕ Διμηνίου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με δύο γκολ, στον αγώνα με τον Αχέροντα έκοψε όλες τις πάσες των αντιπάλων προς την άμυνα όντας πολύ αποτελεσματικός στις επεμβάσεις του, πολλές εκ των οποίων με κεφαλιές. Δυνατός κεντρικός αμυντικός, με τις πρόσφατες εμφανίσεις του κερδίζει θέση στην ενδεκάδα.
Τέλος, ο τέταρτος Καρδιτσιώτης της ομάδος είναι ο Παναγιώτης Κοντοβάς (20 ετών), ο οποίος πέρυσι στις αρχές Φεβρουαρίου πήγε στον Πύρασο κι έπαιξε οκτώ φορές. Μετά από ένα εξάμηνο στην Φαρκαδόνα, επέστρεψε και ήδη αγωνίστηκε στα δύο τελευταία ματς. Το σύνολο του Στέφανου Ξηροφώτου στηρίζεται σε Μαγνησιώτες ποδοσφαιριστές, αλλά σημαντική είναι και η συνεισφορά ...από την Καρδίτσα.