noodles volos banner

«Οριστική απόφαση και δεν εφεσιβάλλεται»

Ο Μανώλης Φωτάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την μεγάλη νομική μάχη του ΟΦΗ αλλά και το παρασκήνιο της υπόθεσης από το ξεκίνημα της.
«Μίλησα με τον γραμματέα της Επιτροπής και μου είπε ότι απέμεναν μόνο οι υπογραφές για να σταλεί στον ΟΦΗ. Άρα, πληροφορήθηκα και επισήμως ότι η απόφαση είναι θετική και επιστρέφονται οι έξι βαθμοί» ήταν η απάντηση για το ότι δεν η ΕΠΟ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την απόφαση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Φωτάκης στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή «Ανατροπή και Πέναλτι» με το Νίκο Μαρκάκη
Για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από ομάδες της Γ Εθνικής: «Υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις που είναι αστείες. Πράγματι στην ΕΠΟ πνέει ένας νέος άνεμος καθώς όλες οι επιτροπές έχουν στελεχωθεί από ενεργούς δικαστές που εφαρμόζουν το νόμο και το σύνταγμα και αυτό είναι το αυτόνοητο. Ήταν μια θετική συγκυρία για τον ΟΦΗ και μάλιστα το είχαμε ζητήσει ότι δεν επρόκειτο να δικαστεί η υπόθεση αν η Επιτροπή δεν στελεχωνόταν από Τακτικούς Δικαστές. Όταν ο γραμματέας μας ζήτησε να αποδεχτούμε την αρμοδιότητα του δικαστηρίου τότε εμείς ζητήσαμε να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης με Τακτικούς Δικαστές. Πράγματι, όταν δικάσαμε στις 15 Δεκεμβρίου ήταν η πρώτη λειτουργία του δικαστηρίου με τακτικούς δικαστές. Για εμάς «κόκκινη γραμμή» αποτελούσε η αναδρομική δύναμη. Για να το πω πιο απλά, όταν επιβλήθηκε η ποινή στην ΠΑΕ ΟΦΗ τον προηγούμενο Απρίλιο τότε δεν είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την Γ Εθνική. Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα το διαπιστώσαμε με έκπληξη. Ναι μεν υπήρχε η διάταξη αλλά δεν μπορούσε να είχε αναδρομική ισχύ».
Για το ότι είναι ομόφωνη η απόφαση: «Ο δικηγόρος της ΕΠΟ δεν μπορούσε να πει τίποτα στο θέμα της αναδρομικότητας και υποστήριξε ότι τέτοιες υποθέσεις πρέπει να τις λύνει η Πολιτεία και να μην φτάνουν μέχρι εδώ. Από ότι έχω πληροφορηθεί, είναι ομόφωνη απόφαση. Πραγματικά, αυτό είναι εκπληκτικό επειδή πρόκειται για την ανώτατη επιτροπή της ΕΠΟ. Είναι οριστική απόφαση και δεν εφεσιβάλλεται».
Για την σύνδεση που υπάρχει με την υπόθεση του Άρη: «Την υπόθεση του Άρη είχε δικάσει ένας δικαστικός λειτουργός που πέρυσι μας είχε οδηγήσει στην αποχώρηση καθώς δεν είχε εκδώσει την απόφαση για τα δελτία. Τότε δεν υπήρχαν τακτικοί δικαστές που λειτουργούν βάσει αντικειμενικότητας. Ο Άρης έπεσε στην περίπτωση γιατί την δική του υπόθεση δεν την δίκασαν τακτικοί δικαστές. Αυτοί που δίκασαν την υπόθεση του ΟΦΗ πραγματικά δικάζουν βάσει των νόμων που διέπουν το Σύνταγμα της Ελλάδας».
Για το ότι ο ίδιος πίστευε στην δικαίωση από την πρώτη στιγμή: «Με τα μέτρα και σταθμά που ίσχυαν μέχρι τότε, πραγματικά ξένιζε η δική μας απόφαση. Κάποια στιγμή οι λαοί διεκδικούν τα δικαίωματα τους και επαναστατούν. Δεν κάθονται να μεμψιμοιρούν και να δέχονται άδικες αποφάσεις. Όταν παραδίδεσαι και το θεωρείς δεδομένο τότε δεν γίνεται τίποτα. Αν δεν πιστεύαμε στο δίκιο μας δεν θα δικαιωνόμασταν. Έτσι, έγινε και το 2011 όταν δεν ήθελαν να αγωνιστεί ο ΟΦΗ στα πλέι – οφ και καταλήξαμε να προσφύγουμε στα πολιτικά δικαστήρια».
Για το θέμα της εκκαθάρισης: «Το θέμα της εκκαθάρισης το έχω μελετήσει αρκετά και με την βοήθεια του κυρίου Δημητρέλου, πρώην προέδρου της ΑΕΚ και εκκαθαριστή και θέλω να πω ότι τα πράγματα πάνε καλά. Μάλιστα, πρόσφατα κάναμε και μια συνάντηση με το λογιστικό γραφείο του κυρίου Βασιλάκη όπου συναντήθηκαμε στην Αθήνα. Επειδή είχε βγει προς τα έξω ότι δεν θα προλάβουμε τις προθεσμίες. Η ΠΑΕ έχει κάνει όλα αυτά που έχει κάνει για να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Εκλέχθηκαν οι δύο εκκαθαριστές και ο Μανώλης Βασιλάκης τρέχει τα διαδικαστικά θέματα και με την πολύτιμη αρωγή και συμπαράσταση του Ανδρέα Δημητρέλου. Θεωρούσα απαραίτητο όριο την ενότητα και ότι κανένας δεν περίσσευε σε αυτήν την προσπάθεια. Τα δικά μας θέματα δρομολογήθηκαν όπως έπρεπε να έχουν γίνει και δεν είχαμε καμία καθυστέρηση. Και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους κ.κ. Αρχοντάκη και Αποστολάκη που με πίστεψαν από την πρώτη στιγμή και μου έδειξαν εμπιστοσύνη».
Για την μάχη της ανόδου: «Ο ΟΦΗ αν μείνει ακόμα μια χρονιά στην Γ Εθνική τότε φοβάμαι ότι θα απαξιωθεί. Η χθεσινή απόφαση αλλάζει τα δεδομένα. Και έτσι όπως έχει αλλάξει το κλίμα, όλοι είναι πολύ ανεβασμένοι. Σήμερα μας είπαν από τον Φωστήρα ότι μας δίνουν 400 εισιτήρια που είναι λίγα. Βλέπω το κλίμα που υπάρχει».