noodles volos banner

Άνετη νίκη στην Άμφισσα 0-3 τον Φωκικό

Άνετα και χωρίς άγχος ήρθε το "διπλό" στην Άμφισσα για τη Νίκη Βόλου απέναντι στον Φωκικό, δίνοντας άλλη ψυχολογία μετά την απογοητευτική εντός έδρας εμφάνιση με τον Τύρναβο. Οι "κυανόλευκοι" πήραν εύκολα τους τρεις βαθμούς πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα γκολ από νωρίς στο παιχνίδι, με τον Φωκικό να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά και τον Κρεββατά να γράφει με εντυπωσιακό τρόπο το 0-3 στις καθυστερήσεις. 

Στην πρώτη φάση του αγώνα η Νίκη προηγήθηκε στο 3', όταν ο Κοτίτσας έβγαλε βαθιά μπαλιά για τον Κανελλόπουλο και εκείνος μπήκε μέσα στην περιοχή από δεξιά, έκανε σέντρα στο 2ο δοκάρι όπου ανενόχλητος ο Μπαλαράμπε με  κεφαλιά έκανε το 0-1. Η Νίκη από εκεί και πέρα δεν επαναπαύθηκε και προσπάθησε να βρει το δεύτερο γκολ για να καθαρίσει το παιχνίδι νωρίς. Έτσι στο 14' ύστερα από καλό πρέσσινκ στο μισό γήπεδο του Φωκικού, ο Κόλα κέρδισε την μπάλα εκτός περιοχής, την έφερε στο δεξί και με σουτ "κεραυνό", την έστειλε στο δεξί, του ανήμπορου να αντιδράσει Κεχαγιά, παραθυράκι γράφοντας το 0-2. Μάλιστα στο 17' η Νίκη είχε την ευκαιρία να κάνει και το 0-3 όταν ο Ελευθεριάδης έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής και από πλεονεκτική θέση, δοκίμασε το πόδι του, όμως ψηλά αόυτ. Στο 31' ήρθε η πρώτη τελική προσπάθεια για τον Φωκικό. Συγκεκριμένα ο Γεωργαντόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σταυράκης έδιωξε με γροθιές με τον Λυμπέρη εκτός περιοχής να επιχειρεί  χλιαρό σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του έμπειρου πορτιέρε. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του Φωκικού για να πετύχει κάποιο τέρμα. Ο Γεωργαντόπουλος πραγματοποίησε προσωπική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή και βρήκε τον Ουαταρά ο οποίος ανενόχλητος επιχείρησε πλασέ το οποίο πέρασε αρκετά μέτρα μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σταυράκη. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία φάση για την οποία οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ναουμίδη στον Αραπίτσα. 

Στην επανάληψη ο Κώστας Βελιτζέλος επέλεξε να δώσει χώρο στην ομάδα της Άμφισσας με σκοπό να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ο Φωκικός είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως ουσία, δημιουργώντας λιγοστές φάσεις στα καρέ του Σταυράκη. Στο 57' ύστερα από κόρνερ του Γεωργαντόπουλου, οι αμυντικοί της Νίκης έδιωξαν την μπάλα με τον ερχόμενο Λυμπέρη να επιχειρεί  πλασέ το οποίο όμως πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της "κυανόλευκης" εστίας. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, η Νίκη έχασε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει νωρίς το παιχνίδι. Ο Κανελλόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας από δεξιά, πάσαρε στον προωθημένο Κεμάλι ο οποίος με τη μία σέντραρε στην καρδιά της μεγάλης περιοχής και τον Μπιτσάκο με προβολή να μην μπορεί να νικήσει τον Κεχαγιά. Στο 74' ο Φωκικός κέρδισε φάουλ σε καλή θέση από τα αριστερά με τον Γεωργαντόπουλο να αναλαμβάνει την εκτέλεση, ο οποίος βρήκε αμαρκάριστο τον Ζανιά εντός περιοχής με την κεφαλιά που επιχείρησε να καταλήγει στην αγκαλιά του Σταυράκη. Όσο περνούσε η ώρα, ο Φωκικός κυνήγησε ακόμη περισσότερο το γκολ, δίνοντας αρκετούς χώρους στους επιθετικούς της Νίκης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία στα τελευταία πέντε λεπτά, να πετύχουν και άλλα τέρματα. Στο 87' ο Κανταρτζής έγινε αποδέκτης της μπάλας στον άξονα, άλλαξε το παιχνίδι στα αριστερά στον ανενόχλητο Κανελλόπουλο που μπήκε στην περιοχή, βγήκε τετ α τετ με τον Κεχαγιά, το πλασέ όμως που επιχείρησε έφυγε ψηλά. Ό,τι δεν κατάφερε ο Κανελλόπουλος, το πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο ο Κώστας Κρεββατάς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων . Ο Ιβανίδης πέταξε την μπάλα προς τον προωθημένο Ελευθεριάδη, με τον Κεχαγιά να βγαίνει αρκετά εκτός περιοχής και να διώχνει με το κεφάλι, στη συνέχεια όμως ο στράικερ της Νίκης "κρέμασε" από τα 40 μέτρα τον εξουδετερομένο τερματοφύλακα των γηπεδούχων, γράφοντας έτσι το 0-3 από το χώρο του κέντρου!!!

Συνθέσεις
Φωκικός: Κεχαγιάς, Λυμπέρης (87' Αθανασιάδης), Μαυρουδής, Μπουσιασβίλι (88' Τζελάλι), Ζανιάς, Ουαταρά, Γεωργαντόπουλος, Πονγκ, Γεωργουσόπουλος, Αραπίτσας, Σβίγκος (62' Αρβανίτης).

Νίκη Βόλου: Σταυράκης, Κοτίτσας (44' λ.τρ. Κεμάλι), Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ναουμίδης, Ιβανίδης, Μπιτσάκος, Ελευθεριάδης, Κανελλόπουλος, Κόλα (80' Κανταρζής), Μπαλαράμπε (58' Κρεββατάς). 

 

'

Last modified onMonday, 16 November 2015 11:09