noodles volos banner

Το πλάνο που έμεινε στη μέση και οι άστοχες δηλώσεις του Λ. Μπίλη

 

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η Νίκη Βόλου και το πλάνο τριετίας που είχε ξεκινήσει, αλλάζει δημιουργό κι εκτελεστή, μετά την παραίτηση του Λεωνίδα Μπίλη από την τεχνική ηγεσία. Είναι απορίας άξιον πως ο προπονητής που ανέλαβε να χτίσει την ομάδα κυριολεκτικά από το μηδέν, αποφάσισε να παραιτηθεί μετά από δύο άτυχα αποτελέσματα, μόλις στην 5η αγωνιστική. Και βεβαίως η διοίκηση έκανε αμέσως αποδεκτή την απόφαση του κόουτς, χωρίς να αναφέρεται εάν είχε αντίθετη άποψη στη σχετική ανακοίνωση. 

 


Οι δηλώσεις του κ. Μπίλη στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν διφορούμενες και σε ορισμένα σημεία άστοχες. Συγκεκριμένα, ο πρώην πλέον τεχνικός της Νίκης ανέφερε "ή θα προχωρήσουμε με το πλάνο το δικό μου και ό,τι γίνει, θα χτίσουμε ομάδα όπου πάει ή θα έρθει άλλος να συνεχίσει το έργο μου". Συμπλήρωσε πως δεν έχει κανένα παράπονο από τη διοίκηση, όμως αυτή η παραπάνω φράση σηκώνει πολλή συζήτηση. Ανέφερε ότι εάν μείνει, θα ακολουθήσει το δικό του πλάνο όπως θέλει αυτός, χωρίς πάλι να διευκρινίσει ποιο είναι αυτό το πλάνο.
Αναφορικά με τις άστοχες δηλώσεις, ήταν αυτές που σχετίζονταν με την απόδοση των παικτών του Ρήγα Φεραίου. Ο κ. Μπίλης επισήμανε πως ο Ρήγας Φεραίος διαλέγει παιχνίδια, πως οι παίκτες του έδωσαν χθες το 200% των δυνατοτήτων του, κάτι που δεν έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική (που οι Βελεστινλιώτες είχαν απώλεια βαθμών σε εντός έδρας ματς), ενώ χαρακτηριστικά είπε πως "στο επόμενο βήμα της καριέρας τους, η Νίκη δεν θα είναι μαζί τους, θα είναι αλλού". Οι δηλώσεις αυτές θα είχαν ενδιαφέρον να σχολιαστούν από τη διοίκηση της Νίκης, δηλαδή εάν συμφωνούν οι διοικούντες την ομάδα, εφόσον βέβαια έμενε ο κ. Μπίλης. Από τη στιγμή που αποχώρησε, δεν έχει καμία σημασία. Απλώς να αναφέρουμε ότι από τους παίκτες του Ρήγα που ...διαλέγουν παιχνίδια και δεν δίνουν το 200% σε κάθς ματς, η Νίκη Βόλου πήρε φέτος το καλοκαίρι τρεις βασικούς της!
Και συν τοις άλλοις, τι περίμενε ο κ. Μπίλης; Να καθήσει ο Ρήγας Φεραίος να χάσει; Ή να είναι οι παίκτες του αδιάφοροι; Όλες οι ομάδες έχουν τη δική τους ιστορία και την γράφουν στους αγωνιστικούς χώρους. Η Νίκη Βόλου είναι το πιο ιστορικό όνομα του 2ου ομίλου μαζί με τον Πιερικό. Όμως ποδόσφαιρο δεν ...παίζει το όνομα και ο κόσμος. Η ομάδα θα πρέπει να προσαρμοστεί στις συνθήκες του πρωταθλήματος, στον τρόπο παιχνιδιού της Γ' Εθνικής, στο γεγονός ότι όλοι οι αντίπαλοι θα θέλουν να την κερδίσουν γιατί είναι σύλλογος με μεγάλη δυναμική και πολλούς φιλάθλους. Πέρυσι ο Πύρασος έγραψε ιστορία νικώντας τα Τρίκαλα. Πρόπερσι ο Ρήγας Φεραίος υπέταξε την πρωταθλήτρια Λαμία. Είναι φυσιολογικό όλες οι ομάδες να έχουν επιπλέον κίνητρο κόντρα στους πρωτοπόρους του ομίλου. Η Νίκη πρέπει να μάθει να ζει με αυτό εάν θέλει να πρωταγωνιστήσει.
Το σίγουρο είναι πως το αρχικό πλάνο, που είχε παρουσιαστεί και είχε εφαρμοστεί πιστά με πολλούς ντόπιους παίκτες, διακόπηκε άδοξα. Ο κ. Μπίλης προσέφερε πολλά στους "κυανόλευκους", είχε δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο και η απόφασή του να φύγει ύστερα από δύο 0-0, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία... Γιατί σίγουρα η Νίκη παίζει πάντα για τη νίκη όπως δήλωσε, αλλά είναι ουτοπικό να πιστεύει πως θα είχε μόνο τρίποντα. Αυτό δεν το έχει κάνει κανείς, ούτε η ΑΕΚ στη Γ' Εθνική! Άσχημα αποτελέσματα σίγουρα θα υπήρχαν και η διαχείρισή τους, θα φανεί στο μέλλον, κατά πόσο δηλαδή η αλλαγή προπονητή στην παρούσα χρονική στιγμή ήταν αναγκαία. Είμαστε στην 5η αγωνιστική κι έχουμε ήδη αλλαγή στη θέση του προέδρου, αλλαγή στην τεχνική ηγεσία κι ένα ρόστερ, πολύ αξιόλογο, που όμως συνεχώς μεταβάλλεται κι ενώ η ομάδα δεν έχει ομοιογένεια αφού χτίστηκε από το μηδέν, άλλοι παίκτες έβγαλαν το βασικό στάδιο προετοιμασίας στη Νίκη, άλλοι καθόλου, άλλοι έκαναν ατομικό πρόγραμμα και άλλλοι ήρθαν στην ομάδα λίγο πριν ή μετά την έναρξη του πρωταθλήματος...

Last modified onMonday, 19 October 2015 11:38