noodles volos banner

«Άσφαιρη» η Νίκη στην Αγιά (0-0)

Η Νίκη δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ο Δωτιέας αμύνθηκε μαζικά στην επανάληψη, με τη λευκή ισοπαλία να έρχεται φυσιολογικά – «Βράζουν» οι φιλοξενούμενοι για τη διαιτησία, με αφορμή τις υποδείξεις του επόπτη Παπαλίτσα, που έκοψε δύο τετ – α- τετ του Κανελλόπουλου, στο δεύτερο μέρος. Ήθελαν, αλλά… δεν μπορούσαν οι κυανόλευκοι στο Δημοτικό Γήπεδο της Αγιάς που, ναι μεν, έπαιξαν ποδόσφαιρο κυριαρχίας και είχαν την κατοχή, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν κατάφεραν να «αγγίξουν» το τέρμα, που θα τους έδινε το τέταρτο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Το παιχνίδι κόλλησε στο 0-0, αφήνοντας στον Λεωνίδα Μπίλη και τους ποδοσφαιριστές του μία «γλυκόπικρη γεύση», ενόψει της συνέχειας, καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρείται καλό, με την ομάδα να παραμένει αήττητη, αλλά η αγωνιστική εικόνα της ομάδας κρίνεται ως μέτρια.

 

Κακό θέαμα στο πρώτο μέρος

Ο Λεωνίδας Μπίλης παρέταξε μία ενδεκάδα με επιθετικό στιλ, αφήνοντας στον πάγκο τον Βέργο και δίνοντας φανέλα βασικού στον Κλεβίν Κόλα, με την πρόθεσή του να πιέσει ψηλά και να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής να είναι προφανής. Παρ’ όλα αυτά, το πρώτο ημίωρο δεν ήταν καλό για τους φιλοξενούμενους, με τους παίκτες του Δωτιέα να πιέζουν στα ¾ του γηπέδου, να παίρνουν το κέντρο και να δυσκολεύουν τους κυανόλευκους στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους.

Μάλιστα, οι «κόκκινοι» ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι, με δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Τσιρογιάννη να μην ανησυχούν ιδιαίτερα τον Σταυράκη. Στη συνέχεια, οι Βολιώτες ανέβασαν στροφές και προσπάθησαν με αξιώσεις να απειλήσουν την εστία των γηπεδούχων. Στο 17’, ένα σουτ του Μέτσε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή δε δυσκόλεψε τον Παϊτέρη, που μπλόκαρε την μπάλα, ενώ η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου για τους φιλοξενούμενους ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, όταν στο 22’ ο Παπαδόπουλος πραγματοποίησε όμορφη ενέργεια από αριστερά, γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, με τον Ελευθεριάδη, που βρισκόταν αμαρκάριστος σε εκείνο το σημείο, να την στέλνει περίπου μισό μέτρο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του νεαρού πορτιέρε. Το πρώτο μέρος, από ‘κει και πέρα, έκλεισε χωρίς κάποια άλλη σημαντική στιγμή, πλην της φάσης του 30ού λεπτού, όταν ο Τσατσαλίδης, ύστερα από αδράνεια της αμυντικής γραμμής των κυανόλευκων, βρέθηκε απέναντι από τον Σταυράκη, με τον Ναουμίδη να τον ανακόπτει και τους ανθρώπους του Δωτιέα να διαμαρτύρονται για πέναλτι, που δεν υπήρξε ποτέ.

Ίδιο το σκηνικό στην επανάληψη

Στην ανάπαυλα, ο τεχνικός των κυανόλευκων παρατήρησε τη δυσκολία των ποδοσφαιριστών του στην κυκλοφορία της μπάλας και την παραγωγή τελικών φάσεων, περνώντας με την έναρξη του δευτέρου μέρους, τον Κώστα Κυπτίου στη θέση του Κόλα, επιθυμώντας να δώσει φρεσκάδα και ποιότητα στη μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας του. Παρ’ όλα αυτά, η ροή του αγώνα δεν άλλαξε αισθητά, παρά μόνο η αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών της ομάδας της Αγιάς, που κλείστηκε ακόμα περισσότερο στα καρέ της, επιζητώντας τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στο πρώτο τέταρτο, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά, δίχως να δημιουργήσουν τελικές φάσεις, σε ένα νευρικό παιχνίδι κέντρου. Κι όταν η Νίκη, από το 65’ μέχρι το 70’, ανέβασε την απόδοσή της και προσπάθησε να απειλήσει, βρήκε μπροστά της τον επόπτη Παπαλίτσα, που σε δύο περιπτώσεις έκοψε καθαρές ευκαιρίες για γκολ του Κανελλόπουλου, ως οφσάιντ. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ήρθε για τους γηπεδούχους στο 70’, όταν ο Τσιρογιάννης έγινε αποδέκτης της μπάλας από αριστερά, πέρασε την κάθετη μπαλιά για τον Μπαλογιάννη, που βρέθηκε απέναντι από τον Σταυράκη, τον απέφυγε, με το πλασέ του να ανακόπτεται εύκολα από τον Χολέβα, πριν η μπάλα φτάσει στην ανυπεράσπιστη εστία της Νίκης. Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στην ευκαιρία του Μπαλογιάννη. Αναπτύχθηκαν όμορφα από δεξιά, με τον τελικό αποδέκτη να είναι ο Κρεββατάς εντός περιοχής, το σουτ που επιχείρησε όμως, κόντραρε στον Κόκκα και κατέληξε κόρνερ. Το τελευταίο τέταρτο, βρήκε τη Νίκη να έχει μία φλύαρη υπεροχή και τον Δωτιέα να παίρνει τελικά τον βαθμό που ήθελε, με μαζική αμυντική προσπάθεια.

Τελικό σκορ, 0-0, με τις δύο ομάδες να παραμένουν αήττητες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και τη Νίκη να κοιτάει το παιχνίδι της Κυριακής, με αντίπαλο τον Ρήγα.

Δωτιέας Αγιάς (Αλεξούλης): Παϊτέρης Π.,Παππάς (80′ Ιωαννίδης), Γούτος, Τσακάλι, Κόκκας, Μπαλογιάννης (78’ Κορλός), Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Ραμάι, Τσιρογιάννης (90’ Σούλι), Καρβούνης.

Νίκη Βόλου (Μπίλης): Σταυράκης, Κεμάλι, Παπαδόπουλος, Ναουμίδης, Χολέβας, Ιβανίδης (78’Κολημήτρας), Ελευθεριάδης, Μέτσε (59′ Μπαλαράμπε), Κανελλόπουλος, Κόλα (46’ Κυπτίου), Κρεββατάς.

Last modified onWednesday, 14 October 2015 22:15