noodles volos banner

Σούπερ ανατροπή για τον Πύρασο

Σούπερ ανατροπή πέτυχε ο Πύρασος. Βρέθηκε να χάνει στο πρώτο ημίχρονο αλλά γύρισε το ματς σκοράροντας τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο! Οι Αγχιαλίτες πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, με δύο γκολ του Τσιουρέλη και ένα του Στεφανή με πέναλτι, υποχρεώνοντας τον Θεσπρωτό στην πρώτη του ήττα.

Ο Πύρασος ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίωρο. Έχασε δύο καλές ευκαιρίες με σουτ των Κοντοβά, Αναστασίου που πέρασε άουτ και απέκρουσε στη γωνία ο Κωνσταντάκος σε κόρνερ αντιστοίχως, ο Μαλακασιώτης δεν πρόλαβε εξ επαφής σέντρα του Κοτζαθανάση, ενώ ο τελευταίος είχε μεγάλη φάση με σουτ που εξουδετέρωσε με δυσκολία ο τερματοφύλακας του Θεσπρωτού. Αναφορικά με τους φιλοξενούμενους, σουτ του Νάκου στο 9' έδιωξε ο Βαν ντε Γουίχε, ενώ το 0-1 σημειώθηκε στο 35ο λεπτό. Από μακρινή μπαλιά κι αδράνεια της άμυνας, ο Πέντσας επωφελήθηκε, πέρασε τον γκολκίπερ του Πυράσου κι άνοιξε το σκορ.
Στην επανάληψη, έγινε κακό παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να αρκούνται στο υπέρ τους προβάδισμα και τον Πύρασο να μην μπορεί να βρει διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ. Στο 50ό λεπτό, ο Γεωργίου είχε φάουλ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 78ο λεπτό, πέρασε ως τρίτη αλλαγή για τον Πύρασο ο 17χρονος Πλασταράς κι έγιναν μια σειρά από εσωτερικές αλλαγές που "γύρισαν" το ματς. Έτσι, ο Χατζητρακόσιας έπαιξε δεξιός μπακ, ο Πλασταράς αμυντικός χαφ, ο Κοντοβάς πήγε στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, ο Καρακώστας στη δεξιά, με τον Τσιουρέλη σε ρόλο δεκαριού πίσω από τον προωθημένο Αναστασίου.
Η διαφοροποίηση στους παίκτες και το σχηματισμό ήταν αυτή που έφερε την ανατροπή. Στο 83ο λεπτό, ο Κοντοπβάς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Αναστασίου τη δεύτερη και ο Τσιουρέλης με σουτ ισοφάρισε. Ο Πύρασος ζήτησε κι άλλο γκολ και το πέτυχε, έφθασε στην ανατροπή με καταπληκτικό τέρμα. Από ομαδική προσπάθεια, ο Κοντοβάς σέντραρε από τα αριστερά και ο Τσιουρέλης με άπιαστη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα! Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις. Από διώξιμο του Βαγγελάκου, ο Κοντοβάς έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, έκανε κούρσα κι ανατράπηκε από τον Κωνσταντάκο κερδίζοντας πέναλτι. Ο Στεφανής από την άσπρη βούλα, ήταν εύστοχος.
Η ομάδα του Στέφανου Ξηρόφωτου και του Στέλιου Αρσένου πήρε σπουδαία νίκη κόντρα σε δυνατό αντίπαλο που αναμένεται να βρεθεί ψηλά στη βαθμολογία. Σε τρία ματς, πέρυσι και φέτος, μετράει πλέον ισάριεθμες νίκες επί του συλλόγου της Ηγουμενίτσας και με 6 βαθμούς πλέον, μπορεί να ατενίζει τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Στην εμβόλιμη 4η αγωνιστική την Τετάρτη, ο Πύρασος έχει το ρεπό του πρώτου γύρου.

Συνθέσεις:
Πύρασος: Βαν ντε Γουίχε, Καψιώτης (78' Πλασταράς), Δημητριάδης, Μπόρας, Μαλακασιώτης (70' Χατζητρακόσιας), Στεφανής, Κοτζαθανάσης (59' Καρακώστας), Βαγγελάκος, Τσιουρέλης, Κοντοβάς, Αναστασίου.
Θεσπρωτός: Κωνσταντάκος, Μώκος, Πανταζής (88' Σαλταπίδας), Μήτσης, Καρύδης, Καρυπιάδης, Νάκος, Σουκρήογλου, Πέντσας, Γεωργίου (46' Μπίκας), Τζερεμές (79' Μητσέλος).