noodles volos banner

Φιλική ισοπαλία στην Τσαριτσάνη

Φιλικό χρήσιμων συμπερασμάτων για τον Λεωνίδα Μπίλη ώστε να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια. Η Νίκη έφερε 1-1 σήμερα το απόγευμα στην Τσαριτσάνη κόντρα στον τοπικό Οικονόμο, που προηγήθηκε με αυτογκόλ στο 1ο λεπτό του β' ημιχρόνου, ενώ ο Κυπτίου με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 56' πέτυχε την ισοφάριση.

 

Στο αρχικό σχήμα, ο Λεωνίδας Μπίλης παρέταξε τον Παπουρτζή κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά τον Αλεξανδρή, αριστερά τον Λάμπρου και στόπερ τους Ευθυμίου, Κανταρτζή. Ο Βέργος ήταν ο ανασταλτικός χαφ στη μεσαία γραμμή, σε μια θέση που έπαιζε με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια, μπροστά του οι Κολημήτρας, Κυπτίου, ενώ την επιθετική τριάδα αποτέλεσαν οι Βουρδάκης, Γκίκα στις πτέρυγες και ο Κρεββατάς στην κορυφή της γραμμής κρούσης.
Η Νίκη έφθασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ στα πρώτα λεπτά με μια διπλή ευκαιρία, καθώς στο 11ο, Βέργος και Κρεββατάς “σημάδεψαν” το δοκάρι, πρώτα ο αμυντικός χαφ με σουτ και έπειτα στο ριμπάουντ ο σέντερ φορ των “κυανόλευκων”. Η απάντηση λίγο μετά για τους γηπεδούχους με σουτ του Σενκάι που δεν είχε στόχο. Το πρώτο ημίχρονο είχε δυνατές μονομαχίες, όχι όμως αντιαθλητικές και λιγοστές ευκαιρίες. Στο 36' Παπουρτζής και Λάμπρου δεν συνεννοήθηκαν καλά αλλά ο Ευθυμίου απομάκρυνε την μπάλα προ του Καραγιάννη διορθώνοντας το λάθος των συμπαικτών του.
Η Νίκη προσπάθησε να αναπτυχθεί με την μπάλα κάτω, όμως δεν έλειψαν τα λάθη και στην τελική προσπάθεια οι παίκτες του Μπίλη δεν τα κατάφεραν καλά. Για την ακρίβεια το πρόβλημα εντοπίστηκε λίγο πριν ολοκληρωθούν οι φάσεις, αφού έλειψαν οι σωστές πάσες ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για γκολ.
Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Λεωνίδας Μπίλης προχώρησε σε έξι αλλαγές. Ο Τάχος πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Αναστασίου στην απέναντι πλευρά, ενώ ο Χολέβας αντικατέστησε τον Κανταρτζή. Ο νεαρός Καρατάσιος ήταν ο ανασταλτικός χαφ, ο Κόλα άλλαξε τον Κολημήτρα και ο Αποστολίδης έπαιξε στα δεξιά της επιθετικής γραμμής, με τον Βουρδάκη να περνάει σε θέση φορ. Αυτά όσον αφορά στα πρώτα λεπτά καθώς ακολούθησαν κι άλλες αλλαγές σε παίκτες και θέσεις (μπήκαν οι Αντζούρης, Γεωργιάδης, Ματθαίου), με τον Αναστασίου να αντικαθίσταται ύστερα από ένα τέταρτο συμμετοχής λόγω δύσπνοιας.
Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης ξεκίνησε με γκολ ...από τα αποδυτήρια καθώς στο 1ο λεπτό της επανάληψης, ο Καραβασίλης έκανε γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Ευθυμίου και πήρε κατεύθυνση προς το τέρμα, με τον Χολέβα να παρεμβάλλεται χωρίς να μπορεί να αποσοβήσει το 1-0.
Η αντίδραση από πλευράς Νίκης Βόλου δέκα λεπτά αργότερα με πολύ ωραίο τέρμα του Κώστα Κυπτίου. Πήρε την μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, προχώρησε και εξαπέλυσε σουτ από περίπου 20 μέτρα στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι, εκεί που ο Νούσιας ήταν ανήμπορος να αντιδράσει, για να γίνει με αυτό τον τρόπο το 1-1.
Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές. Στο 59ο λεπτό, ο Καραγκούνης βρέθηκε σε καλή θέση για γκολ, αλλά πρόλαβε ο Γκίκας κι έβαλε την κόντρα, ενώ λίγο αργότερα, διαγώνιο σουτ του ίδιου παίκτη έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 65' ο Παπουρτζής απέκρουσε με τα πόδια πάσα του Καραγιάννη προς τον Βούζα και στο 72' ο Δημητρέλης βγήκε τετ-α-τετ αλλά ανακόπηκε. Η βολιώτικη ομάδα δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στην επανάληψη, με αποτέλεσμα να μην γίνει απειλητική και ο Οικονόμος να έχει την εδαφική υπεροχή. Από το 76' η Νίκη έπαιξε με δέκα παίκτες καθώς ο Ευθυμίου αποχώρησε τραυματίας και είχαν γίνει όλες οι αλλαγές, ενώ στο 85' αποβλήθηκε ο Βούζας του Οικονόμου για έντονη διαμαρτυρία προς το διαιτητή με δύο κίτρινες κάρτες! Ένα σουτ του Τόλλιου λίγο πριν τη λήξη δεν ανησύχησε τον Παπουρτζή, ενώ ο Ματθαίου ολοκλήρωσε με χλυαρό πλασέ μια ωραία ατομική προσπάθεια με κούρσα κι αφού απέφυγε δύο αντιπάλους.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το γήπεδο “Γιώργος Μητσιμπόνας” στην Τσαριτσάνη δεν είναι ...και το μεγαλύτερο σε διαστάσεις. Ο αγωνιστικός χώρος είναι μικρός, κάτι που γενικότερα δεν ευνοεί την ομάδα της Νίκης. Ωστόσο, αυτά τα φιλικά είναι ιδιαιτέρως διδακτικά για τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές καθώς οι “κυανόλευκοι” θα κληθούν σε πολλές περιπτώσεις τη νέα σεζόν να αγωνιστούν σε παρόμοιες γηπεδικές συνθήκες. Άλλωστε, ο Οικονόμος θα είναι ένας από τους αντιπάλους της Νίκης στη Γ' Εθνική.

Συνθέσεις:
Οικονόμος Τσαριτσάνης: Γούπος (46' Νούσιας), Καραγιάννης, Κορομηλάς, Πρίφτης (68' Δημητρέλης), Μπαλής, Σιάτρας, Σενκάι (46' Βούζας), Κωστόπουλος (46' Καραβασίλης), Καμπέρης (68' Παπαγεωργίου), Αγροδήμος (87' Γκαμπέτας), Καραγκούνης.
Nίκη Βόλου: Παπουρτζής, Αλεξανδρής (46' Τάχος), Κανταρτζής (46' Χολέβας), Ευθυμίου, Λάμπρου (46' Αναστασίου-63' Αντζούρης), Βέργος (46' Καρατάσιος), Κολημήτρας (46' Κόλα), Γκίκα (62' Ματθαίου), Βουρδάκης, Κρεββατάς (46' Αποστολίδης), Κυπτίου (63' Γεωργιάδης).

 

Last modified onSunday, 06 September 2015 19:58