noodles volos banner

Πλήρωσε τα αμυντικά λάθη η Νίκη

Kαλή η εικόνα της Νίκης Βόλου στο σημερινό φιλικό τεστ με την Αναγέννηση Καρδίτσα στο γήπεδο "Π. Μαγουλάς". Οι "κυανόλευκοι" ηττήθηκαν 1-3 πληρώνοντας αμυντικά λάθη στο πρώτο ημίχρονο. Σωστή κυκλοφορία της μπάλας με στρωτό ποδόσφαιρο κι ορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης για τους παίκτες του Λεωνίδα Μπίλη, πολύ καλό το ντεμπούτο του Στέλιου Νάκα.

 

Στο αρχικό σχήμα ήταν ο Σταυράκης κάτω από τα δοκάρια, ο Κεμάλλι δεξιά στην άμυνα και ο Παπαδόπουλος αριστερά, με στόπερ τους Καρατάσιο, Ναουμίδη. Ανασταλτικοί χαφ οι Ιβανίδης, Μέτσε, στις πτέρυγες οι Νάκας, Ταουσιάνης και ο Κόλα πίσω από τον προωθημένο Κανελλόπουλο.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα σημειώθηκαν δύο γκολ. Στο 6ο, από λάθη στην άμυνα μέσα στη μεγάλη περιοχή, επωφελήθηκε ο Ακασού, ο οποίος με ωραία ντρίπλα κι άπιαστο πλασέ έκανε το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα, η ισοφάριση από πλευράς Νίκης όταν ο Ταουσιάνης σέντραρε από τα δεξιά και ο Κανελλόπουλος με κοντινή κεφαλιά τελείωσε ιδανικά τη φάση.
Στο 20ό, η Νίκη δέχθηκε "φθηνό" γκολ. Από πλάγιο άουτ του Σκούπρα, ο Τσίτσας γύρισε προς την εστία την μπάλα και αμαρκάριστος ο Πιτταράς έκανε το 1-2. Τα δύο πρώτα γκολ της Αναγέννησης πέτυχαν δύο πρώην παίκτες της Νίκης που χειροκροτήθηκαν κατά την αποχώρησή τους από τον αγωνιστικό χώρο στο β' ημίχρονο.
Καλό φάουλ του Μέτσε στο 22' απέκρουσε με το ένα χέρι σε κόρνερ ο Κουτσόπουλος, ενώ στο 34' παραλίγο ο Νάκας να συνδυάσει το ντεμπούτο του με τέρμα όταν η κοντινή κεφαλιά του, σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης, σουτ του Κόλα απέκρουσε με τάκλιν ο Σκούπρας.
Στο 40ό λεπτό, οι Καρδιτσιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Από σέντρα του Σκαθαρούδη, ο Πιτταράς έκανε κοντρόλ και σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής που έφυγε άουτ, ενώ στο 45' έγινε το 1-3 με φοβερό γκολ του Κόντου, που έπιασε "γεμάστο" σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σταυράκη.
Στην επανάληψη, η Νίκη ήταν καλύτερη και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, μιας και οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν όλη την ενδεκάδα σε αντίθεση με τον Λεωνίδα Μπίλη που χρησιμοποίησε μόνο ως αλλαγή τον Μπαλαράμπε στο 54' και τον Βέργο στο τελευταίο τετράλεπτο. Ο Μπαλαράμπε βρέθηκε σε καλή θέση αλλά το σουτ του κόντραρε στον Κισκαμπάνη στο 64' και λίγο αργότερα η καλύτερη ευκαιρία για γκολ όταν ο Νάκας πέρασε πάσα "πάρε-βάλε" αλλά ο Κανελλόπουλος αστόχησε μέσα από τη μικρή περιοχή. Τέλος, μια ωραία κομπίνα σε φάουλ για την Αναγέννηση στο 86', με τον Μπιτέλη να σηκώνει την μπάλα πίσω από το τείχος και τον Μαυριά να σουτάρει άουτ.
Η Νίκη Βόλου είχε καλή παρουσία και στο σημερινό φιλικό. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αντίπαλος είναι μία κατηγορία παραπάνω. Παρατηρήθηκαν πάντως κενά στο αμυντικό κομμάτι, από την τετράδα στα μετόπισθεν μόνο ο Παπαδόπουλος στάθηκε πολύ καλά, ενώ οι υπόλοιποι υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα. Ο Κεμάλλι ακόμη γνωρίζει τη θέση του δεξιού μπακ. Ο Μέτσε ήταν δραστήριος στο πρώτο μέρος, έπεσε όμως η απόδοσή του σταδιακά μιας και λόγω της περσινής αποχής, δεν έχει ακόμη ρυθμό για όλο το 90λεπτο. Από κει και πέρα, ο Κόλα στην πρώτη του παρουσία στη βασική ενδεκάδα, ήταν κινητικός, πήρε πολλές πρωτοβουλίες κι έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, ο Νάκας έδωσε ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ ο Μπαλαράμπε κινήθηκε σε ρηχά νερά για ακόμη ένα φιλικό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Σταυράκης, Κεμάλλι, Παπαδόπουλος, Καρατάσιoς, Ναουμίδης, Ιβανίδης, Ταουσιάνης (54’ Μπαλαράμπε), Μέτσε, Κανελλόπουλος, Κόλα (86’ Βέργος) , Νάκας.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Κουτσόπουλος (46’ Τσιάμης), Σκούπρας (61' Καραχάλιος), Δημόπουλος (46’ Μαυριάς), Ρούσσης (70’ Αδαμόπουλος), Στάμος (46’ Μπλέντι), Ακασού (61’ Σάββας), Σκαθαρούδης (46’ Κισκαμπάνης), Κοντός (46’ Υφαντής), Τσίτας (60’ Παπαδημητρόπουλος), Μοσχάκης (46’ Μπιτέλης), Πιτταράς (68’ Ξανθόπουλος).