noodles volos banner

Θεοδώρου: «Ο Αλεξανδρής δεν θα γίνει ο νέος Τζανετόπουλος»

 

Ο Θάνος Θεοδώρου, ο τεχνικός διευθυντής της Νίκης Βόλου μίλησε στο Blue Star fm και έθιξε και το θέμα της ΕΠΣΘ.

Η απομαγνητοφώνηση έγινε από το magnesiasports.gr 

«Θα δώσω μία άλλη διάσταση, που δεν ήθελε να δει ή να την αντιληφθεί ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Μαγνησίας. Εμείς μπήκαμε σε μία κατάσταση απρόβλεπτη. Αναγκαστήκαμε να ακολουθήσουμε το νομότυπο που επέβαλε τη μεταγραφή σε έναν άλλο νομό. Η ομάδα είναι έτοιμη να παίξει παντού, είτε στην Πάτρα είτε στη Θεσσαλονίκη. Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν θα κατέβει η ομάδα αν δεν παίξει εδώ. Το θέμα είναι ότι εμείς τα λέγαμε όλα αυτά. Είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι όσοι το ακολούθησαν αυτό. Όλοι λένε ψέματα. Πίσω από αυτό υπάρχει κάτι άλλο. Ο καθένας έκρινε προσωπικά και ιδιοτελώς. Δεν φταίει λοιπόν μόνο το σύστημα, μόνο η ΕΠΟ και ο εχθρός απέναντι, αλλά φταίμε και εμείς. Δυστυχώς υπάρχουν σωματεία σαν τον Πανιώνιο, σαν τον Πηλέα, σαν παράπονο το λέω, που ότι ζήτησαν το πήραν από αυτή την ομάδα και ήταν οι πρώτοι, οι άνθρωποι που διοικούν αυτά τα σωματεία, που λειτούργησαν έτσι. Τα θύματα είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές και να μη λένε ότι νοιάζονται για το καλό του ποδοσφαίρου, όλοι αυτοί. Φταίμε πάρα πολύ εμείς και ας προσέχουν όλοι ασχολούνται με τις ομάδες. Μερικοί για τη δική τους προβολή, γίνονται παράγοντες. Επειδή δεν έχουν την αναγνώριση από το επάγγελμα τους, ασχολούνται για την προβολή τους με το ποδόσφαιρο. Αυτοί που ασχολούνται ας σκεφτούν ότι ασχολούνται με ποδοσφαιριστές, με ανθρώπινες ψυχές. Αυτοί οι άνθρωποι που ψήφισαν και έφεραν αυτή την κατάσταση, δεν πρέπει να ασχοληθούν ξανά. Αν έχουν λίγο τσίπα επάνω τους πρέπει να εξαφανιστούν από το ποδόσφαιρο».

Για παιδιά όπως ο Νάκας, που δεν αγωνίστηκαν στις Βολιώτικες ομάδες αλλά έφυγαν νωρίς: «Έχω το πλεονέκτημα επειδή μένω εδώ να παρακολουθώ την εξέλιξη αυτών των παιδιών. Απλά απορούσα γιατί τα δικά μας παιδιά έφευγαν και δεν έπαιζαν στις δικές μας ομάδες. Εμείς είχαμε από την αρχή μέσα στο πλάνο να δώσουμε ευκαιρίες σε δικά μας παιδιά. Η δική μας η θέση και ο δικός μας ο ρόλος σε αυτή την ομάδα δεν είναι ενδιάμεσος. Εμείς προσπαθούμε να κατεβάζουμε τα έξοδα μας και να τα κρατάμε εκεί που μπορεί η διοίκηση. Δεν θέλουμε να φέρουμε ονόματα που θα βυθίζουν οικονομικά την ομάδα και κάποιοι ενδιάμεσοι θα πλουτίζουν χωρίς να έχει κέρδος η ομάδα».

Για παιδιά που έχουν χαθεί από τη Νίκη και για τους Νέους Αθλητές: «Υπάρχει μία διαδικασία. Η ομάδα των Νέων Αθλητών έκανε πρωταθλητισμό, τα παιδιά σκληραγωγήθηκαν και έκαναν χαρακτήρα. Έτσι είναι η διαδικασία για να ανέβει ένας παίκτης αγωνιστικά. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ο Αλεξανδρής δεν θα γίνει ο νέος Τζανετόπουλος για την ομάδα μας, αυτό σας λέω μόνο».

Για τα παιδιά που αποχωρούν από το ρόστερ: «Όταν επιλέγουμε κάποιους ποδοσφαιριστές και έχουμε μία εικόνα για τον χαρακτήρα τους και για την ποιότητα τους, θεωρούμε ότι και οι ίδιοι θέλουν να έρθουν να παλέψουν και ότι είναι και τιμή τους. Αν κάποιος δείχνει ότι δεν έχει τον χαρακτήρα και τον εγωισμό να το παλέψει, δεν θέλουμε να τον κρατήσουμε. Δεν θέλουμε να κρατάμε έναν παίκτη που δεν θέλει να περιμένει και να βελτιωθεί».

Για το πώς αντιμετωπίζετε η προσπάθεια: «Τώρα βλέπουν όλοι ότι η ομάδα αλλάζει και ότι έχει αλλάξει σε κάποια πράγματα και οι προτάσεις για να επιστρέψουν κάποιοι παίκτες είναι πολλές περισσότερες. Αυτό είναι επιτυχία της ομάδας. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Έχει γίνει μία μεγάλη πρόοδος. Όλα όμως θέλουν τον χρόνο τους και την υπομονή τους. Πρώτα θα φτιάξουμε τη δική μας την ομάδα και μετά θα έρθουν όλα».   

Για την άψογη συνεργασία του με τον Λεωνίδα Μπίλη: «Καταρχήν είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι. Επίσης δεν είμαστε φωτοβολίδες. Για μένα το κομμάτι της προπονητικής έχει κλείσει, άρα πάω μπροστά. Ότι υπάρχει συζητείται, δεν υπάρχει ποτέ να πάρει κάποιος μία απόφαση από μόνος του. Αυτό θέλουμε να το κρατήσουμε. Είμαστε από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν ήρθαμε ξαφνικά σε μία ομάδα. Εντελώς ώριμα έχω φτάσει εδώ. Περνώντας και τα στάδια της προπονητικής. Υπάρχουν προβληματισμοί, αλλά συζητούνται».

Θέση για το θέμα αυτό πήρε και ο Λεωνίδας Μπίλης: «Δεν είναι δυνατόν μία οικογένεια να μη διαφωνεί. Και οι διαφωνίες στο τεχνικό επιτελείο πάντα υπάρχουν, αλλά πάντα κοιτάμε να τις λύνουμε για το καλό της ομάδας. Ο ρόλος μας με τον κ. Θεοδώρου είναι ενιαίος. Θέλουμε μόνο το καλό. Όταν είσαι τόσο καιρό μαζί δημιουργεί και φιλικές σχέσεις και στηρίγματα ο ένας στον άλλον. Αυτοί που προσπαθούν να διαβάλλουν αυτή τη σχέση, πολύ απλά δεν θα το πετύχουν».

Για την κριτική: «Κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί πόσο δύσκολο είναι να στήσεις μία ομάδα, μετά την περσινή καταστροφή από την αρχή. Κριτές όλοι μπορούμε να γίνουμε. Αλλά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τις δυσκολίες αν δεν είναι εκεί. Μεταξύ μας υπάρχει εμπιστοσύνη και έτσι λειτουργούμε».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Πάγια τακτική μας είναι να δουλεύουμε, να μη διαφημίζουμε τη δουλειά μας και τέλος να εκτιμήσει ο καθένας τι πάμε να κάνουμε. Καταλαβαίνουμε τα πάντα, αλλά σίγουρα ο κόσμος είναι η δύναμη μας. Όσοι λιγότεροι έρχονται στο γήπεδο, τόσο χειρότερα είναι για εμάς. Πάνω απ’ όλους είναι η ομάδα. Πάνω από πρόσωπα, ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ». 

 

Last modified onSaturday, 29 August 2015 13:12