noodles volos banner

Μπίλης: «Έχουμε προοπτική, είμαστε στη φάση των τελικών επιλογών»

Ο Λεωνίδας Μπίλης μίλησε στο Blue Star fm για τη Νίκη και σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις με τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, αλλά και τις τελευταίες μεταγραφές της ομάδας. 

«Τα παιδιά δείχνουν ότι μπορούν να δώσουν περισσότερα και να πάνε ένα κομμάτι πιο πάνω. Άρα έχουμε προοπτική σαν ομάδα. Στο φιλικό με τον Πύρασο, υπήρξαν παιδιά που μπόρεσαν να ανταποκριθούν, αλλά και κάποια άλλα που δεν με ικανοποίησαν. Είμαστε στη φάση των τελικών επιλογών. Έχουμε βγάλει ασφαλή συμπεράσματα και οι πιθανότητες λάθους είναι λιγότερες. Αυτό που θέλουμε είναι κατά 95% το ρόστερ να παραμείνει το ίδιο και μετά τον Δεκέμβριο. Αν πετύχουμε τους αγωνιστικούς μας στόχους και το καλοκαίρι δεν αλλάξουμε το αγωνιστικό μας μοτίβο, τότε η Νίκη θα έχει μπει σε γερές βάσεις. Αν το καταφέρουμε θα έχουμε κάνει άλματα μπροστά».

Η απομαγνητοφώνηση έγινε από το magnesiasports.gr 

Για τους παίκτες που έφυγαν: «Ο Μπλούχος δεν ήταν δική μας επιλογή να φύγει. Βγήκε μέσα από τις ακαδημίες και όταν ξεκινήσαμε την προετοιμασία είχε ξεκινήσει με προβάδισμα. Αλλά η αγωνιστική του εικόνα δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Εμείς είχαμε την υπομονή να δουλέψουμε, αλλά το παιδί δεν είχε την υπομονή να δουλέψει. Αυτό πρέπει να το βρει με τον εαυτό του. Δεν είναι έτοιμος σίγουρα. Εμείς του ευχόμαστε ότι καλύτερο. Ο Γιουβανέλης όταν μας προτάθηκε είχε πολλά αρνητικά, όπως η ηλικία του και δεν είχε παίξει στη Β’ Εθνική. Παρ όλα αυτά είχαμε συμφωνήσει να τον δούμε και να τον αξιολογήσουμε. Μπορούσε να ανταπεξέλθει στη Γ’ Εθνική, αλλά δεν είχε προοπτική. Η περίπτωση του Αζίζ ήταν τελείως διαφορετική. Είχαμε ενδοιασμούς για το αν θα μείνει. Μάλιστα και ο ίδιος ο ατζέντης του είπε ότι δεν είναι το παιδί έτοιμο και να μην εκτεθούμε. Είπαμε να κάνουμε υπομονή, και να του δώσουμε χρόνο προσαρμογής. Αλλά αυτός ο χρόνος εξαρτάται και από το παιδί. Ο ποδοσφαιριστής έδειξε ότι δεν μπορεί να προσαρμοστεί και να γίνει σώμα στο σώμα της Νίκης. Έτσι ζήτησε να αποχωρήσει με δική του πρωτοβουλία. Πάντως αυτά που έπρεπε να κάνει η Νίκη, απέναντι σε αυτά τα παιδιά, τα έκανε».

Για τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα και τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις: «Για τον Τάχο δεν ήταν καινούριο. Απλά έπρεπε να είμαστε 100% σίγουροι γιατί είχε κάνει επέμβαση. Το παιδί ήδη είναι σε ανοδική πορεία και θα παίζει περισσότερα λεπτά. Ο Αγγελος Κολημήτρας όταν μου προτάθηκε και μας ζήτησε το ίδιο το παιδί να ενταχθεί η Νίκη, επειδή είχα εικόνα από αυτό το παιδί, αυτομάτως μου έκανε κλικ, ζήτησα να τον δω στις προπονήσεις. Η ηλικία του, η εμπειρία του από το football League  και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι, όχι μόνο ότι μπορεί να προσφέρει στη Νίκη, αλλά να παίξει και σε υψηλότερο επίπεδο. Για τον Στέλιο Νάκα, δεν υπάρχει κανένα ίχνος αμφισβήτησης. Είναι ένα παιδί που έχει απίστευτα ποιοτικά χαρακτηριστικά και έχει εμπειρίες από τη Super League. Είναι πολύ κοντά στο άριστα και θα μπορέσει να σταθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Για το Νίκο Γρηγοριάδη και τον λίγο χρόνο συμμετοχής που έχει πάρει: «Ο Νίκος είχε έναν τραυματισμό που τον κράτησε πίσω. Πιστεύουμε στο Νίκο, ότι μπορεί να παίξει σε πιο υψηλό επίπεδο, όπως πολύ καλά πηγαίνουν και πιστεύουμε σε ακόμη δύο παιδιά τους Ματθαίου και Βουρδάκη. Θέλουμε όλα τα παιδιά, να έχουν τουλάχιστον 250 λεπτά συμμετοχής αγωνιστικά μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Και ο Ράπτης και ο Γρηγοριάδης έχουν λίγα λεπτά συμμετοχής και στα υπόλοιπα φιλικά παιχνίδια θα πάρουν χρόνο».

Για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα: «Ο Νάκας, έκανε προετοιμασία με την Ξάνθη, αλλά εντυπωσιάστηκε από τα τρεξίματα των συμπαικτών του. Και ο Νάκας και ο Κολημήτρας εντυπωσιάστηκαν με τον ρυθμό. Αυτά όλα, συν τις μετρήσεις που κάνουμε, μας λύνουν τα χέρια εμάς τους προπονητές. Όλα αυτά τα κάνει η διοίκηση, εργομετρικά, λιπομετρήσεις, αναλύσεις αγώνα σε βίντεο, συμπληρώματα διατροφής, τεχνικό εξοπλισμό και άλλα πολλά, είναι οι θυσίες της ομάδας απέναντι στον προγραμματισμό της και μας λύνουν τα χέρια. Μέχρι τώρα η διοίκηση έχει πάρει άριστα. Πάνω από όλους είναι η διοίκηση. Και αν δεν λειτουργεί σωστά δεν μπορεί να λειτουργήσει η ομάδα».

Για τους παίκτες που αποκλείστηκαν: «Η Νίκη έχει αξιολογήσει πάνω από 180 παιδιά στα δοκιμαστικά της. Από αυτούς έμειναν κάποιοι. Δεν είναι εύκολο για κάποια παιδιά που έχουν αγωνιστεί ήδη στο ερασιτεχνικό και έχουν φτάσει σε μία ηλικία, να μας καλύψει. Θα αξιολογήσουμε τα καλύτερα παιδιά. Δεν μπορεί να απορροφήσει η Νίκη όλα τα ταλέντα της περιοχής. Όπως ο Νιαώτης, που τον θέλαμε, αλλά δεν μπορέσαμε να τον πάρουμε για κάποιους λόγους, αλλά παρακολουθείται και μπορεί τον Δεκέμβριο να το καταφέρουμε».

Επίσης πρόσθεσε: «Οτιδήποτε θέλει στην Ελλάδα του σήμερα να προάγει το υγιές δέχεται επιθέσεις. Η Νίκη παλεύει για το καλό, όταν το ποδόσφαιρο γενικά βρίσκεται σε μία συνεχή επίθεση. Αλλά πιστεύω ότι το καλό θα επικρατήσει. Ευτυχώς που δεν είμαστε από την άλλη πλευρά, και όλοι καταλαβαίνετε τι εννοώ». 

Για το τοπικό πρωτάθλημα και τη μη πιθανή διεξαγωγή του: «Πιστεύω οτι τα σωματεία θα βρουν τη λύση για να γίνει πρωτάθλημα τοπικού. Θα είναι καταστροφική συνέπεια αν δεν γίνει τοπικό πρωτάθλημα. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι το νούμερο ένα πανελληνίως, ώστε να προάγει τη σωματική και την πνευματική υγεία. Σκεφτείτε να μην υπάρξει διέξοδος για τους ποδοσφαιριστές των τοπικών ομάδων». 

Για το αν έχει ξεχωρίσει η ενδεκάδα: «Τα έντεκα παιδιά που ξεκινούν σήμερα και οι έντεκα που θα ξεκινήσουν αύριο, έχουν προβάδισμα για τους 22. Γίνεται απίστευτη μάχη για να μπουν εκεί τα παιδιά. Και τα παιδιά που είναι πιο πίσω δίνουν τρομερό αγώνα. Υπάρχει τρομερός ανταγωνισμός. Ακόμη και στο χαλάρωμα που κάνουμε, υπάρχει ανταγωνισμός. Εκτιμώ ότι τώρα που μπαίνουμε σε φιλικά με ομάδες Γ' Εθνικής, είναι στόχος να μοντάρουμε μία 18αδα, ή μία ενδεκάδα θα έλεγα». 

Για το ρόστερ της ομάδας και αν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό: «Στόχος της ομάδας είναι ο πρωταθλητισμός. Είναι από τη φύση της αυτό. Δεν μπορεί να μην πρωταγωνιστήσει. Είμαι ικανοποιημένος από το ρόστερ. Ομως είναι ένα ζωντανό κύτταρο και μεταβάλλεται. Η φράση έκλεισε το ρόστερ, δεν υπάρχει για τους ποδοσφαιριστές της Νίκης. Κάθε μέρα οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αποδεικνύουν. Μπορεί σήμερα κάποιος να δείχνει πανέτοιμος, αλλά αν αύριο δεν αντέξει την πίεση, τότε θα μείνει απ' έξω». 

Για το αν δεν έρθει η άνοδος: «Η Νίκη διεκδικεί την άνοδο της στην κατηγορία. Με έναν μέσο όρο ηλικίας κάτω των 24 ετών, θέλουμε να φτιάξουμε τον κορμό όχι μόνο της επόμενης χρονιάς, αλλά της επόμενης πενταετίας. Αυτό που γίνεται τώρα είναι κάτι πολύ μεγάλο και πρέπει να το στηρίξει ο κόσμος. Στον κόσμο θέλω να στείλω το μήνυμα, οτι η Νίκη είναι η οικογένεια του». 

Για το Παντελής Μαγουλάς: «Μακάρι και Α' Εθνική αν ανέβει η ομάδα, να μπορεί να παίζει στο Παντελής Μαγουλάς. Μακάρι να καταφέρουμε να το ανακαινίσουμε. Να έχουμε τη γιορτή μας κάθε Κυριακή σε αυτό το γήπεδο. Το χόρτο χρίζει βελτίωσης και θα γίνει νέα επανασπορά. Θα λειτουργεί ξανά σωστά το γήπεδο. Θέλουμε ο κόσμος να τη χαίρεται αυτή την ομάδα.

Last modified onSaturday, 29 August 2015 13:12