noodles volos banner

«Θέλω κι άλλο πρωτάθλημα με τη Νίκη»

Ήταν από τους παίκτες που έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομα τους στην ιστορία της Νίκης, χαρίζοντας της, την πιο σημαντική διάκριση της σύγχρονης ιστορίας της. Δεν μπόρεσε όμως να έχει συνέχεια γι αυτόν και για την… τότε κυανόλευκη παρέα αυτή η όμορφη ιστορία στη Super League. Ο Θοδωρής Παπαδόπουλος επέστρεψε και ονειρεύεται ξανά να πάρει πρωτάθλημα με τη Νίκη. Ο 28χρονος αμυντικός δεν το σκέφτηκε και πολύ για να φορέσει ξανά τα κυανόλευκα. Έχει δεθεί με την ομάδα, με τον κόσμο, ξέρει τη δυναμική της και πλέον θα ζήσει και κάτι καινούριο. Την ατμόσφαιρα του Παντελής Μαγουλάς. «Ήρθαμε για να πάρουμε πρωτάθλημα» δηλώνει με αυθορμητισμό σε συνέντευξη του στο magnesiasports, μιλώντας για τη νέα… Νίκη που γεννιέται.

 

Έζησες πολλά με αυτή την ομάδα, έγραψες μαζί με τους συμπαίκτες σου ιστορία και τώρα επιστρέφεις υπό διαφορετικές συνθήκες και συγκυρίες. Πως νιώθεις για αυτό;

Σίγουρα με τον τρόπο που έγινε, που ανεβήκαμε και έτσι όπως κατέληξαν τα πράγματα στεναχωρηθήκαμε όλοι. Μπαίνουν καλές βάσεις όμως τη φετινή σεζόν. Έζησα πολλές μεγάλες στιγμές εδώ πέρα. Δέθηκα με την ομάδα, πιστεύω να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές. Νιώθω χαρούμενος είμαι πάλι εδώ. Σίγουρα κανείς δεν ήθελε να καταλήξει έτσι η Νίκη στη Σούπερ Λίγκα. Αλλά αυτά έγιναν όμως και πλέον προχωράμε μπροστά.

Το σκέφτηκες καθόλου για την επιστροφή σου;

Ήθελα να γυρίσω και δεν το σκέφτηκα και πολύ. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από το ότι ήρθα πολύ νωρίς στην ομάδα, πριν οι υπόλοιπες ομάδες αρχίσουν να κινούνται μεταγραφικά. Απάντησα σχεδόν αμέσως θετικά. Πίστεψα σε αυτό που πάει να γίνει και με κέρδισαν τα λόγια της διοίκησης και του προπονητή.

Πώς τα βρήκες τα πράγματα στην ομάδα;

Υπάρχει οργάνωση σε όλους τους τομείς και σε θέματα που την πρώτη χρονιά που είχα έρθει δεν είχε τόσο οργάνωση. Σε θέματα ρουχισμού πχ και πολλά άλλα. Είναι μία ομάδα που λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα παρά το γεγονός ότι είναι στη Γ’ Εθνική. Η Νίκη Βόλου, άλλωστε, μην τρελαθούμε, δεν είναι ομάδα Γ’ Εθνικής.

Τι μηνύματα λαμβάνεις από τον κόσμο; Πως έχει δει τη νέα προσπάθεια;

Ο κόσμος απογοητεύτηκε με την κατάληξη που είχε η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Εγώ επειδή έχω ζήσει πολλά με αυτή την ομάδα και ξέρω τη δυναμική του, ξέρω ότι ο κόσμος δεν την αφήνει την ομάδα έτσι ποτέ. Στην πρώτη προπόνηση ήρθε αρκετός κόσμος και το επιβεβαίωσε αυτό. Το περίμενα ότι θα ήταν έτσι. Πιστεύω ότι και με τα δείγματα που δείχνουμε στα φιλικά και με την πολύ καλή δουλειά που γίνεται θα έρθει ακόμη πιο κοντά. Τη δυναμική της Νίκης την ξέρουμε και περιμένω περισσότερο κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθεια.  Και με τις κινήσεις που κάνει μέχρι τώρα η ομάδα ο κόσμος αρχίζει και πιστεύει στη νέα προσπάθεια. Βγαίνει προς τα έξω η υγεία της ομάδας και η σωστή της λειτουργία. Και σιγά, σιγά θα βγαίνει όλο και περισσότερο και αγωνιστικά.

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πως το αντιμετωπίζεις;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τη Γ’ Εθνική και πως είναι. Με αυτά που βλέπω, η Νίκη διαφέρει από τις άλλες ομάδες της κατηγορίας. Δεν υπάρχουν ομάδες που να πήγαν προετοιμασία όπως εμείς, ή να έχουν τόσο οργάνωση. Δεν μας ενδιαφέρουν οι άλλες ομάδες, εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδα και το τι θα κάνουμε εμείς. Δεν πιστεύω ότι έχουμε να φοβηθούμε ή να ζηλέψουμε κάτι από καμία άλλη ομάδα. Ακόμα και από τον Άρη.

Φαντάζομαι ότι το πρώτο πράγματα που σου είπαν και πείστηκες να έρθεις, είναι ότι η Νίκη θέλει να πρωταγωνιστήσει…

Σίγουρα η Νίκη θέλει να πρωταγωνιστήσει και γι αυτό ήρθα. Θέλω να πάρω κι άλλο πρωτάθλημα εδώ. Ας είναι και της Γ’ Εθνικής. Σιγά, σιγά θα γίνουν όλα και η ομάδα θα ανέβει κατηγορίες. Η ομάδα χτίζεται από την αρχή σε γερές βάσεις. Εδώ ήρθαμε για να πάρουμε πρωτάθλημα και να κάνουμε ξανά τον κόσμο να χαρεί. Αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος.

Κάτι καινούργιο για σένα σε σχέση με αυτή την ομάδα που γνωρίζεις πολύ καλά είναι το γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς». Οι πρώτες σου εντυπώσεις;

Πιστεύω είναι ότι πρέπει γι αυτή την κατηγορία αυτό το γήπεδο. Ο κόσμος βοηθάει πάρα πολύ. Ως αντίπαλος είχα παίξει 17 χρονών με τη δεύτερη ομάδα του Άρη και είχα κάνει και την πρώτη προπόνηση με τον Αμανατίδη προπονητή την πρώτη χρονιά που ήρθα στη Νίκη.  Μου αρέσει πολύ, είναι πολύ ζεστό. Είναι έδρα. Καθαρά αυτό που λέμε έδρα. Άκουγα κι από τους οπαδούς τις προηγούμενες χρονιές που ήμουν εδώ, «ότι δεν έχεις παίξει στην κλούβα για να νιώσεις πως είναι», αλλά ήρθε η ώρα να το νιώσω φέτος. Πιστεύω να το συνδυάσουμε με χαρές.

Τι να περιμένουμε να δούμε φέτος από τη Νίκη στο γήπεδο;

Θέαμα και ουσία μαζί. Η ομάδα προσπαθεί να παίξει μπάλα. Να παίρνει τις νίκες παίζοντας ποδόσφαιρο. Είναι αυτή η φιλοσοφία που μας περνάει ο προπονητής. Δεν θα μπορούσε να είναι κι άλλη η φιλοσοφία για μία ομάδα όπως η Νίκη Βόλου.

Νιώθεις λιγάκι Βολιώτης μετά από δύο χρόνια παρουσίας εδώ και της επιστροφής σου;

Εχω δεθεί πολύ με την ομάδα. Δεν μπορώ να πω ότι νιώθω Βολιώτης. Αλλά έχω ζήσει πολλά πράγματα εδώ.

Η παρουσία του Λεωνίδα Μπίλη στον πάγκο σημαίνει κάτι παραπάνω για σένα;

Σίγουρα ναι, διότι έχουμε συνεργαστεί μαζί και ξέρω ότι δουλεύει σωστά. Οι ομάδες του θέλει να παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Τι μπορεί ο Θοδωρής Παπαδόπουλος να υποσχεθεί στον κόσμο;

Θα δίνουμε το 100% σε κάθε αγώνα. Πάμε να πρωταγωνιστήσουμε γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Η Νίκη πρέπει να πρωταγωνιστεί. Θέλουμε ο κόσμος να είναι δίπλα στην ομάδα και θα νιώσουμε στο τέλος αυτή τη χαρά που νιώσαμε και πριν δύο χρόνια.

Σου έχουν μείνει αξέχαστες αυτές οι στιγμές…

Σίγουρα είναι αξέχαστες αυτές οι στιγμές. Αισθάνομαι από τους τυχερούς που έχω ζήσει αυτό το πράγμα και εύχομαι να το ξαναζήσουμε. Μακάρι σε δύο χρόνια να είμαστε ξανά στη Super League. Το θέμα όμως είναι τώρα να ανεβούμε στη Football League.

 

Last modified onFriday, 28 August 2015 22:03