noodles volos banner

Φρεσκάδα, τρέξιμο και σωστή ανάπτυξη

Για ακόμη ένα παιχνίδι, η Νίκη Βόλου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις. Κόντρα σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας που θα διεκδικήσει την άνοδο, οι «κυανόλευκοι» παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί και άρεσαν στον κόσμο που έσπευσε στο Πανθεσσαλικό για το χθεσινό φιλικό παιχνίδι.
Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη είχε πολύ καλή παρουσία, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, που βρέθηκε να χάνει με ωραίο τέρμα αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα. Είχε για μεγάλα διαστήματα την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορία και αναπτύχθηκε σωστά βγάζοντας φάσεις, ενώ στην επανάληψη η Λάρισα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, παρά το γεγονός ότι η Νίκη ισοφάρισε και είχε κάποιες ακόμη ευκαιρίες.
Ο νεαρός Καρατάσιος, που έπαιξε ως παρτενέρ του Ναουμίδη στο κέντρο της άμυνας, τα πήγε εξαιρετικά, ενώ ο Μέτσε ξεχώρισε στη μεσαία γραμμή και έδειξε ότι μπορεί να μην έχει πολλές αγωνιστικές παραστάσεις –παρά μόνο τα λιγοστά παιχνίδια την περασμένη σεζόν- ωστόσο έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε ηγέτη της νέας Νίκης. Από εκεί και πέρα, ο Μπαλαράμπε για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό δεν φάνηκε καθόλου, σε αντίθεση με τον Αζίζ. Ο τελευταίος όχι μόνο πέτυχε καταπληκτικό γκολ με τακουνάκι, αλλά είχε καλή παρουσία. Φάνηκε δραστήριος και με την ταχύτητά του, δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα της Λάρισας.
Το κομμάτι που λείπει από το ρόστερ της ομάδας του Λεωνίδα Μπίλη είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα οργανώνει στο κέντρο, ένας παίκτης σε επιτελικό ρόλο από τα πόδια του οποίου θα περνάνε όλες οι επιθέσεις, θα μοιράζει παιχνίδι, θα βγάζει κάθετες πάσες προς τους επιθετικούς. Ο Ταουσιάνης που έπαιξε λίγο πιο πίσω από τον Κρεββατά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο. Λείπει το «δεκαράκι» όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, ο φαντεζί παίκτης που θα κάνει το κάτι παραπάνω, που θα ξεσηκώσει τον κόσμο με τις ενέργειές του και κυρίως, θα αξιοποιήσει τους παίκτες της επίθεσης.
Πάντως, ενώ η Νίκη βρίσκεται στην ουσία στη μέση της προετοιμασίας της κι έχοντας αρκετούς παίκτες νεαρούς, με μικρή αγωνιστική παρουσία τα προηγούμενα χρόνια ή προερχόμενους από το τοπικό πρωτάθλημα, αφήνει θετικές εντυπώσεις κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα είναι εξ ολοκλήρου καινούργια, βγάζει φρεσκάδα, έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση και δείχνει ότι θα παρουσιαστεί πολύ ανταγωνιστική στη Γ’ Εθνική όπως την θέλουν οι οπαδοί της.