noodles volos banner

Θετική εικόνα από την ομάδα του Μπίλη (video)

 

Θετικό τεστ για την ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη παρά την ήττα 1-2 από τη Λάρισα στο Πανθεσσαλικό σε φιλικό αγώνα, που μόνο …φιλικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς πριν την έναρξή του, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Το 0-1 ο Χοτζάλι στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, η ισοφάριση με ωραίο γκολ, τακουνάκι, του Αζίζ στο 18ο της επανάληψης και το 1-2 δέκα λεπτά πριν τη λήξη με προβολή από κοντά του Μαρουκάκη. Άφησαν υποσχέσεις οι «κυανόλευκοι» κόντρα σε αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας.

 

 

Ο Λεωνίδας Μπίλης είχε στο αρχικό σχήμα κάτω από τα δοκάρια τον Σταυράκη (που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού), στην άμυνα δεξιά τον Κεμάλλι, αριστερά τον Παπαδόπουλο και στόπερ τους Ναουμίδη, Καρατάσιο. Ανασταλτικοί χαφ οι Ιβανίδης (πιο μπροστά από τους αμυντικούς και πίσω από δύο συμπαίκτες του στον άξονα του κέντρου), Μέτσε, Μπαλαράμπε, ενώ την επιθετική τριπλέτα αποτελούσαν οι Ταουσιάνης, Κανελλόπουλος, Κρεββατάς.

Ένα σουτ του Τσιμπάμπα από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 3ο λεπτό, δεν ανησύχησε τον Σταυράκη, ενώ ο Μέτσε είχε δύο άστοχες προσπάθειες στη συνέχεια. Στο 13’ ο Ναγιάρ εκτέλεσε με ωραία σέντρα φάουλ από καλή θέση και η κεφαλιά του Τσιμπάμπα έφυγε άουτ, υπό την πίεση δύο παικτών της Νίκης. Στο 27ο λεπτό έγινε το 0-1 όταν ο Χοτζάλι εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας και με ωραίο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Κρεββατάς προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι που έφυγε λίγο άουτ. Στο 40’ οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή στιγμή: ο Ουρτάδο μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον Χοτζάλι, με τον Παπαδόπουλο να βάζει την κόντρα την τελευταία στιγμή και να διώχνει σε κόρνερ.
H AΕΛ έφθασε κοντά σε δεύτερο γκολ όταν στα πρώτα δευτερόλεπτα, ο Ουρτάδο είχε πλασέ από ευνοϊκή θέση που σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ στο 49’ ο Τσιμπάμπα από κοντά σούταρε πάνω στον Σταυράκη. Ο επιθετικός της ΑΕΛ σε μια παραπλήσια φάση λίγο αργότερα νικήθηκε και πάλι από το σωστά τοποθετημένο γκολκίπερ της βολιώτικης ομάδας.
Ο Τσιμπάμπα είχε και τρίτη φάση στο 59’. Δέχθηκε σέντρα, σούταρε με τη μία και ο Σταυράκης απέκρουσε σε κόρνερ με τα πόδια.
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο προπονητής της Νίκης προχώρησε σε οκτώ αλλαγές. Πασκούλεφ, Ευθυμίου, Γεωργιάδης, Αντζούρης, Γκίκα, Κανταρτζής, Κόλα, Βέργος μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κι ενώ νωρίτερα είχαν περάσει ως αλλαγές οι Αποστολίδης, Αζίζ.
Στο 64’ η Νίκη έφθασε στο 1-1. Ο Πασκούλεφ έκανε σέντρα από αριστερά και ο Αζίζ σκόραρε με το τακουνάκι, έχοντας πλάτη στο τέρμα. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός πέτυχε πολύ ωραίο τέρμα βάζοντας έξυπνα το πόδι του στην πορεία της μπάλας. Στο 70ό λεπτό, η Λάρισα είχε κλασική ευκαιρία για γκολ καθώς οι παίκτες της άλλαξαν ωραία την μπάλα και η τελική προσπάθεια έγινε από κοντά, αλλά έφυγε άουτ και μετά από δύο λεπτά, ο Μαρουκάκης βγήκε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της Νίκης αλλά αδράνησε στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο 73’ ο Αζίζ έκανε εξαιρετική προσπάθεια, με προσποίηση απέφυγε τον αντίπαλό του που έπεσε στο έδαφος και από πλάγια θέλησε να δώσει ασίστ για τον Κόλα, με τους αμυντικούς να διώχνουν σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του Κόλα, ο Κανταρτζής πήδηξε ψηλά και πήρε δυνατή κεφαλιά που έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Φάουλ του Πασκούλεφ από καλή θέση ανάγκασε τον Καβουσάκη να «απογειωθεί» για να μπλοκάρει στο 75’. Μετά τα πρώτα λεπτά της επανάληψης που η ΑΕΛ πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, η Νίκη φάνηκε απειλητική και είχε τις ευκαιρίες της για να πετύχει δεύτερο τέρμα βρίσκοντας αρκετούς διαδρόμους προς τα καρέ των «βυσσινοί».
Τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε από πλευράς ΑΕΛ όταν στο 80ό λεπτό. Παράλληλη σέντρα από τα δεξιά «τρύπησε» την άμυνα της Νίκης και με προβολή από κοντά, ο Μαρουκάκης έκανε το 1-2. Στο 85’ ο Μπουντόπουλος έπιασε δυνατό σουτ και ο Παπουρτζής απέκρουσε με φοβερή εκτίναξη. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βγουν μπροστά και έτσι, το ματς έληξε με την ΑΕΛ να παίρνει τη νίκη κι αφού στις καθυστερήσεις είχε χαμένη ευκαιρία μπροστά στη γραμμή του τέρματος για ακόμη ένα τέρμα.

Συνθέσεις:
Νίκη Βόλου: Σταυράκης (75’ Παπουρτζής), Κεμάλλι (62’ Βέργος), Παπαδόπουλος (62’ Πασκούλεφ), Καρατάσιος (62’ Αντζούρης), Ναουμίδης (62’ Κανταρτζής), Ιβανίδης (62’ Γεωργιάδης), Μέτσε (62’ Ευθυμίου), Μπαλαράμπε (55’ Αζίζ), Ταουσιάνης (62’ Κόλα), Κανελλόπουλος (58’ Αποστολίδης), Κρεββατάς (62’ Γκίκα-87’ Αναστασίου).
Λάρισα: Ξενοδόχωφ, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς, Μπανούσης, Ναγιάρ, Αναστασόπουλος, Τσιμπάμπα, Χοτζάλι, Ουρτάδο.
Στο β΄μέρος έπαιξαν και οι Καβουσάκης, Μασούρας, Μονιάκης, Κομεσίδης, Σουλιώτης, Χάμος, Ροβίθης, Μπουντόπουλος, Μαρουκάκης, Λαμπρόπουλος, Κάπος, Μαλακούσης.

 

Media

Last modified onSunday, 23 August 2015 00:29