noodles volos banner

Ξάνθης: «Μας καταστρέφουν αν παίξουμε στη Λάρισα»

 

Στο θέμα που ανέδειξε χθες το magnesiasports αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στο Ράδιο Ένα και στον δημοσιογράφο Γιάννη Αναστασίου, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Γιάννης Ξάνθης. Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν την ΕΠΟ να υποχρεώνει τις ομάδες να έχουν έδρα τη Λάρισα, δήλωσε όμως αισιόδοξος ότι αυτό θα αλλάξει. Παράλληλα μίλησε για τη θέση του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου και είπε οτι δεν θέλει να πιστέψει οτι λειτουργεί εις βάρος της Νίκης. 

Συγκεκριμένα τα όσα δήλωσε:

Για το αν υπάρχει διάθεση από την ΕΠΟ λόγω της ΕΠΣΘ οι ομάδες να αγωνιστούν στη Λάρισα: «Ναι υπάρχει τέτοια διάθεση, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να ισχύσει αυτό γιατί επί της ουσίας καταστρέφουν τις ομάδες. Δεν θα μπορέσουν να παίξουν δηλαδή. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση, ούτε από το Ρήγα Φεραίο, ούτε από τον Πύρασο, πόσο δε από εμάς να πάμε να παίζουμε στη Λάρισα εκτός έδρας δηλαδή. Είναι ανέφικτο οικονομικά αυτό για να σταθεί η ομάδα».

Για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί: «Είναι και οικονομικό, αλλά και ουσίας πρόβλημα. Μπορεί να παίζει μία ομάδα χωρίς φιλάθλους; Ή να υποχρεώνουμε εμείς τους δικούς μας τους φιλάθλους να έρχονται στη Λάρισα; Μπορεί να ξεπεραστεί υπάρχει τρόπος. Διάθεση αν υπάρχει από την ΕΠΟ, υπάρχει και τρόπος να ξεπεραστεί. Αν δεν υπάρχει διάθεση, ξέρετε πως είναι αυτά τα πράγματα».

Για την ΕΠΣΘ και τη θέση της Νίκης: «Ύστερα από αυτή την αρνητική τροπή που πήραν τα πράγματα εμείς τοποθετηθήκαμε σαν Νίκη, ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι και το κοινοποιήσαμε και στην ΕΠΟ, ότι ήμασταν αντίθετοι με αυτά που έγιναν στο Βόλο. Από κει και πέρα εγώ δεν μπορούσα να αναγκάσω τον κ. Μπατζιάκα να μην τα κάνει».

Για τον Αχιλλέα Μπέο και τη στάση του: «Τον θεωρώ Δήμαρχο, δεν τον θεωρώ άνθρωπο της ΕΠΣΘ. Πέρα από κει εγώ δεν μπορώ να επέμβω. Κι εμένα με λυπεί αυτό το πράγμα γιατί δεν είναι σκοπός του αυτός. Ο Δήμαρχος είναι για να σκέφτεται το καλό όλων μας και όχι για να σκέφτεται το καλό συγκεκριμένων. Έχουμε βγάλει ανακοινώσεις που δηλώνουμε αντίθετοι σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Νομίζω όμως ότι και οι ανακοινώσεις μας δεν αλλάζουν την κατάσταση. Αυτό που έχει στο μυαλό του θα το πραγματοποιήσει».

Για το αν θεωρεί ότι ο Δήμαρχος ενεργεί εις βάρος της Νίκης: «Νομίζω ότι είναι όλων των σωματείων και όχι μόνο εις βάρος της Νίκης. Δεν θέλω να πιστεύω ότι στρέφεται αποκλειστικά ο Δήμαρχος της πόλης κατά της Νίκης. Δεν θέλω να το πιστεύω αυτό. Το πρόβλημα είναι όλου του νομού, δεν είναι επί της ουσίας της Νίκης, του Πυράσου, του Ρήγα. Έτσι όπως πάμε δεν θα υπάρξει ποδόσφαιρο φέτος στο Νομό Μαγνησίας».

Για το αν οι εκλογές της ΕΠΣΘ θα είναι η λύση: «Εγώ νομίζω ότι θα συνεχιστεί το πρόβλημα, γιατί υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα και κανείς από τους δυο δεν κάνει πίσω. Και κατά συνέπεια το πληρώνουν τα σωματεία. 

 

Last modified onFriday, 07 August 2015 11:09