noodles volos banner

Με τον ίδιο απολογισμό οι ομάδες της Μαγνησίας

Πύρασος και Ρήγας Φεραίος εκπροσώπησαν επάξια το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας στη φετινή Γ' Εθνική. Όχι μόνο εξασφάλισαν άνετα την παραμονή τους, αλλά τερμάτισαν μαζί στην 6η θέση της κατάταξης αποτελούμενοι από ποδοσφαιριστές από το νομό μας. Σε μια δύσκολη κατηγορία που απαιτεί πολλά χρήματα, πόνταραν στο ντόπιο ταλέντο και είχαν εξαιρετική πορεία. Οι δύο "κυανόλευκοι" ολοκλήρωσαν τη σεζόν με απολογισμό 13 νίκες, 10 ισοπαλίες και 7 ήττες.

O Πύρασος ξεκίνησε τη σεζόν με μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ του καθώς προέρχονταν από το τοπικό πρωτάθλημα, ενώ μετά την 6η αγωνιστική προχώρησε σε αλλαγή προπονητή και τον Νίκο Χατζηκυριακίδη διαδέχθηκε ο “πρωτάρης στην κατηγορία” Στέφανος Ξηρόφωτος που τα πήγε εξαιρετικά. Δίχως αμφιβολία, παράσημο στην πορεία του αποτελεί το γεγονός ότι ήταν η μοναδική ομάδα που ανάγκασε φέτος σε ήττα τα Τρίκαλα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ ήταν επίσης η μόνη ομάδα που έκοψε βαθμούς στην έδρα του Καραϊσκάκη μέχρι το χθεσινό θρίαμβο των Τρικάλων. Δεν έχασε εκτός έδρας στην έδρα των συλλόγων της πεντάδας. Στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου, ο Πύρασος είχε οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες, με γκολ 19-14. Στις εξόδους του, είχε καλύτερη επιθετική κι αμυντική απόδοση, με πέντε νίκες-οκτώ ισοπαλίες και δύο ήττες, τέρματα 21-13.

Ο Ρήγας Φεραίος βασίστηκε στον κορμό παικτών που αγωνίζονται μαζί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πολλοί εκ των οποίων -οι περισσότεροι- προέρχονται από το Βελεστίνο, ενώ είχε την εμπειρία της περσινής συμμετοχής στην κατηγορία. Αποδυναμώθηκε τον Ιανουάριο με τη μεταγραφή του Κρεβαττά που είχε σημειώσει οκτώ γκολ σε έντεκα αγωνιστικές, αλλά και την αποχώρηση του Ζατσάι. “Έτρεξε” δύο εντυπωσιακά αήττητα σερί: από την πρεμιέρα μέχρι την 10η αγωνιστική το πρώτο, από την 16η μέχρι την 26η το δεύτερο! Στο Βελεστίνο είχε οκτώ νίκες, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες, με τέρματα 24-8, ενώ στις εξόδου τους, μέτρησε έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, με τέρματα 19-10.

Aυτά ως μια πρώτη ματιά στους αριθμούς των δύο ομάδων, καθώς το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν στο magnesiasports περισσότερα αφιερώματα για Ρήγα Φεραίο και Πύρασο.