noodles volos banner

O σημαντικός ρόλος του Νίκου Τσιαντάκη στο τεχνικό επιτελείο της Νίκης

Το κομμάτι της βιντεοανάλυσης και της στατιστικής κάλυψης των αγώνων της Νίκης, των παικτών της ομάδας και των αντιπάλων ανέλαβε ο Νίκος Τσιαντάκης, ο οποίος έχει ειδικευτεί σε αυτόν τον τομέα. Διπλωματούχος UEFA B', θα έχει ενεργό ρόλο στο τεχνικό τιμ των “κυανολεύκων” ως συνεργάτης του Λεωνίδα Μπίλη.
Ο Νίκος Τσιαντάκης παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια τις εξελίξεις στον τομέα της στατιστικής ανάλυσης παικτών και αγώνων, με ειδικά προγράμματα που σε συνδυασμό με την κάμερα λήψης του αγώνα, βγάζουν τους αριθμούς για κάθε ποδοσφαιριστή. Με λίγα λόγια, θα καλύπτει στη Νίκη Βόλου τα στατιστικά όπως τα βλέπουμε στην τηλεόραση, δηλαδή για παράδειγμα εύστοχες πάσες, γεμίσματα, κλεψίματα, αποκρούσεις, τελικές φάσεις, κατοχή της μπάλας αλλά σε αναλυτικότερη μορφή. Άριστος γνώστης της τεχνολογίας που έχει μπει για τα καλά στο χώρο του ποδοσφαίρου εδώ και πολλά χρόνια, ο Νίκος Τσιαντάκης έχει καταστεί ειδικός στους αριθμούς... Ο Θάνος Θεοδώρου τον πρότεινε και ο Λεωνίδας Μπίλης συμφώνησε ώστε να ενταχθεί στο επιτελείο της Νίκης Βόλου. Ο πρώην προπονητής της Ιωλκού -και ξάδερφος του συνονόματού του παλιού ποδοσφαιριστή με τη μεγάλη καριέρα σε Ολυμπιακό, Άρη, Ιωνικό, Πανιώνιο, ΟΦΗ κι εθνική Ελλάδος- συνεργάστηκε φέτος στον τομέα της βιντεοανάλυσης με τον Ρήγα Φεραίο, τη Σκιάθο και τον Αλμυρό, ενώ περνώντας πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή με την επεεργασία πλήθος δεδομένων, αναλύσεων και στοιχείων, θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα πλήρες αρχείο τόσο για τους  ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου όσο και για τους αντιπάλους.
Λένε πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά -κι αυτό είναι σωστό- και ο τομέας του Νίκου Τσιαντάκη μπορεί για ορισμένους να μοιάζει σαν λεπτομέρεια, όμως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικός. Και δείχνει ότι οι άνθρωποι της Νίκης Βόλου θέλουν να δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την ομάδα που χτίζεται, να δώσουν στον Λεωνίδα Μπίλη τα καλύτερα εφόδια για τη δουλειά του.

Φ.Γ.