noodles volos banner

Εγγύηση στην εστία του Ρήγα Φεραίου ο Κεφαλάς

Η εξαιρετική πορεία του Ρήγα Φεραίου τη φετινή σεζόν αποτελεί προϊόν ομαδικής δουλειάς και χτίσιμο της ομάδος την τελευταία τετραετία από τον Λάκη Μπακάλη. Ο σύλλογος του Βελεστίνου διαθέτει μία από τις καλύτερες άμυνες της κατηγορίας αφού δύσκολα δέχεται γκολ.

Μόνο ο Άρης στον πρώτο όμιλο με 12, ο Πανελευσινιακός στον τρίτο με 11 και η τριάδα κορυφής στο 2ο με Καραϊσκάκη (12), Τρίκαλα (13) και Νεοκαισάρεια (13) έχουν δεχθεί λιγότερα τέρματα από τον Ρήγα Φεραίο (14) ανάμεσα στις εξήντα μία ομάδες της Γ' Εθνικής Κατηγορίας.
Ο Γιώργος Ναουμίδης δικαίως συγκαταλέγεται στους κορυφαίους στόπερ του 2ου ομίλου, έχοντας “δέσει” πολύ καλά ως κεντρικό δίδυμο με τον Νίκο Βουραζέρη, ο Χρήστος Σπαθής στο αριστερό άκρο αποτελεί σίγουρη λύση, ενώ ο νεαρός Δημήτρης Χατζηαθανασίου που καλύπτει το δεξιό άκρο είναι σταθερός στην απόδοσή του.
Εξαιρετική όμως είναι η παρουσία του Αποστόλη Κεφαλά. Ο τερματοφύλακας του Ρήγα Φεραίου “ευθύνεται” για πολλούς βαθμούς που πήρε φέτος η κυανόλευκη ομάδα. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2013 έχοντας αγωνιστεί σε Νίκη Περιβλέπτου, Νέους Αθλητές και στην ομάδα Κ20 της Νίκης. Την περυσινή σεζόν κατέγραψε 10 συμμετοχές στη Γ' Εθνική με τους Βελεστινλιώτες. Τη φετινή όμως δεν έχει χάσει παιχνίδι. Έπαιξε και στα 25 παιχνίδια ως βασικός σε όλο το 90άλεπτο. Μπορεί να μην είναι ψηλός για τη θέση του -το ύψος του είναι 1.77 σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ρήγα Φεραίου- όμως έχει τα αντανακλαστικά, την εκτίναξη, την αντίληψη των φάσεων που απαιτεί ο ρόλος του τερματοφύλακα. Την Κυριακή είχε γενέθλια κι έκλεισε τα 23 χρόνια του στο γήπεδο, στο ματς με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας όπου κράτησε το μηδέν για 15η φορά. Στατιστικά δεν έχει δεχθεί γκολ στο 60% των αγώνων που υπερασπίστηκε την εστία της ομάδος του, ποσοστό σαφώς πολύ υψηλό για έναν νεαρό πορτιέρε που συνεχώς εξελίσσεται και αποκτάει εμπειρία.
Στο τρέχον πρωτάθλημα, δεν δέχθηκε γκολ σε οκτώ εντός έδρας αγώνες και σε επτά εξόδους. Αυτό συνέβη μέσα-έξω με έξι αντιπάλους (!), τον Οικονόμο, τον Δωτιέα, το Μακροχώρι, τον Βατανιακό, τον Πύρασο και τη Νεοκαισάρεια, επίσης εντός με Καραϊσκάκη, Κοζάνη και εκτός με Πυρσό. Αν μη τι άλλο, ο Κεφαλάς έχει δώσει εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια κι αυτό είναι πολύ σημαντικό “παράσημο” για τον γκολκίπερ του Ρήγα Φεραίου που αποτελεί ευχάριστη έκπληξη της φετινής κυανόλευκης ομάδας.

Φ.Γ.