noodles volos banner

Πολύτιμος βαθμός για την ομάδα του Ξηρόφωτου

Πολύτιμο βαθμό πήρε ο Πύρασος στην Άρτα κόντρα στην τοπική Αναγέννηση σε ματς που ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ. Έτσι, η ομάδα της Ν. Αγχιάλου διεύρυνε το αήττητο σερί της στις οκτώ αγωνιστικές και για ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι είχε βαθμολογικό κέρδος. Μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Βέργου στο μάτι, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Πήγε στο Νοσοκομείο της Άρτας, παρέμεινε για τρεις ώρες για εξετάσεις και με την επιστροφή της ομάδος στο Βόλο, θα μεταβεί εκ νέου στο Νοσοκομείο για να τον δουν οι γιατροί.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Πύρασο όταν στο 3ο λεπτό, ο Π. Κοντοβάς είχε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή που έφυγε άουτ, ενώ στη συνέχεια οι δύο ομάδες είχαν από ένα ακυρωθέν γκολ. Στο 18' ο Σιδηρόπουλος πρόλαβε τον Χαλατσή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πύρασου, όμως ο β΄ βοηθός Τσόγκας είχε σηκώσει τη σημαία του για οφσάιντ και τέσσερα λεπτά μετά, έπειτα από φάουλ του Ι. Κοντοβά, ο Π. Κοντοβάς με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε, αλλά ο α΄ βοηθός Γκαρτζονίκας έδειξε οφσάιντ. Οι του Πυράσου διαμαρτυρήθηκαν έντονα θεωρώντας ότι δεν υπήρχε παράβαση σε αυτή τη φάση.
Στο 25' οι “κυανόλευκοι” έχασαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν όταν ο Π. Κοντοβάς με υπέροχη πάσα έβγαλε τον Δαμάσκο σε θέση τετ-α-τετ, αυτός πλάσαρε, αλλά ο Μπαντής έδιωξε σε κόρνερ. Η  Αναγέννηση απείλησε με  απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χρηστογιάννη (λίγο άουτ) και στο 43' είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Νικοπολίδη που απέκρουσε ο Χαλάτσης. Το πρώτο μέρος έκλεισε με νέα ευκαιρία για τον Πύρασο όταν ο Αναστασίου έπιασε ωραίο σουτ που έφυγε άουτ.
Στο δεύτερο μέρος, στο 47' ο Γεωργίου είχε καλή εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 61' ο Μάρκος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Μετά το 70ό λεπτό της συνάντησης η ομάδα της Άρτας πίεσε και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της νίκης, αλλά ο Πύρασος ήταν αυτός που είχε τις φάσεις για να το πετύχει. Αρχικα στο 71' με την κεφαλιά του Π. Κοντοβά να φεύγει άουτ και στο 74' με σουτ του Μυργιώτη να διώχνει με δυσκολία στη γωνία του ο Μπαντής. Τελευταία φάση στον αγώνα στο 91', με τον Χρηστογιάννη να κάνει ξαφνικό σουτ από μακρινή απόσταση και τον Χαλάτση να βγάζει σε κόρνερ, κρατώντας το 0-0. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, που παρακολούθησαν περίπου 600 φίλαθλοι, ότι ο προπονητής της Αναγέννησης κ. Λάππας δεν έκανε καμία αλλαγή.

Συνθέσεις:
Αναγέννηση Άρτας: Μπαντής, Ηλίας, Σιδέρης, Χρηστογιάννης, Παπαρούνης, Μάρκος, Γούλας, Νικοπολίδης, Σιδηρόπουλος, Γεωργίου, Κατσαδούρος.
Πύρασος: Χαλάτσης, Σφάκας, Μπασδάνης, Κοντοβάς Ι., Βαγγελάκος, Στεφανής, Δαμάσκος (68' Τσιουρέλης), Βέργος (46' Κοτζαθανάσης), Μυργιώτης (81' Μίλτος), Κοντοβάς Π., Αναστασίου.

Last modified onSunday, 08 March 2015 19:57