noodles volos banner

Σημαντικό τρίποντο για Πύρασο

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη για τον Πύρασο κόντρα σε δυνατό αντίπαλο. Η ομάδα του Στέφανου Ξηρόφωτου κέρδισε στην έδρα της ύστερα από πέντε αγωνιστικές και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στο φινάλε του πρώτου γύρου. Στα μέσα του δευτέρου μέρους τα γκολ από τον Μυργιώτη.

Ήταν ματς ειδικών συνθηκών καθώς στη μεγαλύτερη διάρκειά του έβρεχε και ο αγωνιστικός χώρος έγινε βαρύς για τους ποδοσφαιριστές που συνεχώς γλιστρούσαν στο τερέν. Το πρώτοι ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές φάσεις. Μία σέντρα σουτ του Σφάκα στο 7' μπλόκαρε ο Σιαράβας, ενώ στο 24' ο Τσιουρέλης απέφυγε με ντρίμπλα τον προσωπικό του αντίπαλο μέσα στη μεγάλη περιοχή και δεξιά, σούταρε με την μπάλα να καταλήγει περίπου ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους φάση στο 23' με σουτ στην κίνηση του Μπενίσκου να φεύγει πολύ ψηλά άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Κολιάκης έπιασε καλό φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγ. περιοχής που πέρασε λίγο άουτ.

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το β' μέρος ο Στέφανος Ξηρόφωτος και μετά από ένα τέταρτο που ο Εθνικός Φιλιππιάδας είχε την εδαφική υπεροχή και πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Πύρασος ανέβασε στροφές. Στο 53' ο Σπ. Γκάγκας πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας με προβολή αλλά οι Γατσέλος, Λέτζος έπεσαν πάνω στην μπάλα κι έβαλαν την προβολή, ενώ λίγο πιο μετά, ο Χαλάτσης απέκρουσε με τα πόδια σουτ του Διαμαντόπουλου από καλή θέση. Το 1-0 έγινε στο 68ο λεπτό όταν ο Σπ. Γκάγκας από τα δεξιά έβγαλε συρτή παράλληλη με την εστία σέντρα και ο Μυργιώτης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ευρισκόμενος κοντά στη γραμμή του τέρματος. Τέσσερα λεπτά αργότερα το 2-0. Ο Στεφανής εκτέλεσε πλάγιο άουτ με δύναμη, ο Σπ. Γκάγκας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Αναστασίου τη δεύτερη στέλνοντας την μπάλα προς την εστία στα δίχτυα, με τον Μυργιώτη να στην στέλνει πίσω από τη γραμμή.
Στο 80' από σέντρα του Μυργιώτη, ο Π. Κοντοβάς σκόραρε αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο β' βοηθός σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ, απόφαση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των φιλάθλων του Πυράσου. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο 75' τραυματίστηκε στο γόνατο ο Φώτης της φιλοξενούμενης ομάδας. Για τον Πύρασο πετυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Γιάννη Βέργου, που “έδεσε” το κέντρο και μοίρασε παιχνίδι έχοντας πολύ καλή απόδοση.

Συνθέσει:ς:
Πύρασος: Χαλάτσης, Σφάκας (46' Αναστασίου), Βέργος, Π. Κοντοβάς, Σπ. Γκάγκας, Στεφανής, Μπασδάνης, Κοτζαθανάσης (46' Λ. Γκάγκας), Μυργιώτης, Π. Κοντοβάς (88' Κίτσος), Τσιουρέλης.
Εθνικός Φιλιππιάδας: Σιαράβας, Γατσέλος, Διαμαντόπουλος, Δάρδας, Πάνος (75' Τσακαλίδης), Λέτζος, Κολιάκης, Φώτης (77' Μαλάτος), Μπενίσκος, Γήτας, Γ. Κολλιός (46' Λάππας).

 

 

 

 

Last modified onThursday, 29 January 2015 10:28