noodles volos banner

Σημαντικός βαθμός για τον Ρήγα Φεραίο

Πολύ καλή εμφάνιση σήμερα από τον Ρήγα Φεραίο κόντρα στην καλύτερη ίσως ομάδα του ομίλου, την ΑΕ Καραϊσκάκης που ήταν στην πρώτη θέση, με τους “κυανόλευκους” να παίρνουν πολύτιμο βαθμό ισοπαλίας με 0-0 στο Βελεστίνο.

Έγινε ματς με καλό ρυθμό, αρκετές φάσεις μπροστά στα δύο καρέ και τις δύο ομάδες να διεκδικούν μέχρι τέλους τις πιθανότητές τους για τη νίκη. Ο Ρήγας Φεραίος πιστοποίησε ότι διαθέτει μία από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος, με ηγετική μορφή τον Γιώργο Ναουμίδη που "καθάρισε" όλες τις φάσεις κι άξιο συμπαραστάτη σήμερα τον Γούτσιο που αντικατέστησε επάξια τον απόντα Βουραζέρη.

Στα πρώτα λεπτά, η ΑΕ Καραϊσκάκης είχε σουτ των Χούσου, Γυφτοκώστα που έφυγαν άουτ και μπλόκαρε ο Κεφαλάς αντιστοίχως, ενώ ένα συρτό σουτ του Τσίπη από μακρινή απόσταση δεν ανησύχησε τον Καραγκούνη στο 15'. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σπαθής σέντραρε από δεξιά αλλά ο Μαλάκος μπροστά στο τέρμα δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά, ενώ η απάντηση από πλευράς φιλοξενουμένων ήρθε στο 22' με ωραία ενέργεια και σουτ του Παπανίκου από το ημικύκλιο που πέρασε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, κεφαλιά του Στάνσετιτς απέκρουσε σε κόρνερ ο Κεφαλάς, ενώ στο 36' από φοβερή μπαλιά του Τσίπη, ο Αλεξίου βγήκε στην πλάτη της άμυνας. Πάτησε όμως την μπάλα και δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ωραία πάσα του συμπαίκτη του. Στο 45' ο Κυριάκης είχε σουτ από πλάγια θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή που απέκρουσε ο Κεφαλάς κρατώντας το μηδέν. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κι ενώ η ΑΕ Καραϊσκάκης είχε κόρνερ, οι του Ρήγα Φεραίου βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Μαλάκο, που σούταρε εκτός μεγάλης περιοχής για να διώξει ο Καραγκούνης.

Στην επανάληψη, στο 61ο λεπτό ο Γυφτοκώστας έκανε κοντρόλ με το χέρι και η διαιτητής Τσιοφλίκη καταλόγισε επιθετικό φάουλ. Στη φάση αυτή, από τη στιγμή που υπήρχε πρόθεση εκ μέρους του επιθετικού της ΑΕ Καραϊσκάκης, θα έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα που θα ήταν η δεύτερη. Κάτι τέτοιο δεν έγινε λανθασμένα και έτσι, δεν άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες παρά τις έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς των παικτών και του προπονητή του Ρήγα.
Στο 66' φάουλ του Τσίπη από καλή θέση εξουδετέρωσε με τα ακροδάχτυλα ο Καραγκούνης (αν και η διαιτητής έδωσε άουτ), ενώ στο 70' ο Μαλάκος μπήκε στη μεγάλη περιοχή, τον ανέκοψε όμως την τελευταία στιγμή ο Παναγιώτου. Στο επόμενο λεπτό (σε ένα διάστημα που ο Ρήγας πίεζε για το γκολ), ο προωθημένος Ναουμίδης βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά πρόλαβε να διώξει ο Σιμονιάν. Τελευταία καλή φάση στο ματς για την ΑΕ Καραϊσκάκης στο 80' όταν ο Παπανίκου σέντραρε, ο Κεφαλάς έδιωξε με το ένα χέρι κι ενώ ήταν εκτός θέσης, ο Βασίλιεβιτς από το ύψος του πέναλτι και πλάγια αριστερά, είχε χλιαρό σουτ.

Συνθέσεις:
Ρήγας Φεραίος: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Γούτσιος, Σπαθής, Ναουμίδης, Αλεξίου, Χατζής, Τσίπη (81' Κεμάλλι), Μαλάκος (87' Μπίκας), Ζενούνι, Μιχολίτσης (84' Γουτούλης).
ΑΕ Καραϊσκάκης: Καραγκούνης, Παπανίκου, Παναγιώτου, Αβραμίδης, Χούσος, Γυφοτκώστας, Κυριάης (62' Γραβάνης), Σιμονιάν, Στάνεστιτς (68' Τζερεμές), Βασίλιεβιτς (86' Πέτσας), Καβαλλάρης.


Ρεπορτάζ: ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ