noodles volos banner

Οδυνηρή ήττα για Πύρασο

Σε ματς-ροντέο, ο Πύρασος ηττήθηκε 0-1 από τον Δωτιέα Αγιάς και έμεινε πολύ πίσω πλέον στο βαθμολογικό πίνακα. Με αυτογκόλ του Σφάκα στο 18' κρίθηκε το ματς, από το 43' με παίκτη λιγότερο οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Βαγγελάκου με κόκκινη κάρτα στο 43', ενώ προς το τέλος θα μπορούσαν να έχουν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν εάν ο διαιτητής δεν έκλεινε τα μάτια του σε περίπτωση πέναλτι. Αποβλήθηκαν στο ημίχρονο τόσο ο Στέφανος Ξηρόφωτος όσο και ο Στέλιος Αρσένος!

Χρόνια είχε να γίνει στη Ν. Αγχίαλο αγώνας με τόση ένταση και πάθος. Στα πρώτα λεπτά, έπεφταν κορμιά στον αγωνιστικό χώρο με πολλές δυνατές προσωπικές μονομαχίες. Σέντρα-σουτ του Κουβελά στο 7ο λεπτό απέκρουσε ο Χαλάτσης, ενώ ακολούθησε λίγο αργότερα σουτ του Π. Κοντοβά από δύσκολη θέση που βγήκε άουτ. Το 0-1 σημειώθηκε στο 18'. Ο Χαλάτσης δεν έκανε καλό βολέ, η μπάλα μεταβιβάστηκε προς τον Κουβελά που ήταν ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και ο Σφάκας, στην προσπάθειά του να διώξει, την έστειλε με αυτογκόλ στα δίχτυα.

Ο Πύρασος είχε αμέσως μετά τη μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Στο 20', ο Μυργιώτης σέντραρε, ο Π. Κοντοβάς διεκδίκησε την μπάλα με τον Σταυράκη και σε κενή εστία, σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Αναστασίου πλάσαρε άουτ. Κυριάρχησε η δύναμη και δεν έγιναν άλλες φάσεις αλλά τα ...αίματα άναψαν στο 37ο λεπτό. Αφορμή ένα δυνατό φάουλ από πίσω του Βαγγελάκου στον Ουέλιγκτον (που τραυματίστηκε στον ώμο κι αντικαταστάθηκε) που "γέννησε" σύρραξη ανάμεσα σε παίκτες των δύο ομάδων. Ο Βαγγελάκος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για χτύπημα σε αντίπαλο. Στις διαμαρτυρίες, αποβλήθηκαν Ξηρόφωτος κι Αρσένος, δίνοντας στο δεύτερο μέρος οδηγίες πίσω από τον πάγκο, εκεί που πήγε και κάθισε ο πρόεδρος του Πυράσου, Θοδωρής Στάμος!
Στην επανάληψη, ο Πύρασος ήταν σαν να έπαιζε με παίκτη παραπάνω και όχι λιγότερο, κλείνοντας τον Δωτιέα στο μισό γήπεδο και πιέζοντας με αρκετές στημένες φάσεις. Στο 53' κεφαλιά του Π. Κοντοβά έφυγε άουτ, στο 60' από καταπληκτική πάσα του Τσιουρέλη, ο Π. Κοντοβάς ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Πετρουζέλη σε φάση τετ-α-τετ, στο 79' σουτ του Π. Κοντοβά ανακόπηκε από αμυντικό σε κόρνερ. Στο 80' κι ενώ ο Πύρασος πίεζε, ο Δαμάσκος σούταρε, η μπάλα κόντραρε κι άλλαξε πορεία από χέρι παίκτη του Δωτιέα, με τον ρέφερι Δροβατζήκα να αρνείται το καθαρό πέναλτι στους γηπεδούχους. Ο διαιτητής είχε απαράδεκτη απόδοση σήμερα, τόσο στον πειθαρχικό έλεγχο όσο και χάνοντας πολλές φάσεις. Παρά το πεντάλεπτο των καθυστερήσεων, δεν άλλαξε κάτι και ο Πύρασος έχασε σημαντικό ματς που ο αντίπαλος δεν απείλησε...

Συνθέσεις:
Πύρασος: Χαλάτσης, Σφάκας, Τσιουρέλης (66' Λέτσος), Γ. Κοντοβάς, Σπ. Γκάγκας, Στεφανής, Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Αναστασίου (80' Δαμάσκος), Π. Κοντοβάς, Μυργιώτης (49' Κοτζαθανάσης).
Δωτιέας Αγιάς: Σταυράκης, Δημολιός, Κόκκας, Κοκκίνης, Κουρδής, Τσατσαλίδης, Ντακούλας (26' λ.τρ. Γούτος), Τσιρογιάννης (61' Κράβαρης), Ουέλινγκτον (43' λ.τρ. Λάιος), Κουβελάς, Πετρουζέλης.