noodles volos banner

Σκαλοπάτι για το παραπάνω βήμα η Γ' Εθνική

Μαζί με τις αλλαγές καθώς έγιναν και οι τρεις από τους προπονητές, στο ντέρμπι Ρήγας Φεραίος-Πύρασος την Κυριακή αγωνίστηκαν συνολικά 28 ποδοσφαιριστές. Εξ αυτών οι 24 προέρχονται από τη Μαγνησία και μόνο τέσσερις εκτός νομού, ο Μαλάκος από τη Λάρισα, ο Μπίκας από την Ηγουμενίτσα, οι Βαγγελάκος, Μυργιώτης από την Καρδίτσα.

Αυτή είναι η επιτυχία για τις δύο ομάδες που εκπροσωπούν το νομό στη Γ' Εθνική. Στηρίζονται σε νεαρούς ως επί το πλείστον ποδοσφαιριστές της Μαγνησίας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διακριθούν και να ακουστούν σε μια κατηγορία πανελλήνιας εμβέλειας, καθώς με τη νέα μορφή από φέτος των ομίλων, Ρήγας Φεραίος και Πύρασος φθάνουν να αγωνίζονται από τα Γρεβενά ως το Μαρτίνο και από την Ηγουμενίτσα ως την Άρτα.
Την Κυριακή έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με αρκετό κόσμο, πολλές φάσεις, καλό ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Το κυριότερο ήταν ότι στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Βελεστίνου παρατάχθηκαν τα ταλέντα του νομού. Κι αυτό δεν είναι αυτονόητο καθώς πολλές ομάδες της κατηγορίας, ενδεχομένως οι περισσότερες, δουλεύουν με μάνατζερ και κάνουν επιλογές παικτών εκτός της ποδοσφαιρικής τους περιφέρειας.
Άλλοι είτε "αξιολογήθηκαν" από ανθρώπους των δύο μεγάλων ΠΑΕ της Μαγνησίας ότι δεν κάνουν, άλλοι έχασαν την ευκαιρία τους όταν τους δόθηκε, άλλοι βρίσκονται στο ξεκίνημα και περιμένουν να καθιερωθούν, το σίγουρο είναι ότι σε Ρήγα Φεραίο και Πύρασο υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αξίζουν και μπορούν να κάνουν καριέρα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αρκεί κάποιος από τη Νίκη και τον Ολυμπιακό να παρακολουθήσει αυτές τις ομάδες και οι παίκτες να δουλευτούν κατάλληλα στην ηλικία που πρέπει... Γιατί καλοί είναι οι ξένοι, αλλά σίγουρα διαφορετικά αισθάνονται οι φίλαθλοι της Νίκης βλέποντας ένα δικό τους παιδί όπως ο Αργύρης ή ο Μέτσε ή ακόμη και ο Κορέτα, να φορούν την κυανόλευκη φανέλα (διαφορετικά αισθάνονται και οι ίδιοι οι παίκτες στην ομάδα) απ' ότι ένας λεγεωνάριος ή ένας μισθοφόρος που "αύριο" θα αναζητήσει το επόμενο συμβόλαιό του. Παράδειγμα προς μίμηση και ο Ζέρης στον Ολυμπιακό Βόλου, που ξεκίνησε από το τοπικό πρωτάθλημα, πριν δύο χρόνια έπαιξε για μία σεζόν στον Πύρασο και πλέον όχι μόνο έχει καθιερωθεί στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά με τη σκληρή δουλειά, είχε μεγάλη εξέλιξη. Ήδη ο Κρεββατάς με τα επτά γκολ που έχει σημειώσει "ακούστηκε" αρκετά σε πανελλήνιο επίπεδο και εάν συνεχίσει να σκοράρει με τον ίδιο ρυθμό, ομάδες εκτός νομού θα ενδιαφερθούν να τον εντάξουν στη δύναμή τους.
Η τρίτη κατηγορία αποτελεί σκαλοπάτι για το ξεκίνημα της καριέρας ενός ποδοσφαιριστή, είναι πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα και οι ομάδες του νομού μας μπορούν να υπερηφανεύονται για τη στελέχωση του ρόστερ τους με παιδιά από τη Μαγνησία, δουλεύοντας σε επαγγελματικά πρότυπα ...με ερασιτεχνικές προϋποθέσεις.

Last modified onTuesday, 09 December 2014 14:07