noodles volos banner

Mε νιάτα κι ενθουσιασμό στη Γ' Εθνική

Οι δύο ομάδες της Μαγνησίας, που θα εκπροσωπήσουν το νομό στη Γ' Εθνική τη φετινή σεζόν, έχουν επενδύσει σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Μάλιστα πρέπει να διαθέτουν δύο από τα πιο νεανικά σύνολα στο 2ο όμιλο της κατηγορίας. Προσθέτοντας τις ηλικίες των ποδοσφαιριστών του ρόστερ που έχουν ανακοινώσει Ρήγας Φεραίος και Πύρασος και διαιρώντας τις με τον αριθμό των παικτών, βγάζουμε ότι η ομάδα του Βελεστίνου έχει μέσο όρο ηλικίας 23,8 και αυτή της Νέας Αγχιάλου 24,6.
Στον Ρήγα Φεραίο, μόνο δύο παίκτες είναι άνω των 30 ετών, οι Μπακάλης και Γαλογαύρος που γεννήθηκαν το 1983, ενώ μικρότερος είναι ο Νίκος Ντόντος γεννημένος το 1996. Από τις φετινές μεταγραφές, επτά είναι από 18 έως 24 ετών: ο Ντόντος είναι 18, οι Βλαχόπουλος-Γκάμπας 19, ο Ναουμίδης 22, οι Τσίπη-Κρεββατάς 23 και ο Κεμάλλι 24.
Όσον αφορά στον Πύρασο, μεγαλύτερος σε ηλικία, 36 ετών, είναι ο Κώστας Κίτσος που αγωνίστηκε για είκοσι χρόνια στην ομάδα και ύστερα από θητεία 1,5 έτους στην Αγχίαλο, επέστρεψε για να κλείσει την καριέρα του στους "κυανόλευκους". Μικρότερος ο 15χρονος Μπουρτζής. Από τις φετινές μεταγραφές, οι περισσότεροι παίκτες ήταν κάτω των 24 ετών, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Ρήγα: ο Μαλακασιώτης 18, οι Ζητούδης-Μακανίκας-Κοτζαθανάσης 20, οι Μυργιώτης-Γκίκα 22, ο Σφάκας 23, οι Σιδηρόπουλος, Σπύρος Γκάγκας, Αναστασίου 24.
Οι ομάδες της Μαγνησίας ποντάρουν στο νεανικό έμψυχο δυναμικό του νομού για να αναδείξουν παίκτες και να καθιερωθούν στο δύσκολο πρωτάθλημα. Άλλωστε η συμμετοχή τους στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με αγώνες από την Ηγουμενίτσα και την Κοζάνη μέχρι την Άρτα και τη Φιλιππιάδα, αποτελεί πρόκληση για τα ταλέντα της Μαγνησίας ώστε να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε επίπεδο ψηλότερο σαφώς από το τοπικό.

 

 

Last modified onMonday, 08 September 2014 14:37