noodles volos banner

Θετικά μηνύματα με σούπερ Μήτρογλου

Η Εθνική δεν χρειαζόταν… τάμα για να νικήσει παραμονή της Παναγίας την Αυστρία. Είχε σε εξαιρετική μέρα τον Κώστα Μήτρογλου, που με δύο πανέμορφα γκολ της έδωσε τη νίκη στο Σάλτσμπουργκ με σκορ 2-0. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Έλληνας επιθετικός έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Κώστα Κατσουράνη έδωσε στο 39’ το προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα του Σάντος έφερε το παιχνίδι πιο κοντά στα μέτρα της και όταν χρειάστηκε… ο Μήτρογλου «ξαναπυροβόλησε», αυτή τη φορά με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, «κλειδώνοντας» το τελικό 2-0 για την Εθνική. Η «γαλανόλευκη» είχε την ευκαιρία να δώσει διαστάσεις θρίαμβο στο… πέρασμά της από την Αυστρία, όμως τα δοκάρια στέρησαν από Τζιόλη και Χολέμπας περισσότερα γκολ.

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα της Ελλάδας στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «λύγισε» από την πίεση των γηπεδούχων και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Το ασύνδετο κέντρο προβλημάτισε έντονα τον Φερνάντο Σάντος, που έβλεπε την ομάδα του να μην έχει την κατοχή της μπάλας και μην απειλεί με οργανωμένες προσπάθειες. Ωστόσο, η πανέξυπνη κάθετη του Κατσουράνη και η ικανότητα του Μήτρογλου στο σκοράρισμα, έδωσαν στην Εθνική το προβάδισμα (39’) λίγο πριν πριν ο διαιτητής σφυρίξει για τελευταία φορά στο πρώτο ημίχρονο.
Ίδιο ήταν το σκηνικό και στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου, καθώς οι Αυστριακοί πίεσαν από νωρίς την άμυνα της Ελλάδας, η οποία άντεξε χωρίς να χρειαστεί να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Καρνέζης. Η κατοχή της μπάλας παρέμεινε στα πόδια των γηπεδούχων, ωστόσο, η ομάδα του Σάντος απέκτησε μεγαλύτερη ουσία στο παιχνίδι της με αποτέλεσμα να γίνει πιο απειλητική και πιο γρήγορη. Έτσι ήρθε το δεύτερο γκολ, γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, που έφτασε στα πόδια του Μήτρογλου, που με σουτ βολίδα «τρύπησε» τον Άλμερ και έκανε στο 67’ το 2-0. Η Εθνική είχε την ευκαιρία να φύγει με πανηγυρικό τρόπο από την Αυστρία, αλλά τα δοκάρια στέρησαν τα γκολ από τους Τζιόλη και Χολέμπας.

Οι συνθέσεις:
Αυστρία: Άλμερ, Γκάρικς, Ντράγκοβιτς, Πόγκατετζ (46’ Πρεντλ), Φουχς (74’ Χόζινερ), Βάιμαν, Μπαουμγκάρτλινγκερ (46’ Λάιτκεμπ), Γιουνούζοβιτς, Αλάμπα (74’ Ζούτνερ), Αρναούτοβιτς (65’ Γιάντσερ), Χάρνικ (46’ Ίβανσιτς).
Ελλάδα: Καρνέζης, Σιόβας (62’ Μανωλάς), Παπασταθόλος, Τοροσίδης (78’ Βύντρα), Χολέμπας, Κατσουράνης (62’ Τζιόλης), Μανιάτης (62’ Νίνης), Ταχτσίδης, Κονέ (85’ Φορτούνης), Χριστόπουλος (85’ Σπυρόπουλος), Μήτρογλου.

sportfm.gr