noodles volos banner

Παρουσιάζεται στην Αγριά η αυτοβιογραφία του Παναγιώτη Κελεσίδη

Την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του παλαιμάχου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Πειραιώς και της Εθνικής ομάδας Παναγιώτη Κελεσίδη, με τίτλο «το λιοντάρι του Θρύλου», θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι βολιώτες φίλαθλοι, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00 στο Ξενοδοχείο «VALIS RESORT» στην Αγριά Βόλου.

Το βιβλίο περιγράφει την ονειρεμένη, αλλά και γεμάτη περιπέτειες πορεία προς τη δόξα του Παναγιώτη Κελεσίδη από τις αλάνες των Σερρών στα τσικό του τοπικού Ηρακλή σε ηλικία 13 ετών, στην πρώτη ομάδα του Πανσερραϊκού σε ηλικία 17 ετών και στον Ολυμπιακό Πειραιώς σε ηλικία 22 ετών το 1972, αποτελώντας μετά από 11 χρόνια τον διάδοχο του Σάββα Θεοδωρίδη.

Στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης παρακολουθεί τη ραγδαία εξέλιξη του άσημου νεαρού Σερραίου γκολκήπερ, που μέσα σε λίγους μήνες θα έφτανε να θεωρείται ο κορυφαίος της χώρας στη θέση του, κατακτώντας μέσα σε 3 χρόνια 3 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα και αποτελώντας μέλος της καλύτερης άμυνας όλων των εποχών με 13 μόλις γκολ παθητικό σε 34 αγώνες πρωταθλήματος.

Παράλληλα όμως μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης θα δει να ξεπηδά και μια άλλη πλευρά του χαρακτήρα του Κελεσίδη, αυτή του «τύπου μποέμ», που ο ίδιος σε στιγμές αυτοκριτικής και αυτοσαρκασμού αποκαλύπτει: Οι συχνές νυχτερινές αποδράσεις στα μπουζουξίδικα, η άγνοια διαχείρισης  των χρημάτων που κέρδιζε, η ελλιπής προπόνηση…… Ο αναγνώστης, μέσα από την περιγραφή, θα «ζήσει» και την πιο άσχημη στιγμή της καριέρας του Κελεσίδη, τη στιγμή  του τραυματισμού του στο αριστερό γόνατο με ρήξη χιαστών συνδέσμων , το απόγευμα της 30ης Μαΐου 1979 στον αγώνα κυπέλλου με τον Πανιώνιο στο στάδιο Καραϊσκάκη. Έναν τραυματισμό που οι ιθύνοντες της εποχής έκριναν ότι δε χρειαζόταν ν' αντιμετωπισθεί με χειρουργική επέμβαση.

Θα «ζήσει» παράλληλα και το τέλος της καριέρας του Κελεσίδη στον Θρύλο, 8 μήνες μετά, στις 8 Φεβρουαρίου 1980 στον αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, που, ενώ ο ίδιος θα υποχρεωθεί να παίξει χωρίς προπόνηση, με κατεστραμμένο το αριστερό γόνατο, θα θεωρηθεί υπεύθυνος για την ήττα με σκορ 1-2 και θα απομακρυνθεί. Αυτός, που οι έξοδοί του από το τέρμα στα πόδια των αντιπάλων επιθετικών φόβιζαν και μέχρι σήμερα όμοιές τους οι φίλαθλοι δεν έχουν ξαναδεί.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Π. Ανδρέας Μπονόβας (τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών  του Ολυμπιακού Βόλου), Χρήστος Καλτσάς (συμπατριώτης του Κελεσίδη), Βαγγέλης Λιαδέλης (τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Π. και του Ολυμπιακού  Β.) και ο ίδιος ο Παναγιώτης Κελεσίδης. Συντονιστής της παρουσίασης του βιβλίου θα είναι ο Λάζαρος Γαϊτάνης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Ένωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Βόλου, εξέχων στέλεχος της οποίας υπήρξε ο Τάκης Συνετόπουλος, συμπαίκτης και καλύτερος φίλος του Παναγιώτη Κελεσίδη, καθώς και το παράρτημα Βόλου της Π.Ε.Φ. Ολυμπιακού. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου θα προβληθούν στιγμιότυπα με μεγάλες αποκρούσεις του Κελεσίδη από αγώνες της εποχής του.

 

 



Last modified onTuesday, 28 February 2017 16:25