noodles volos banner

Τοπικό: Έχουμε το ποδόσφαιρο που αξίζει στους παράγοντες

  • Published in ΕΠΣΘ

Έχουμε το πρωτάθλημα που αξίζουν οι παράγοντες του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Όλη τη χρονιά, καταγράφοντας το ρεπορτάζ του τοπικού ποδοσφαίρου, γίναμε δέκτες πολλών παραπόνων από προέδρους, προπονητές και ποδοσφαιριστές, για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, για το γεγονός ότι οι 26 από τις 37 ομάδες αγωνίζονται στην Α' Τοπική, για το γεγονός ότι τέλος Μαρτίου τελείωσε η Β' Κατηγορία και λίγο αργότερα η Α' με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αγωνιστική απραξία.

Στη χθεσινή γενική συνέλευση, λιγοστά ήταν τα σωματεία που ...τόλμησαν να μιλήσουν για την ανταγωνιστικότητα. Λίγοι ήταν οι παράγοντες που ανέφεραν πως το επίπεδο ήταν μέτριο έως κακό. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι δύσκολη απόφαση η αναδιάρθρωση όταν πέφτουν 6-7 ομάδες από την Α' Τοπική αλλά ήταν πολύ εύκολη πριν δύο χρόνια όταν αποφασίστηκε να ανέβουν οι μισές ομάδες της Β' (που είχε συγχωνευτεί με τη Γ'). Έτσι, σωματεία που πάλευαν στη μικρότερη κατηγορία, στην τρίτη τη τάξει του τοπικού, ξαφνικά βρέθηκαν στα “σαλόνια” της Α' ΕΠΣΘ και παρά την γκρίνια, τους άρεσε... Οι παράγοντες διάλεξαν να παίζουν μεταξύ τους: οι ομάδες του Βόλου με ελάχιστες εξόδους στην Αγριά, τα Καλά Νερά και τη Σκιάθο, οι δε του Αλμυρού με τα τριγύρω χωριά και μερικές μετακινήσεις προς τα βόρεια στον πρώην Δήμο Κάρλας.
Το γεγονός ότι δεν έχουν παίκτες να στελεχώσουν τις ομάδες τους, το γεγονός ότι οι παίκτες μπολιάζονται με την ιδέα των συνεχών ηττών, το γεγονός ότι οι ήττες δεν είναι με δυο-τρία γκολ διαφορά αλλά με πέντε-έξι-επτά και πολλές φορές χαριστικά αυτά τα νούμερα, δεν ενόχλησε καθόλου τους παράγοντες των συλλόγων της ΕΠΣΘ. Είπαμε όμως, όλοι θέλουν να βρίσκονται στην Α' Τοπική, ασχέτως εάν συντηρούν ομάδες χωρίς προπονητές, δίχως γήπεδα και ακαδημίες, με ελάχιστους ποδοσφαιριστές. Άλλωστε η προτεινόμενη αναδιάρθρωση που προτάθηκε από την Επιτροπή Πρωταθλήματος, θα είχε πάνω-κάτω τα ίδια αποτελέσματα όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος. Απλώς η ειδοποιός διαφορά ήταν πως η ΕΠΣΘ θα αποκτούσε ξανά ανταγωνιστική Α' Κατηγορία και μία Β' σε ομίλους με λιγότερους αγώνες. Θα μπορούσε η Α' να γίνει με 14 συλλόγους, δηλαδή δύο ματς περισσότερα απ' ότι ισχύει τώρα. Αλλά η απόφαση δεν δέχεται αμφισβήτησης: 25 “όχι” στην αναδιάρθρωση, μόνο 4 “ναι”. Για αυτό το λόγο, έχουμε το πρωτάθλημα που αξίζει στους παράγοντές μας, για αυτό το λόγο τα ταλέντα φεύγουν από την Μαγνησία όπου δεν μπορούν να αναδειχθούν, για αυτό το λόγο δεν υπάρχουν νέοι ποδοσφαιριστές, για αυτό το λόγο υπολειπόμαστε σε πολλά -αν όχι σε όλα- σε σχέση με άλλες Ενώσεις. Όλοι λοιπόν στην Α' για να είναι ευχαριστημένοι οι παράγοντες, αυτοί που ματώνουν οικονομικά αλλά κοιτάνε μόνο το συμφέρον των ομάδων τους και τίποτα παραπάνω. Αυτοί κλήθηκαν να αποφασίσουν κι αυτοί ορίζουν το τοπικό της Μαγνησίας... και είναι απορίας άξιον πως κανείς δεν μίλησε για ενοποίηση των κατηγοριών αφού όπως είναι τώρα, ποιος ο λόγος να υπάρχει και Β'; Δεν θα ήταν καλύτερα όλα τα σωματεία να παίξουν στην Α' σε τρεις ομίλους ώστε τα έξοδα να είναι ακόμη λιγότερα για τους ...μεγαλοπαράγοντες;