noodles volos banner

Δεκτό το αίτημα του ΟΦΗ

 

Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής η ΠΑΕ ΟΦΗ, ζητώντας την υπαγωγή της στο άρθρο 99.

Αυτό που πέτυχε σε πρώτο χρόνο η κρητική ομάδα είναι να γίνει δεκτό το αίτημά της για παράταση της προσωρινής διαταγής μέχρι να εκδοθεί η απόφαση. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως μέχρι να βγει η απόφαση για το αν θα υπαχθεί η ομάδα στο άρθρο 99, δεν μπορούν οι πιστωτές της να αξιώσουν τιμωρία της ή αφαίρεση βαθμών.

Στην αίτηση υπαγωγής της κρητικής ΠΑΕ, δεν συμπεριλήφθηκαν οι οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος Μάνθος Πουλινάκης. Αν έκανε κάτι τέτοιο, ενδεχομένως να είχε πρόβλημα και με την ΕΠΟ, μιας και απαγορεύεται η προσφυγή μιας ΠΑΕ στα πολιτικά δικαστήρια. Βέβαια, όπως και στην περίπτωση του Άρη, η Ομοσπονδία κάνει τα στραβά μάτια, ενώ βοηθά το γεγονός ότι δεν κινδυνεύουν να χάσουν χρήματα οι ποδοσφαιριστές.

Τον ΟΦΗ εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Aλέξης Μαυροκουκουλάκης και Βάσιλης Κατσίκης, ενώ το παρόν από πλευρά της ΠΑΕ έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Μάνθος Πουλινάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Μανουσάκης και οι Κώστας Τουγλής και Παναγιώτης Σπυριδάκης.

Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο δικηγόρος των Ταυλαρίδη και Γεωργίου με σκοπό να προσβάλει την απόφαση εκπροσωπώντας ακόμα και έντεκα πρώην ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που εκπροσωπούνταν από τον κ. Ευαγγελάτο.

Οι υπάλληλοι της ΠΑΕ Μανώλης Τζιρίτας, Αντώνης Χρονάκης και Θεανώ Ρασσούλη εκπροσωπήθηκαν μέσω δικηγόρου και έκαναν παρέμβαση υπέρ της υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99.

Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο, Ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΟΦΗ Μανώλης Βασιλάκης υποστήριξε: «Έχει γίνει μείωση εξόδων πάνω από 55% ενώ την τελευταία λογιστική περίοδο η ΠΑΕ είχε κέρδη 255.000 ευρώ. Κατατέθηκαν οι τελευταίοι ισολογισμοί. Δεν έχουμε σκοπό να χρεώνουμε κανέναν. Μέσω των ισολογισμών αποδεικνύεται τι ο ΟΦΗ τα τελευταία δυο χρόνια οι πρώην ποδοσφαιριστές έχουν πάρει τόσα χρήματα που δεν είχαν πάρει όταν έπαιζαν. Εμείς ζητάμε την επιμήκυνση των δόσεων και την ευκολία στην αποπληρωμή των οφειλών».

Πλέον, ο ΟΦΗ περιμένει από την ΕΠΟ να άρει την απόφαση για την ανάκληση της άδειας συμμετοχής, έχοντας τη δικαστική απόφαση για το «πάγωμα» των κυρώσεων από τους πιστωτές.

 

 

Last modified onFriday, 26 September 2014 12:34