noodles volos banner

Πρωτάθλημα ξανά!

Πέρασαν πέντε μήνες από την τελευταία αγωνιστική της περασμένης περιόδου και οι ομάδες της Α' ΕΠΣΘ είναι ξανά στη σέντρα για αγώνες πρωταθλήματος! Η πρώτη κατηγορία του τοπικού μας πρωταθλήματος αρχίζει το Σαββατοκύριακο κι επιστρέφει σε μορφή δύο ομίλων ύστερα από πολλά χρόνια, με την ελπίδα να γίνουν ωραίες αμφίρροπες αναμετρήσεις και να μειωθούν -αν όχι να εκλείψουν- φαινόμενα βίας κι άσχημων συμπεριφορών από παράγοντες, παίκτες και φιλάθλους.

Στον 1ο όμιλο, τέσσερις ομάδες παρουσιάζονται ισχυρές ώστε να διεκδικήσουν την κορυφή: η ΑΕ Διμηνίου που είναι δευτεραθλήτρια των τριών τελευταίων πρωταθλημάτων, ο Σαρακηνός που ενισχύθηκε σημαντικά μετά την περσινή αποτυχία να πάρει τον τίτλο, ο Θησέας που είναι ριζικά ανανενωμένος και η Σκιάθος, που προχώρησε σε αρκετές μεταγραφές νεαρών ποδοσφαιριστών.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν νεανικά σύνολα που είναι ικανά για το καλύτερο και θα αποτελέσουν δύσκολους αντιπάλους για κάθε ομάδα, όπως παραδοσιακά ο Μαγνησιακός, ο Άρης Μελισσατίκων και η Αγία Παρασκευή, όλοι τους αγωνίζονται σε γήπεδο με πλαστικό τάπητα. Επίσης, έχουμε τους πέντε νεοφώτιστους: ΑΕ 2002, Δημητριάδα, Ηρακλή Βόλου, Πανιώνιο και Ιωλκό, που θα παλέψουν για την παραμονή και μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε οποιαδήποτε έδρα... Οι τέσσερις εκ των πέντε παίζουν επίσης σε πλαστικό, κάτι που ενδεχομένως αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για τις ομάδες πρωταθλητισμού. Ο όμιλος δείχνει ανοικτός κι αναμένονται αναμετρήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς όπως έχει διαμορφωθεί το πρωτάθλημα, κάθε στραβοπάτημα ενδεχομένως να είναι καθοριστικό.

Στον 2ο όμιλο, τα πράγματα είναι ίσως πιο ξεκάθαρα. Ο ΓΣ Αλμυρού φαντάζει το φαβορί. Έχασε βασικές του μονάδες, όμως ενισχύθηκε με περισσότερες από είκοσι μεταγραφές. Η Δήμητρα προχωράει με κράμα αξιόλογων έμπειρων μονάδων και αρκετών νεαρών, με την υπογραφή πλέον του Βαγγέλη Βουρούκου, ενώ οι Μυρμιδόνες θέλουν να μπουν σφήνα για να διεκδικήσουν την πρωτιά. Ο σύλλογος του Πλατάνου επιστρέφει ύστερα από πολλά χρόνια στην κατηγορία έχοντας προχωρήσει σε σημαντικές μεταγραφές. Διαθέτει τον κορμό των Νέων Αθλητών Νίκης και τρεις παίκτες εκτός Μαγνησίας που αποκτήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά...
Παραδοσιακές δυνάμεις είναι ο Αίας με το πολύ αξιόλογο υλικό και τον Θανάση Κωστούλα στη σύνθεσή του, ο Πρωτεσίλαος που δεν θα έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα που σώθηκε στο φινάλε, ο Αστέρας που ποντάρει στην έδρα του Ριζομύλου. Η Αγχίαλος απέδειξε και την προηγούμενη σεζόν ότι δεν θα είναι ευκαταφρόνητος αντίπαλος, ο Διαγόρας στηρίζεται στην εμπειρία ορισμένων παικτών του και το ταλέντο των νεαρών που διαθέτει, ο Αετός ανανέωσε το ρόστερ του με μία ενδεκάδα μεταγραφών, η Μακρινίτσα επέστρεψε στην κατηγορία με στόχο την παραμονή, ενώ την πρώτη τους παρουσία στην Α' ΕΠΣΘ θα έχουν ο Άθλος, ο Αχιλλέας Αχιλλείου και η Ένωση Μικροθηβών Αγροτικού.

Στον 1ο όμιλο, ίσως οι ομάδες είναι καλύτερες, στο 2ο όμως έχουμε πιο δυνατές έδρες και κάπως έτσι, ξεκινάει η σεζόν στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου με προσδοκίες για καλό θέαμα και πολλά γκολ. Θα διεξαχθούν 286 αγώνες ώστε να προκύψει το ζευγάρι που σε διπλό τελικό, θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή και το εισιτήριο για τα μπαράζ στη Γ' Εθνική. Φυσικά το magnesiasports θα βρίσκεται και φέτος δίπλα στις ομάδες της ΕΠΣΘ με πλήρη ρεπορτάζ, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τα παιχνίδια, στην προσπάθεια που κάνουμε ώστε να συμβάλουμε με το δικό μας τρόπο στην αναβάθμιση του Τοπικού της Μαγνησίας.



 

Last modified onThursday, 25 September 2014 12:06