noodles volos banner

Πήρε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία

Mπορεί να έχασε για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου, αλλά η Νίκη Βόλου επέστρεψε στο Βόλο με την καλύτερη φετινή της εμφάνιση ως παρακαταθήκη από την Ξάνθη. Οι "κυανόλευκοι" αφήνουν πίσω τους το χθεσινό ματς και στρέφουν πλέον την προσοχή τους στη δύσκολη έξοδο της Κυριακής στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Ο χθεσινός αγώνας είχε δύο πρόσωπα για τη Νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Σβεν Βάντενμπρουκ παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Για πρώτη φορά ωστόσο, κατάφερε να βγάλει το 45λεπτο χωρίς να δεχθεί τέρμα, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν δυο-τρεις καλές ευκαιρίες να σκοράρουν. Στην επανάληψη, η Νίκη ήταν καλύτερη. Μπόρεσε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα, να βγάλει επιθέσεις και απείλησε σε τρεις περιπτώσεις. Το θετικό είναι πως ήλεγξε το ρυθμό και δεν επέτρεψε στην Ξάνθη να φθάσει με αξιώσεις στα καρέ της. Ωστόσο, πλήρωσε τη μοναδική αμυντική της αδράνεια στο 81ο λεπτό και δέχθηκε γκολ. Στα λιγοστά λεπτά που απέμειναν, οι "κυανόλευκοι" είχαν τη μεγάλη φάση με τον Γιαννιτσάνη στο φινάλε για να "κλέψουν" το βαθμό της ισοπαλίας.
Χωρίς αμφιβολία ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση. Πιο "σφιχτή" στην άμυνα στο πρώτο μέρος, η Νίκη ούτε δέχθηκε γκολ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ούτε εκτέθηκε αμυντικά. Έπαιξε για την ισοπαλία, που δεν πήρε, όμως τακτικά οι παίκτες της πήραν καλύτερο βαθμό σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Το 1-4 που είχε προηγηθεί από τον Εργοτέλη φαίνεται πως αποτέλεσε οδηγό για τον Βέλγο προπονητή ώστε να εφαρμόσει μια πιο αμυντική τακτική. Το ζητούμενο όμως είναι η ισορροπία μεταξύ των γραμμών, δηλαδή πώς θα μποροέσουν οι "κυανόλευκοι" να παράξουν παιχνίδι και να επιτεθούν χωρίς να αφήνουν κενά στα μετόπισθεν. Γιατί στους αγώνες πρωταθλήματος και ειδικά σε αυτούς του Πανθεσσαλικού, η Νίκη δεν μπορεί μόνο να αμύνεται...
Ο Ροτζέριο πήρε χρόνο συμμετοχής σε όλο το ματς, ο Τζιώρας αγωνίστηκε για μία ώρα κι έδειξαν ότι ανεβάζουν επίπεδο την επίθεση με την εμπειρία και την ποιότητά τους. Καλή εμφάνιση και για τον Τσουκάνη, που κάλυψε με επιτυχία το αριστερό άκρο της άμυνας, όπως και για τον γκολκίπερ Ταϊρη που όποτε χρειάστηκε, ήταν γρήγορος και σταθερός στις επεμβάσεις του. Το Κύπελλο μπορεί να μην αποτελεί προτεραιότητα για τη βολιώτικη ομάδα, όμως τέτοιες εμφανίσεις αυξάνουν την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών. Και η Νίκη αυτό είναι που χρειάζεται στη δεδομένη χρονική περίοδο: καλύτερη ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας στη Σούπερ Λιγκ.

Last modified onThursday, 25 September 2014 14:13