noodles volos banner

To Σάββατο το τουρνουά "Δ. Κοντούρης" από τον Αίαντα

Η μορφή του Δ. Κοντούρη, στο βρυσάκι-μνημείο που βρίσκεται στο γήπεδο της Σούρπης Η μορφή του Δ. Κοντούρη, στο βρυσάκι-μνημείο που βρίσκεται στο γήπεδο της Σούρπης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Αίας Σούρπης τιμάει τη μνήμη του Δημήτρη Κοντούρη με τη διεξαγωγή του ετήσιου καθιερωμένου τουρνουά που φέρει το όνομά του. Οι τέσσερις αγώνες θα γίνουν το Σάββατο με ώρα έναρξης στις 17:00, είναι διάρκειας 45 λεπτών και θα λάβουν μέρος οι Αίας Σούρπης, Αχιλλέας Αχιλλείου, Πρωτεσίλαος Πτελεού και Αργοναύτες Αμαλιάπολης. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει λίγο πριν την έναρξή τους.

Ο Δημήτρης Κοντούρης άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα του 1993 σε ηλικία 24 ετών. Μεγάλωσε στη Σούρπη και πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο στον Αίαντα. Το 1985-86 κλήθηκε δύο φορές στις προεθνικές ομάδες Παίδων και Νέων για ανεπίσημα φιλικά παιχνίδια στο "Καραϊσκάκη". Το 1987 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αλμυρού κι αμέσως μετά έφυγε για το Ζάγκρεμπ για να σπουδάσει στη γυμναστική ακαδημία. Ο Κοντούρης είχε ταξιδέψει στη Σούρπη για να αγωνιστεί στον αγώνα του Αίαντα με τον Τοξότη στις 19 Δεκεμβρίου 1993. Ένιωσε αδιαθεσία και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Μετέβη στο Κέντρο Υγείας για καρδιογράφημα και λοιπές εξετάσεις και την επόμενη ημέρα ενώ ετοιμάζονταν να πάει στο Νοσοκομείο του Βόλου, άφησε την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια της μητέρας και του αδερφού του. Ηταν στις 20 Δεκεμβρίου 1993, μία ημέρα που δεν ξεχνάει κανείς στη Σούρπη που έχασε ένα δικό της παιδί σε τόσο νεαρή ηλικία. Ο προπονητής του Αίαντα, Λουκάς Κατσαμπέκης συνδέονταν με αδερφική σχέση με τον αδικοχαμένο φίλο του καθώς μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά και είχαν παράλληλη πορεία για σπουδές στη Γιουγκοσλαβία και η κιτρινόμαυρη ομάδα έχει καθιερώσει στη μνήμη του το ετήσιο καλοκαιρινό τουρνουά.

Last modified onThursday, 04 September 2014 17:33