noodles volos banner

To όνειρο δεν τελείωσε στη φιέστα

Η κούπα μπήκε στην τροπαιοθήκη για να θυμίζει σε όλους μια χρονιά όνειρο. Οι πανηγυρισμοί και τα τραγούδια σίγησαν και η Νίκη Βόλου του Βίλιαν Φλουτ βλέπει μόνο την πρεμιέρα στο Καραϊσκάκη.

Ο απόηχος του φιλικού με την ΑΕΚ πάντως και η απονομή δεν έχει πολλά που να άφησε στον κόσμο που βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό, εκτός από μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες και τον γύρο του θριάμβου των φιλάθλων. «Η μεγάλη μέρα ήταν πριν από 2,5 μήνες» έγραψε ο πρώην τερματοφύλακας της κυανόλευκης ομάδας, Μάνος Αποστολίδης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και μάλλον είχε απόλυτο δίκαιο.

Οι πρωταγωνιστές έλειπαν, ο κόσμος στην κερκίδα για φιέστα δεν ήταν πολύς και γενικά αποδείχτηκε ότι η γιορτή έπρεπε να γίνει μερικές ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι αυτό που μπορούσε να κρατήσει κανείς, είναι η παρουσία του Ταμπάκη κάτω από τα δοκάρια, το γκολ του Σκούρτη και οτι οι κυανόλευκοι δεν τα παράτησαν και αφού ξεπέρασαν το σοκ του απόλυτου αιφνιδιασμού, εμφανίστηκαν βελτιωμένοι στην επανάληψη. Η Παιανία έχει παράδοση στους τερματοφύλακες και ο νεαρός φαίνεται πώς είναι ικανός να τη συνεχίσει. Το φιλικό με την ΑΕΚ επίσης θα το θυμάται για καιρό και ο Σκούρτης για το υπέροχο γκολ που πέτυχε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Αν αυτά τα δύο ήταν στα θετικά, στο μπλοκάκι του ο Φλουτ έχει σίγουρα μία σειρά από παρατηρήσεις για τους παίκτες του απέναντι σε μία ΑΕΚ βέβαια που είναι καλύτερη από αρκετές της Super League.

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Γεωργέας που μπήκε αλλαγή έχει περισσότερες συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία απ’ όλη τη Νίκη μαζί, τότε θα καταλάβει ότι μιλάμε για μία ομάδα που δεν είναι τυχαία και η νίκη της απέναντι στους Σουπερλιγκάτους κυανόλευκους μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε.

Ο Φλουτ δεν έμεινε ικανοποιημένος, ενώ μετά στις δηλώσεις του μίλησε για κακή αμυντική λειτουργία. Για ακόμη ένα ματς η Νίκη αιφνιδιάστηκε και υπό την πίεση του γκολ δεν μπόρεσε να εφαρμόσει το πλάνο της. Στο Καραϊσκάκη θα πρέπει να παραταχθεί σαφώς καλύτερη. Μπορεί απολύτως έτοιμη να μην είναι, σεβαστό και κατανοητό αυτό, αλλά είναι υποχρεωμένη να παραταχθεί βελτιωμένη.

Οσον αφορά τώρα τη σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο τέλος του ματς, αναμφίβολα δεν ήταν αυτή ακριβώς που περίμενε ο κόσμος της ομάδας. Αυτό που μένει, είναι η τελευταία εικόνα με τον Τζιώρα να έχει ψηλά την κούπα και ότι ο κόσμος την  πήρε στα χέρια του αφού του αξίζει και του ανήκει δικαιωματικά μια και τόσα χρόνια δεν άφησε την ομάδα ποτέ μόνη της. Ταξίδεψε με αεροπλάνα, καράβια και πούλμαν και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας και η κούπα αυτή αποτελεί τη δικαίωση του.

Ακόμη κάτι που έκανε εντύπωση είναι η παρουσία των Κυρίων με κεφαλαίο «Κ», Τζαναβάρα και Κουδούνη. Ηταν εκεί και έδωσαν το παρών για να τιμήσουν την ομάδα παρά το γεγονός ότι έφυγαν με κάπως άκομψο τρόπο.

Όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία. Η Νίκη το Σάββατο ξεκινά το «ταξίδι» της από το Καραϊσκάκη.  Σίγουρα έχει το δυσκολότερο έργο από όλες τις υπόλοιπες ομάδες, το όνειρο όμως άπαντες στην κυανόλευκη ομάδα πιστεύουν οτι δεν τελείωσε στη φιέστα. 

Last modified onMonday, 18 August 2014 15:45