noodles volos banner

Στην Κ16 του ΠΑΟΚ ο πρώην γυμναστής της Νίκης Θ. Κούρτογλου

Το πέρασμα του από τη Νίκη Βόλου φαίνεται πώς ήταν μόνο η αρχή για τον πρώην κυανόλευκο γυμναστή και προπονητή της Κ20 των κυανολεύκων, Θάνο Κούρτογλου. Δίπλα στους Μανωλά και Μπίλλη ο Κατερινιώτης προπονητής έμαθε πολλά και πλέον ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, αφού ανακοινώθηκε από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, στο προπονητικό τιμ της Κ16. Συγκεκριμένα την Κ16 του Δικεφάλου του Βορρά αναλαμβάνουν οι Μίροσλαβ Σνάουτσνερ και Θάνος Κούρτογλου.

Ο Κούρτογλου που δούλεψε μετά τη Νίκη σε Τύρναβο (άνοδος στη Β’ Εθνική) και Ένωση Αποστόλου Παύλου, αναμφίβολα δεν ξεχνά ποτέ το πέρασμα του από τη Νίκη.  

«Έχοντας δουλέψει νωρίτερα στις ακαδημίες της ΑΕ Ποντίων Κατερίνης που συνεργάζονταν με τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου Πιερίδες Μούσες και στην Ομάδα του Βατανιακού Κατερίνης στην Γ' εθνική άρχισα να βάζω σε στέρεες βάσεις την δουλειά μου. Εκεί ήρθε η συνεργασία με τον Στέλιο Μανωλά και η πρόκληση της Νίκης στην οποία από την πρώτη στιγμή διαβάζοντας και μαθαίνοντας για την ιστορία της συνειδητοποίησα πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Άρχισα λοιπόν να δουλεύω πιο επαγγελματικά καθώς μου παρείχε αυτήν την δυνατότητα και καθώς τα αποτελέσματα μας δικαίωναν συνέχιζα με περισσότερο ζήλο. Ο κόσμος της Ν. Ιωνίας μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και ουσιαστικά το κλίμα που επικρατούσε ήταν το πλέον κατάλληλο για κάποιον νέο στον χώρο σαν εμένα. Στη συνέχεια μπόρεσα να γνωρίσω τον κόσμο της Νίκης καλύτερα καθώς είχα την τύχη ως πρώτος προπονητής της Κ20 να αγωνίζομαι στην φυσική έδρα της ομάδας και στο Παντελής Μαγουλάς και να νιώσω πραγματικά τί σημαίνει η ομάδα για τον τόπο. Φεύγοντας από την ομάδα της Νίκης κουβαλούσα και μέχρι σήμερα συνεχίζω να κουβαλάω την υπέροχη ανάμνηση αυτής της οικογένειας που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Όσο για τον ΠΑΟΚ και τη νέα πρόκληση: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που εδώ και πολλά χρόνια δουλεύει με ευρωπαϊκά πρότυπα και είναι το όνειρο κάθε προπονητή να εργάζεται σ’ ένα τέτοιο επίπεδο. Το παιδικό ποδόσφαιρο νομίζω οτι είναι το μέλλον κάθε επαγγελματικού συλλόγου αλλά και του ίδιου του ποδοσφαίρου, ο ΠΑΟΚ το έχει καταλάβει αυτό και δίνει μεγάλο βάρος στην δουλειά των δεύτερων ομάδων που πλαισιώνουν με παίκτες τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο την Πρώτη. Είναι λοιπόν για μένα μια μεγάλη πρόκληση να δείξω και στην μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ τη δουλειά μου, όπως επίσης και τιμή μου που αποτελώ επιλογή αυτού του συλλόγου».

Το έναυσμα της νέας σεζόν για τις ομάδες Κ16 και Κ17 του ΠΑΟΚ δόθηκε τυπικά στις 21 Ιουλίου, οπότε και έγινε η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών στην Τούμπα.

Από τις 22 Ιουλίου, ξεκινούν και οι προπονήσεις στα γήπεδα της Μεσημβρίας με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές (42 τον αριθμό στα ρόστερ και των δύο ομάδων) να αναχωρούν την επόμενη εβδομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.