noodles volos banner

Επική ανατροπή για τους Οράνιε

Για 88' οι Μεξικανοί ήταν αγκαλιά με την πρόκριση. Όμως μέσα σε ένα πεντάλεπτο οι Ολλανδοί τα γύρισαν όλα τούμπα και με γκολ των Σνάιντερ και Χούντελααρ πέρασαν στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Ο Ντος Σάντος έβαλε μπροστά τους Μεξικανούς στο 48', αλλά με αντεπίθεση διαρκείας οι πεισματάρηδες Ολλανδοί γύρισαν το ματς! Ο Σνάιντερ στο 88' και ο Χούντελααρ στο 90+4' (με αμφισβητούμε πέναλτι του Μάρκες πάνω στον Ρόμπεν) διαμόρφωσαν το τελικό 2-1 που έστειλε τους οράνιε στον επόμενο γύρο.

Εξαιρετικοί στο α’ μέρος οι Μεξικανοί, τα έδωσαν όλα για 88’, αλλά στο τέλος λύγισαν συνεχίζοντας την αρνητική παράδοση που τους θέλει -από το 1994 κι έπειτα- να αποκλείονται στους «16». Οι Ολλανδοί έκαναν το 4Χ4 ως τώρα στο τουρνουά και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στην επόμενη φάση, από το ζευγάρι Ελλάδα-Κόστα Ρίκα!

 

Το Μεξικό έδειξε τις προθέσεις του, παίρνοντας τα ηνία κόντρα στους Ολλανδούς. Περισσότερα τρεξίματα, εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, και με άνεση η μπάλα έφτανε στην επίθεση. Τι έλειπε; Έλειπε η ουσία στην τελική προσπάθεια που θα τους έδινε ένα δίκαιο -με βάση την εικόνα του α’ μέρους- προβάδισμα. Ο Σίλεσεν δεν προσέδιδε σιγουριά και οι Μεξικανοί δεν δίσταζαν να τον απειλούν με σουτ από μέση και μακρινή απόσταση.

Στάθηκαν άτυχοι στην κλασική τους ευκαιρία με τον Ερέρα να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ, όταν βρέθηκε μόνος του στην «καρδιά» της άμυνας. Άτυχοι στάθηκαν κι οι Ολλανδοί που έχασαν τον Ντε Γιονγκ στα πρώτα λεπτά της συνάντησης και δεν έδειξαν να έχουν μπει στο παιχνίδι. Έκαναν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά σχεδόν με τη συμπλήρωση μισής ώρας, με ένα άστοχο σουτ του Φαν Πέρσι να σημειώνεται στην στατική υπηρεσία ως η πρώτη τους στιγμή στα καρέ του Οτσόα, που ως τότε ήταν απλός παρατηρητής. Στις καθυστερήσεις όμως ο Προένσα δεν καταλόγισε πέναλτι στη …διπλή ανατροπή του Ρόμπεν από Μάρκες και Μορένο, αφήνοντάς δικαίως με το παράπονο. Σε μια φάση που οι Μεξικανοί δεν απώλεσαν το «0» παθητικό, αλλά απώλεσαν με τραυματισμό τον Μορένο.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά είδαν τον Ντος Σάντος να τους βάζει με την πλάτη στον τοίχο με το καλησπέρα στο β’ ημίχρονο με τον Σίλεσεν να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα. Μια εξέλιξη που κάθε άλλο παρά ανασταλτικά λειτούργησε για τους Ολλανδούς. Τότε ήταν που πείσμωσαν και συνεχώς κέρδιζαν μέτρα, περιορίζοντας τους Μεξικανούς στο 1/3 του γηπέδου.

Η πίεσή τους γινόταν όλο και πιο αφόρητη, δημιουργώντας τη μια επικίνδυνη στιγμή πίσω από την άλλη. Πότε η δική τους αστοχία όμως και πότε ο Οτσόα τους κρατούσε μακριά από την πολυπόθητη ισοφάριση. Κάτι που τους πείσμωνε ακόμα περισσότερο.

Ο Σνάιντερ έδιωξε μακριά τα μαύρα σύννεφα του πρόωρου αποκλεισμού και με ξερό σουτ λίγο πριν η αναμέτρηση μπει στις καθυστερήσεις, ισοφάρισε και έβαλε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης τους Ολλανδούς! Η λύτρωση ήρθε σε μια από τις τελευταίες φάσεις, στις καθυστερήσεις, από την άσπρη βούλα με πέναλτι του Χούντελααρ.

Οι συνθέσεις:
Ολλανδία: Σίλεσεν, Φερχάεγκ (56’ Ντεπάι), Φλάαρ, Μπλιντ, Ντε Φράι, Ντε Γιονγκ (9’ Μάρτινς Ίντι), Βαϊνάλντουμ, Κάουτ, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι (76’ Χούντελααρ), Ρόμπεν.
Μεξικό: Οτσόα, Αγκιλάρ, Μορένο (46’ Ρέγιες), Μάσα, Μάρκες, Λαγιούν, Ερέρα, Σαλσίδο, Γουαρδάδο, Ντος Σάντος (61’ Ακίνιο), Περάλτα (75’ Τσιτσαρίτο.