noodles volos banner

Επίθεση στον Κούγια για τον Σάμαρη

Το 2010 ο Ανδρέας Σάμαρης «εκδιώχθηκε» με βαρείς χαρακτηρισμούς απ' την ΠΑΕ Παναχαϊκή. Η Ερασιτεχνική και οι οργανωμένοι συγχαίρουν το δικό τους παιδί ελέω Εθνικής και τα βάζουν (ξανά) με τον Κούγια.

Με αφορμή το γκολ του Ανδρέα Σάμαρη και την εν γένει παρουσία του στη νίκη-πρόκριση της Εθνικής κόντρα στην Ακτή, βγήκαν εκ νέου τα... μαχαίρια στην Παναχαϊκή.
Ο νυν άσος του Ολυμπιακού «ανδρώθηκε» στον πατρινό σύλλογο. Απ’ τα 7 του χρόνια στις ακαδημίες και χρόνο με το χρόνο έπαιρνε όλο και περισσότερες ευκαιρίες στους «ροσονέρι» έως ότου έγινε βασικό και αναντικατάστατο μέλος αυτών.

Στις αρχές του 2009 ο Σάμαρης φέρεται να αρνήθηκε να υπογράψει νέο 5ετές συμβόλαιο με την ομάδα και εκεί ξεκίνησε το... κακό. Λίγους μήνες αργότερα και ενώ ο παίκτης έχει... παραγκωνισθεί, η ΠΑΕ (με τον Αλέξη Κούγια στο τιμόνι) εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονταν: «Ο Ανδρέας Σάμαρης τίθεται εκτός προπονήσεων λόγω των συχνών επεισοδίων των οποίων προκαλεί, τραυματίζοντας στην προπόνηση τους συμπαίκτες του. Από τον Σάμαρη ζητήθηκε να λύσει το συμβόλαιο του, διότι όχι μόνο δεν προσφέρει αγωνιστικά, αλλά είναι επικίνδυνος για τους συμπαίκτες του, καθώς ήδη έχει τραυματίσει τους Παπαποστόλου και Βαλλιάνο».
Το 2011 σε ένα φιλικό της Παναχαϊκής με τον Πανιώνιο (όπου αγωνιζόταν πλέον ο Σάμαρης), η πατρινή ΠΑΕ θα βγάλει νέα ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας τον παίκτη «καθυστερημένο παιδί»!
Αυτές, όμως, οι ανακοινώσεις επ’ ουδενί δεν εξέφραζαν ούτε τότε, ούτε τώρα την Ερασιτεχνική Παναχαϊκή και τους οπαδούς του συλλόγου. Αμφότεροι εξέδωσαν ανακοινώσεις συγχαρητηρίων τόσο στην Εθνική για την μεγάλη της πρόκριση, όσο και για το... δικό τους παιδί, τον Ανδρέα Σάμαρη που μεγάλωσε... μέσα στην Αγυιά, αφήνοντας καρφιά προς τον Αλέξη Κούγια για τον τρόπο που χειρίστηκε τον διεθνή άσο.
Η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής:
«Η διοίκηση της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για τον άθλο της να προκριθεί για πρώτη φορά στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Επίσης εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά της για τα συνεχή επιτεύγματα με την Εθνική ομάδα του Ανδρέα Σάμαρη, αθλητή προερχόμενου από τα σπλάχνα της Ερασιτεχνικής.
Η διαρκής αγωνιστική άνοδος του Ανδρέα Σάμαρη, αποτελεί δικαίωση της επιμονής του και του ταλέντου του, δικαίωση η οποία ευτυχώς δεν ανακόπηκε από την εμπάθεια του κ. Κούγια ο οποίος τον οδήγησε στην φυγή του από την Παναχαϊκή και με επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ το 2009 τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο για τους συμπαίκτες του» το δε 2011 «καθυστερημένο παιδί».
Η Π.Γ.Ε. εύχεται στον Ανδρέα ακόμη καλύτερες ημέρες τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στην ιδιωτική ζωή του και ελπίζει το παράδειγμα του να το ακολουθήσουν και άλλα παιδιά από το σωματείο μας και να στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες, διατηρώντας άσβεστη την 123χρονη ιστορική προσφορά της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής στον Ελληνικό Αθλητισμό».

Η ανακοίνωση των Αχαιών-3:
Όλη η Ελλάδα γιορτάζει...Η Εθνική Ελλάδος προκρίνεται στους 16 του μουντιάλ με ιστορικό γκόλ ενός «δικού μας» παιδιού του Ανδρέα Σάμαρη.
Είναι τιμή για την πόλη της Πάτρας να προέρχεται από την κοκκινόμαυρη οικογένεια ο Ανδρέας. Ευχόμαστε πάνω απ’όλα υγεία, τα καλύτερα για το μέλλον και μια καριέρα διεθνή. Να αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα η διαδρομή του σε όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Ελλάδας. Πολύ περισσότερο στα ταλέντα της περιοχής μας τα οποία εδώ και χρόνια έχουν σταματήσει κατά ένα μυστήριο τρόπο να βγαίνουν (λόγω ανικανότητας των υπευθύνων ή μη οργάνωσης των ομάδων, αναρωτιόμαστε).
Όσο για εκείνο το σκουπίδι που σε είχε πιάσει στο στόμα του κάποτε...είναι τόσο άθλιο που μπορεί να βγεί και τώρα και να μας πεί οτι αυτός σε ανέδειξε...Πάρτε το χαμπάρι όλοι «ο λεκές πρέπει να σταματήσει να λερώνει».