noodles volos banner

Σεϊταρίδης: "Για 5 ημέρες έχασα τη μεταγραφή στη Ρεάλ"

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης σε μια διαφορετική συνέντευξη μιλάει για την ομάδα του, τον Παναθηναϊκό, τη μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης που δεν έγινε ενώ θυμάται και ένα περιστατικό με τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα, το οποίο δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Η συνέντευξή του στην ιστοσελίδα peoplegreece.com:

Είναι μια σκηνή, δώδεκα χρόνια πριν, μετά από έναν αγώνα στη Λεωφόρο, που ο Γιούρκας δεν θα ξεχάσει ποτέ. Όπως και τα λόγια του Γιάννη Κυράστα, που ήταν τότε προπονητής του στον Παναθηναϊκό. «Είχα κάνει μια βλακεία μέσα στο παιχνίδι, είχα ήδη μία κίτρινη κάρτα και τσακωνόμουν με έναν παίκτη της αντίπαλης ομάδας και θα έτρωγα δεύτερη κίτρινη. Μετά το παιχνίδι ο Κυράστας με κάλεσε στα αποδυτήρια για να μου μιλήσει. Όταν θύμωνε, έπαιρνε ένα χαμογελάκι ειρωνικό. Εγώ όμως δεν είχα αντιληφθεί ότι ήταν εκνευρισμένος, νόμιζα πως μου έκανε πλάκα έτσι όπως τον έβλεπα να χαμογελά. Βλέπεις, είχαμε κερδίσει 7-0. Και γυρνά και μου λέει “Μη γελάς όταν σου μιλάω” και μου δίνει ένα χαστούκι. 

Λίγο αργότερα, όμως, με κάλεσε στο γραφείο του. Ήμασταν οι δυο μας. “Συγνώμη που αντέδρασα έτσι. Αλλά όταν φύγεις από εδώ και πας να παίξεις στη Μίλαν, τη Μάντσεστερ ή τη Ρεάλ θα με θυμηθείς. Πρέπει να ελέγχεις τις αντιδράσεις σου” μου είπε. Ήμουν 20 χρόνων τότε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως μου είχε πει για τη Ρεάλ, μια μετεγγραφή που για λίγες μόλις μέρες δεν έκατσε» λέει ο Γιούρκας στο People.
«Από μικρός αγαπούσα τη Ρεάλ και την είχα σαν όνειρο, αλλά μου έμεινε και απωθημένο, γιατί τελικά είχα πρόταση από τη Ρεάλ, όμως είχα υπογράψει μόλις πέντε μέρες πριν με την Πόρτο στην Πορτογαλία και δεν μπόρεσα να πάω» εξηγεί.
Πόρτο Πορτογαλίας, Ατλέτικο Μαδρίτης, Διναμό Μόσχας. Από τα 23 μέχρι τα 28 του έζησε στο εξωτερικό, παίζοντας σε μεγάλες ομάδες με δυνατά συμβόλαια. 
«Παίζοντας έξω δεν εξελίσσεσαι μόνο σαν αθλητής, αλλά και σαν άνθρωπος. Γνωρίζεις κι άλλες κουλτούρες, μαθαίνεις ξένες γλώσσες. Και στις τρεις χώρες που ήμουν έμαθα να μιλάω τη γλώσσα. Στη Ρωσία, επειδή ήταν δύσκολη η γλώσσα για να τη μάθεις μόνος σου, υπήρχε μια καθηγήτρια που έκανε εντατικά μαθήματα σε εμάς τους ξένους. Αν μάθεις να μιλάς, προσαρμόζεσαι πολύ καλύτερα».
Ο Γιούρκας έχει ζήσει με την Εθνική μεγάλες διακρίσεις, με αποκορύφωμα το θρίαμβο του Euro το 2004. Την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, μετά το παιχνίδι στο Βουκουρέστι, την πανηγύρισε από τον καναπέ του σπιτιού του. 
«Ως Έλληνας, χάρηκα πολύ και για την ομάδα και για τα παιδιά. Εννοείται πως θα ήθελα να είμαι κι εγώ στην ομάδα αυτή, αλλά στη φάση αυτή δεν γίνεται. Αφενός γιατί δεν έχω ομάδα, και όταν δεν έχεις ομάδα πώς να πας στην Εθνική, αφετέρου γιατί πιστεύω πως και να είχα ομάδα, δεν θα με καλούσε ο Σάντος, από ό,τι έχω δει, δεν με έχει στα πλάνα του. Αλλά ότι θα ήθελα να πάω, θα ήθελα».
Πώς είναι η σχέση του με τον Παναθηναϊκό σήμερα; 
«Η σχέση μας είναι μια χαρά. Eπέστρεψα τέσσερα χρόνια στην ομάδα, έληξε το συμβόλαιό μου, δεν τα βρήκαμε στην ανανέωση και οι δρόμοι μας χώρισαν. Όμως δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό. Είναι η ομάδα μου» ξεκαθαρίζει, ενώ ομολογεί πως ενόψει μετεγγραφών οι βλέψεις του είναι για κάποια ομάδα του εξωτερικού. Αν, ωστόσο, υπάρξει μια καλή πρόταση από ελληνική ομάδα, θα τη σκεφτεί σοβαρά.

sport.gr