noodles volos banner

Αποτελέσματα και σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ την Κυριακή

  • Published in ΕΠΣΘ
Φάση από τον αγώνα Αγία Παρασκευή-Άνθιμος Γαζής Φάση από τον αγώνα Αγία Παρασκευή-Άνθιμος Γαζής

Στην Αγχίαλο, Πύρασος και Διαγόρας πήραν από έναν βαθμό μετά το τελικό 1-1, αλλά αυτό ήταν ένα πολύ καλό νέο για τον Θησέα, που είναι στο +6 από τους Στεφανοβικιώτες. Στο 53' ο Ίμπρα έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, με τον Πάσχο με κεφαλιά να κάνει στο 70' το 1-1, σκορ που έμελε να είναι και το τελικό.

Ο Θησέας, χωρίς τον Κοτζαθανάση (που εκτίει ποινή τριών αγωνιστικών καθώς τιμωρήθηκε από την ΕΠΣΘ βάσει βίντεο για όσα έγιναν στο ματς με τον Διαγόρα) πήρε το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ, νικώντας για δεύτερη φορά φέτος τον Σαρακηνό, αυτή τη φορά εκτός έδρας με 1-2 στο λασπωμένο γήπεδο του αντιπάλου του. Οι Αγριώτες προηγήθηκαν με 0-2 με βολ πλανέ του Μοράλες στο 6’ και με κεφαλιά του Αντζούρη στο 45’ μετά από σέντρα του Οικονόμου. Από τη μεριά του ο Σαρακηνός μείωσε με πλασέ του Γιαμαλή μετά από ομαδική ενέργεια στο 51’.

Ισόπαλοι αναδείχθηκαν Πρωτεσίλαος και Ακρόπολη στον Πτελεό. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 40' με τον Παγώνη, με τους γηπεδούχους να "απαντούν" με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρμαρινού. Ο Πρωτεσίλαος κατάφερε να "αγγίξει" τη νίκη - ανατροπή, πετυχαίνοντας το 2-1 στο 88ο λεπτό, με τον Μαριγκλέν, αλλά η Ακρόπολη στην τελευταία φάση του αγώνα πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, με γκολ του Τσουκάλη στο 90+3'.

 Η Σκιάθος νίκησε τον Ηρακλή Βόλου με 3-1 εντός έδρας. Το σκορ άνοιξε ο Έλιο Πρίφτι στο 42', στο 68' ο φιλοξενούμενος Ηρακλής ισοφάρισε με τον Αχιλλέα Δαμάσκο, με τους γηπεδούχους, τελικώς, να παίρνουν τη νίκη στο τέλος, με τέρματα των Γιώργου Γκιαουράκη (85') και Άλεξ Τζελάι (90+3').

Διακόπηκε για πέντε λεπτά προς το τέλος το ματς Παγασητικός-Αίας μετά από σύρραξη, που απέφερε δύο αποβολές, μία κάθε ομάδα, αλλά τελικά ολοκληρώθηκε με νικήτρια την ομάδα του Λουκά Κατσιαμπέκη με σκορ 0-3. Σκόρερ του πρώτου γκολ στο 22’ ο Χειλάς με πλασέ μετά από ασίστ του Κωστούλα, ο οποίος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Χειλά έκανε το 2-0, με τους δύο παίκτες ν’ αλλάζουν ρόλους στο 58’, ενώ στο 89’ μετά από ατομική προσπάθεια ο Ξηροκώστας έγραψε το 0-3. Οι του Αίαντα θεωρούν ότι έπρεπε να καθαρίσουν το ματς από το πρώτο μέρος βάσει των ευκαιριών τους, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν τρία δοκάρια, δύο με τον Δημητρίου και ένα με τον Σίμο.

Η Αγία Παρασκευή πήρε βαθιά ανάσα με ανατροπή, αφού βρέθηκε να χάνει στο 3’ με γκολ του Κίτσα με 0-1, αλλά με δύο τέρματα του Γιαννούλα στο 60’ και το 78’ γύρισε το παιχνίδι και επικράτησε με 2-1. Πολλή ένταση μέσα στο ματς, με τον Ρούσση να δείχνει μόνο κίτρινες μετά από σύρραξη προς το τέλος. Η ένταση όμως συνεχίστηκε με χειροδικίες και … μπουγέλα έξω από τα αποδυτήρια, κάτι που δε τιμά κανέναν. Πλέον η ομάδα του Στέλιου Μαλακασιώτη έχει δέκα βαθμούς, έξι περισσότερους από το σύνολο του Σούλη Κατσικαδάμου. 

Τέλος στο ΕΤΒΑ ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Πηλέας και Μαγνησιακός (0-0).

Η Β’ ΕΠΣΘ

Εντυπωσιακά σε εξέλιξη ήταν τα δύο πρωινά ματς της Κυριακής για τη Β’ ΕΠΣΘ. Στον πρώτο όμιλο η Α.Ε. 2002 ως τυπικά φιλοξενούμενη στο γήπεδό της νίκησε με 3-4 τη Δύναμη, που είχε προηγηθεί με 3-1 στο ημίχρονο (4’, 34’ Μούτος, 18’ Πλόχα-30’, 79’ Χ. Παπαϊωάννου, 65’ Σταθόπουλος, 93’ Παρίσης). Το νικητήριο γκολ του Παρίση ήρθε μετά από πάσα του Πολυχρόνου και πλασέ σε κενή εστία του σκόρερ, αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα.

Έντος έδρας "τρίποντο" στην εκπνοή της αναμέτρησης για τον Εθνικό  κόντρα στον Κένταυρο Νοτίου Πηλίου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Τσάμη (43'). Η ομάδα της Αργαλαστής ισοφάρισε στο 60', αλλά ο Παλάντζας στο 90+2' έγραψε το τελικό 2-1 για τους γηπεδούχους, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Για τον δεύτερο όμιλο ο Ερμής ήρθε ισόπαλος με 2-2 με τον Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων, με την ομάδα του Δημήτρη Μπράτσου να προηγείται με 2-0 στο πρώτο 45λεπτο, αλλά έμεινε νωρίς με δέκα παίκτες (10’ πεν. Κανούτας, 45’ Αφεντίτσας-48’, 68’ Παρίσης).

Ο νεανικός Άθλος, που όμως έχει ανέβει και αγωνιστικά και ψυχολογικά μετά από την απόκτηση των Σιαμέτη και Βαγγέλη Νικηφοράκη, που βοηθούν πολύ τους πιτσιρικάδες, έκανε την έκπληξη, νικώντας μετά από πολύ καλή εμφάνιση με 2-0 τις Μικροθήβες. Τα γκολ έβαλαν οι Β. Νικηφοράκης με πέναλτι στο 9', που δόθηκε για χέρι, και ο Σιαμέτης με κεφαλιά στο 32'. Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι είχαν και τρία δοκάρια, ενώ ο 16χρονος τερματοφύλακας Μπισίρας έπιασε πέναλτι για δεύτερο συνεχόμενο ματς. 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της Α’ και Β’ ΕΠΣΘ την Κυριακή (11/2):

Α’ ΕΠΣΘ/16η Αγωνιστική

Παγασητικός- Αίας 0-3

Αγ. Παρασκευή- Ανθ. Γαζής 2-1

Σαρακηνός- Θησέας 1-2

Πηλέας- Μαγνησιακός 0-0

Σκιάθος-Ηρακλής Β. 3-1

Πρωτεσίλαος- Ακρόπολη 2-2

Πύρασος- Διαγόρας 1-1

Β’ ΕΠΣΘ/14η αγωνιστική

Α’ όμιλος

Δύναμις-Α.Ε. 2002 3-4

Εθνικός-Κένταυρος Ν.Π. 2-1

Β’ όμιλος

Ερμής-Ηρακλής Αγ. Θ. 2-2

Άθλος Αλμυρού-Μικροθήβες 2-0

 

Last modified onMonday, 12 February 2018 00:53