Logo
Print this page

Μέλος της ΕΠΣΘ ο «Βόλος ΝΠΣ» με ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. (video)

  • Απείχαν από τη διαδικασία Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη Βόλου

Μέλη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας αποτελούν πλέον οι σύλλογοι «Νέος Μαγνησιακός» και «Βόλος Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος» μετά την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τοπικής Ένωσης, αφού δεν εκφράστηκε η παραμικρή ένσταση στα λεγόμενα του προέδρου της Ένωσης κ. Λασκαράκη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Περικλής Λασκαράκης, αφού τοποθετήθηκε (είχε προηγηθεί και η θετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου), αναφέρθηκε στα εξώδικα του Ολυμπιακού και της Νίκης Βόλου, τονίζοντας ότι η απόφαση της Ένωσης αφορά μόνον την εγγραφή του σωματείου Βόλος Ν.Π.Σ. και όχι το σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί, αρμοδιότητα η οποία ανήκει, όπως είπε, στην ΕΠΟ.

Γραμματέας της Γ.Σ. ορίστηκε ο κ. Κουτσιμπός, που ανακοίνωσε ότι υπάρχει απαρτία στη Γενική Συνέλευση. Συγκεκριμένα σε σύνολο 46 σωματείων το παρών δήλωσαν 33.

Αρχικά, ο κ. Λασκαράκης διάβασε τα εξώδικα που απέστειλαν στην Ένωση η Νίκη Βόλου και ο Ολυμπιακός Βόλου, ως όφειλε. Ακολούθως τόνισε: «Το πλαίσιο για την εγγραφή ενός νέου μέλους είναι το καταστατικό και ο κανονισμός της ΕΠΟ. Σύμφωνα με το καταστατικό μας στο άρθρο 6 και 7 ορίζονται με σαφήνεια όλες οι προϋποθέσεις που πρέπει ένα σωματείο να πληροί, για να γίνει σωματείο στην Ένωση», διαβάζοντας αναλυτικά τα άρθρα.

«Αν ένα σωματείο έχει όλα αυτά που σας διάβασα, η απόφαση εισδοχής είναι υποχρεωτική γα εμάς και επικυρώνεται από την επόμενη Γ.Σ. της ΕΠΣΘ. Και τα δύο σωματεία κατέθεσαν αίτηση και προσκόμισαν όλα τα ανωτέρω έγγραφα. Όταν ένα σωματείο διαφωνεί με μας, θέλω να έρχεται εδώ  να εκφράζει τη διαφωνία του και να μη στέλνει εξώδικα. Εκφράζω αυτό το παράπονο. Οπότε εν τη ηθελημένη απουσία τους θα κάνω δύο σχόλια.

Θα ξεκινήσω από το εξώδικο του Ολυμπιακού Βόλου: αποκρούω το σύνολο και τω δύο εξωδίκων, μη αποδεχόμενοι τους ισχυρισμούς τους. Εμείς δεν προτιθέμεθα να συμπεριλάβουμε τον Βόλο ΝΠΣ να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, όπως μας κατηγορεί ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο χαρακτηρισμός ότι εμείς θα βάλουμε το σωματείο ν’ αγωνιστεί στη  Γ’ Εθνική είναι επιεικώς ατυχής.

Αυτό το πρωτάθλημα το διοργανώνει η ΕΠΟ κι όχι η ΕΠΣΘ. Ακόμη κι αν προτιθέμεθα να το βάζαμε στη Γ’ Εθνική, θα μέναμε  με την πρόθεση στο … χέρι. Απ’ όλες τις προϋποθέσεις εγγραφής ενός μέλους, ακούσατε πουθενά ότι είναι προϋπόθεση που θα αγωνιστεί το κάθε σωματείο; Η αρμοδιότητά μας μετά τον έλεγχο των προϋποθέσεων εξαντλείται να εγγράψει αυτά τα σωματεία. Το πού θα αγωνιστούν δε μας απασχολεί.

Η ΕΠΣΘ αποφασίζει για τη διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων, όταν αρχίσει η σχετική περίοδος δηλώσεων συμμετοχής. Το πού θα αγωνιστεί το νέο μέλος εμάς πραγματικά δε μας αφορά εκτός αν επιθυμεί ν’ αγωνιστεί στα τοπικά πρωταθλήματα. Το άρθρο 37 αναφέρεται στον ΚΑΠ ερασιτεχνικών ομάδων για σωματεία που επιλέγουν να διαγραφούν από μία ένωση και να εγγραφούν σε άλλη. Τα δύο σωματεία πληρούν τις προϋποθέσεις που ανέφερα και είμεθα έτσι υποχρεωμένοι να τους εγγράψουμε.

Για το εξώδικο της Νίκης Βόλου, έχω να πω και δύο τρία πράγματα παραπάνω, γιατί είπαν δύο τρία πράγματα παραπάνω. Η εκτελεστική επιτροπή είναι το Δ.Σ. της Ένωσης. Η ΕΠΟ δεν έχει Δ.Σ. επί παραδείγματι, έχει εκτελεστική επιτροπή. Εμείς εδώ δεν έχουμε εκτελεστική επιτροπή, έχουμε  όμως Δ.Σ., που είναι το ίδιο. Για όλους τους άλλους χαρακτηρισμούς που μας αποδίδονται, δεν επιθυμώ να κάνω κάποιο περαιτέρω σχόλιο, καθώς βασική μας αρχή είναι να επιδεικνύουμε αυτοσυγκράτηση και να αντιμετωπίζουμε όλα τα σωματεία μέλη μας με χαμηλούς τόνους. Η απόφαση που λάβαμε, επαναλαμβάνω, είναι μόνο περί της εγγραφής των δύο νέων αυτών μελών κι αυτό γιατί πληρούσαν το σύνολο των προϋποθέσεων που θα έπρεπε να πληρούν. Το πού θα αγωνιστεί το μέλος Βόλος Ν.Π.Σ. δε μας απασχολεί».

 

 

 

Media

Last modified onTuesday, 18 July 2017 00:21
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]