noodles volos banner

Το 10% από τη μεταγραφή του Δ. Λημνιού στους Νέους Αθλητές Νίκης

  • Published in ΕΠΣΘ

Η επικείμενη μεταγραφή του Δημήτρη Λημνιού από τον Ατρόμητο στον ΠΑΟΚ θα είναι επωφελής και για τους Νέους Αθλητές Νίκης, το σωματείο δηλαδή από το οποίο έφυγε, για να πάει στην ομάδα του Περιστερίου ο Βολιώτης παίκτης.

Συγκεκριμένα, οι Νέοι Αθλητές, οι οποίοι έχουν ξεχωριστό ΑΦΜ, αλλά ανήκουν στην Ερασιτεχνική, δικαιούνται το 10% από το ποσό που θα συμφωνηθεί η μεταγραφή, κι όχι η Ερασιτεχνική Νίκη, κι αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι η συμφωνία θα κλείσει στα 800.000 ευρώ, τότε ένα ποσό της τάξης των 80.000 ευρώ θα εισρεύσει στα ταμεία τους.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια υπογραφής της συμφωνίας για τη μεταγραφή Λημνιού στον Ατρόμητο, μετά από διαπραγματεύσεις με τον τότε τημ μάνατζερ του Ατρομήτου κ. Αποστόλου συμφωνήθηκε μετά και από πρόταση των διοικούντων των Νέων Αθλητών και της Ερασιτεχνικής Νίκης να δοθεί για τροφεία όχι το 5%, όπως ορίζει η ΟΥΕΦΑ, αλλά το 10%, κάτι που έγινε. Το +5% ήταν ουσιαστικά το δώρο Σπανού, προέδρου του Ατρομήτου, στη Νίκη. Η μεταγραφή Λημνιού τον Ιούλιο του 2012, για να ολοκληρωθεί, τέθηκε σε ψηφοφορία στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής, κάτι που είχε εισηγηθεί ο νυν πρόεδρος Στέργιος Φάτσης, και πέρασε ομόφωνα.

Επίσης, όπως είναι γνωστό, ένας από τους όρους ήταν, μόλις κάνει την πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή είτε σε πρωτάθλημα είτε σε Κύπελλο ο ποδοσφαιριστής, οι Νέοι Αθλητές Νίκης να πάρουν 10.000 ευρώ, κάτι που έγινε μετά από εξώδικο, αφού οι άνθρωποι του Ατρομήτου είχαν καθυστερήσει την καταβολή του ποσού. Ακόμη, ένας άλλος όρος ήταν πως, αν ο Λημνιός δεν είχε παίξει καθόλου μέχρι τι 30/6/17 στην πρώτη ομάδα, θα επέστρεφε στους Νέους Αθλητές, κάτι που τελικά δε συνέβη, αφού πολύ νωρίς, στις 25/10/14, έκανε ντεμπούτο στο ματς Ατρόμητος-Εργοτέλης.

 Θα επενδυθεί σε εγκαταστάσεις το ποσό

Είναι σημαντικό ν’ αναφερθεί ότι οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες των Νέων Αθλητών έχουν προχωρήσει μεταξύ τους σε μία συμφωνία κυρίων ότι το ποσό που θα έρθει από τη μεταγραφή Λημνιού στον ΠΑΟΚ, θα επενδυθεί σε εγκαταστάσεις, είτε αυτές αφορούν στο πλαστικό γήπεδο πίσω από τη θύρα 3 του Π. Μαγουλάς είτε στο γήπεδο του ΟΣΕ.

Πάντως, πρέπει να τονιστεί ότι το ποσό που θα δικαιούται το σωματείο των Νέων Αθλητών Νίκης από τα μεταγραφή κανείς δεν ξέρει πότε θα μπει στα ταμεία της ομάδας, καθώς αυτό μπορεί να γίνει, όταν εξοφλήσει ο ΠΑΟΚ τον Ατρόμητο. Ουδείς δηλαδή μπορεί να είναι βέβαιος πότε θα έρθουν τα χρήματα και είναι πιθανόν το διάστημα να φτάσει και τα δύο χρόνια.

Όπως και να ‘χει η δεδομένη πρόθεση των ανθρώπων των Νέων Αθλητών Νίκης, που φέτος ενσωματώθηκαν στις ακαδημίες της Νίκης, είναι όποιο κι αν είναι το κέρδος από τη μεταπήδηση Λημνιού στον ΠΑΟΚ να επενδυθεί στις υποδομές, ώστε σε λίγα χρόνια ο σύλλογος να ξαναβγάλει έναν δεύτερο Λημνιό.

Ο Λημνιός, που είναι γεννημένος στις 27 Μαΐου 1998 και θεωρείται, σύμφωνα με τα μεγαλύτερα αθλητικά έντυπα διεθνώς, ένα από τα 50 καλύτερα ταλέντα στον κόσμο, δείχνει τον δρόμο πρώτα απ’ όλα στην οικογένεια της Νίκης για το πώς πρέπει να πορευθεί από δω και στο εξής, προσπαθώντας να παράγει δικούς της παίκτες αλλά μέσα από καλύτερες συνθήκες. 

Last modified onThursday, 06 April 2017 15:12