noodles volos banner

Φυλάκιση σε τέσσερις για ξυλοδαρμό διαιτητή σε αγώνα της ΕΠΣΘ

  • Published in ΕΠΣΘ

Ελαφρώς μειωμένες ποινές, σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, επέβαλε σήμερα το Τριμελής Πλημμελειοδικείο Βόλου σε τέσσερις κατηγορούμενους για επεισόδια κατά του διαιτητή του αγώνα που είχαν γίνει στον αγώνα Πανιωνίου-Πρωτεσιλάου Πτελεού τον Δεκέμβριο του 2009, στο γήπεδο της ΕΤΒΑ.

Στους τρεις κατηγορούμενους το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή 200 € και στον τέταρτο που ζήτησε συγγνώμη από τον διαιτητή που ξυλοκοπήθηκε, ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή 150 €. Αρχικά οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους και 1000 € πρόστιμο.

Στον συγκεκριμένο αγώνα, σύμφωνα με τη δικογραφία, στο 92ο λεπτό μετά την κόκκινη κάρτα που έδειξε ο διοικητής σε έναν από τους κατηγορουμένους, ποδοσφαιριστή του Πρωτεσιλάου, προκλήθηκε επεισόδιο με τον διαιτητή να ξυλοκοπείται από τους τέσσερις κατηγορούμενους και να οδηγείται στο Νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες κατηγορίας στα επεισόδια πρωτοστάτησαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, όπως καταγράφηκε και στο φύλλο αγώνα που συντάχθηκε την επόμενη ημέρα, ενώ και οι κατηγορούμενοι τιμωρήθηκαν πειθαρχικά όπως και η ομάδα του Πρωτεσίλαου. Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι οι κατηγορούμενοι ότι όλοι ήταν παρόντες και κοντά στα επεισόδια που μπορεί να κράτησαν ελάχιστο χρονικό διάστημα (από μισό λεπτό έως δύο λεπτά ισχυρίστηκαν), όμως περιέγραψαν με ακρίβεια πως οι κατηγορούμενοι χτύπησαν τον διαιτητή.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης έπεσε σε αντιφάσεις αναφορικά με την πρωτόδικη μαρτυρία του, ενώ σημειώνεται ότι δεν είχε κληθεί ως αυτόπτης μάρτυρας από την Αστυνομία. Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα, γιατί ο μάρτυρας επέμεινε ότι δεν έγιναν τα επεισόδια όπως περιγράφηκαν και ότι δεν ξυλοκοπήθηκε ο διαιτητής, ενώ πρωτόδικα είχε καταθέσει ότι έπεφταν γροθιές και κλωτσιές.