Logo
Print this page

Κ. Ζεμπέκης: «Για τα ταλέντα της Σκιάθου προτεραιότητα έχει ο ΠΑΟΚ»

Ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Ακαδημιών του Αθλητικού Ομίλου Σκιάθου, Κώστας Ζεμπέκης, μίλησε στο σάιτ acadimies.gr, για την προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος να οργανώσει τις υποδομές του, αλλά και για τη συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος , όπως τονίζει ο κ. Ζεμπέκης, έχει προτεραιότητα για τα ταλέντα του νησιού.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του acadimies.gr:

“Το ποδόσφαιρο της Σκιάθου αναπτύσσεται κάνοντας σταδιακά βήματα προόδου στο τομέα των τμημάτων υποδομής. Το acadimies.gr επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο και Υπεύθυνο Ακαδημιών του Αθλητικού Ομίλου Σκιάθου, Κώστα Ζεμπέκη, και σας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη δράση στο χώρο των ποδοσφαιρικών υποδομών στο νησί των Σποράδων.

Το καλοκαίρι μπορεί η Σκιάθος να σφύζει από ζωή αποτελώντας έναν από τους πιο πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς για Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες, όμως το χειμώνα το σκηνικό είναι εντελώς αντίθετο και το νησί αδειάζει. Οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 7.000 και όπως είναι λογικό το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά παιδιά, ώστε να υπάρξει ανταγωνισμός.

Ωστόσο, όπως επισήμανε στο acadimies.gr ο κ. Ζεμπέκης: «Φέτος γίνεται για πρώτη φορά αξιόλογη προσπάθεια για να οργανωθούν οι ακαδημίες της ομάδας του νησιού. Κάνουμε σταδιακά βήματα προόδου και η κατάσταση βελτιώνεται. Μέχρι πέρσι τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα και δεν υπήρχε οργάνωση στα τμήματα υποδομής».

Παραθέτοντας τα βασικά στοιχεία για το ποδόσφαιρο της Σκιάθου, πρέπει να διευκρινίσουμε καταρχάς πως το νησί των Σποράδων διαθέτει μονάχα μία ποδοσφαιρική ομάδα, τον Αθλητικό Όμιλο Σκιάθου.

 Από τη φετινή σεζόν οργανώθηκαν οι Ακαδημίες του συλλόγου σε τμήματα Κ7, Κ9, Κ11 και Κ14, στα πρότυπα των μεγάλων ομάδων, με τη διαφορά πως δεν υπάρχουν παιδιά και τμήματα μεγαλύτερων ηλικιών από 14 ετών.

Συνολικά στα τμήματα υποδομής του σωματεία εντάσσονται περίπου 80 παιδιά. Οι προπονήσεις γίνονται στο γήπεδο «Αντώνης Σαρρής», που είναι το μοναδικό του νησιού και διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα που τηρεί τις προδιαγραφές. Επίσης, πρόσφατα εγκαινιάστηκαν τα γραφεία του συλλόγου από τον πρόεδρο, Γιώργο Μίτζελο, που συμβάλλει καθοριστικό στο έργο ανάπτυξης των Ακαδημιών.

Η συνεργασία με τον ΠΑΟΚ

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Α.Ο. Σκιάθου συνεργάζεται με τον ΠΑΟΚ, έχοντας ενταχθεί στο δίκτυο ακαδημιών του Δικεφάλου “PAOK Football Print”. Μάλιστα, είχαν επισκεφθεί το νησί και βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις τις ομάδες οι Λαγωνίδης, Αβραμίδης και Μαλιούφας από πλευράς «ασπρόμαυρων» και το ίδιο πρόκειται να κάνουν και τα Χριστούγεννα.

«Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τον ΠΑΟΚ γιατί τα τμήματα υποδομής του βρίσκονται ανάμεσα στις 50 καλύτερες ακαδημίες στην Ευρώπη και λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τους ιθύνοντες του Δικεφάλου. Ηρθαν στις εγκαταστάσεις μας να δουν από κοντά τα παιδιά και θα κάνουμε και νέα εκδήλωση τα Χριστούγεννα όταν και θα ξανά έρθουν».

Πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα

Αξιοσημείωτο επίτευγμα της προσπάθειας βελτίωσης και οργάνωσης που γίνεται, είναι ότι για πρώτη φορά η ομάδα Κ14 των Ακαδημιών του ΑΟ Σκιάθου συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μαγνησίας. Τα παιδιά ταξιδεύουν ως αποστολή στον Βόλο κάθε Σαββατοκύριακο με τα έξοδα πληρωμένα από τον σύλλογο που συγκεντρώνει έσοδα από χορηγίες.

Συγκεκριμένα, η εταιρία ΑΝΕΣ που διαθέτει τα πλοία που μεταφέρουν την ομάδα, χορηγεί τις μετακινήσεις των παιδιών έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται οι γονείς. Οι νεαροί επίδοξοι ποδοσφαιριστές λοιπόν της Κ14 έχουν την ευκαιρία από φέτος να συλλέγουν εμπειρίες αγωνιζόμενοι στο πρωτάθλημα της Μαγνησίας, γεγονός πολύ σημαντικό για την εξέλιξή τους, όπως τόνισε και ο κ. Ζεμπέκης στο acadimies.gr.

Μία ομάδα, τέσσερα ηλικιακά τμήματα υποδομής

Το πρόβλημα βέβαια εξακολουθεί να υφίσταται για τα άλλα τρία ηλικιακά τμήματα, των Κ7, Κ9 και Κ11, καθώς δεν υπάρχουν άλλες ομάδες στο νησί, ώστε να δίνουν αγώνες. Τα νεαρά παιδιά προπονούνται και ταξιδεύουν ανά διαστήματα στον Βόλο για φιλικά παιχνίδια όπως μας ανέφερε ο κ. Ζεμπέκης, ώστε να αποκτούν κι αυτά εμπειρίες, όποτε είναι δυνατό, καθώς τα έξοδα είναι πολλά.

Ο κ. Ζεμπέκης ξεκαθάρισε επίσης πως: «Σε περίπτωση που ξεχωρίζει κάποιο ταλέντο, προτεραιότητα δίνεται στον ΠΑΟΚ λόγω της συνεργασίας μας. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, για να δοκιμαστεί στις προπονήσεις των Ακαδημιών του Δικεφάλου. Βασικός μας στόχος είναι τα ταλέντα να προωθηθούν σιγά-σιγά στο μέλλον και στην πρώτη ομάδα του νησιού».

Όσον αφορά στην τοπική κοινωνία, ο κ. Ζεμπέκης υποστήριξε ότι: «Μας στηρίζει σε αυτή την προσπάθεια και βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας και κοντά στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο».

Βέβαια, δήλωσε πως ο Δήμος δεν μπορεί να τους προσφέρει οικονομική βοήθεια λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν, συνεπώς αναζητούν χορηγούς κυρίως σε ιδιώτες του νησιού.

Κλείνοντας, ο κ. Ζεμπέκης είπε στο acadimies.gr: «Είναι σημαντικό που για πρώτη φορά λειτουργούν τα τμήματα υποδομής του ΑΟ Σκιάθου τόσο οργανωμένα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο, κ. Μίτζελο, που στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Το επίπεδο είναι το καλύτερο από ποτέ και στοχεύουμε να βελτιωθεί κι άλλο. Θέλουμε να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο του νησιού και οι ακαδημίες να αναδείξουν νέα ταλέντα».

πηγή φωτό: skiathoslife

 

 

Last modified onThursday, 03 November 2016 10:10
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]