noodles volos banner

Χ. Σαπουνάς: «Το Barcelona Camp δεν είναι παραμύθι»

  • Published in ΕΠΣΘ

Στην εκπομπή Πρωινή προπόνηση του Sport Fm 89.5 φιλοξενήθηκε ο Χρόνης Σαπουνάς από τον Ερμή Βόλου, στα γήπεδα του οποίου θα γίνει από τις 8-12 Αυγούστου το Barcelona Camp για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6 έως 18 ετών, δηλώνοντας τα εξής:

«Φιλοξενούμε το Barcelona Camp και φιλοδοξούμε να δώσουν το παρών στο γήπεδό μας ορισμένοι νεαροί ποδοσφαιριστές που είναι τύπου Νεϊμάρ και Μέσι. Θα έρθουν οι προπονητές της Μπαρτσελόνα από την ακαδημία και είναι 8-12 Αυγούστου. Απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα και δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τον σύλλογό μας, τον Ερμή.

Τα παιδιά μπορούν να απευθυνθούν απευθείας στις σχολές της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα και να κάνουν ιντερνετικά την αίτηση εγγραφής τους στη σελίδα fcbarcelonacamps.gr. Βεβαίως υπάρχει και το σχετικό αντίτιμο. Έχουν δηλώσει συμμετοχή παιδιά από Καλαμάτα, Κόρινθο, Άρτα και δύο παίκτες από την αδελφοποιημένη ακαδημία μας στη Γερμανία, που οι γονείς τους είναι από τα Τρίκαλα.

Οι προπονητές της Μπαρτσελόνα θέλουν να περάσουν τη φιλοσοφία τους στην Ελλάδα και τον Σεπτέμβρη του 2017 μας έχουν διαβεβαιώσει ότι θα υπάρχει επίσημη σχολή της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη, ώστε να ελέγχουν την Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο για ακαδημίες ερασιτεχνικές, όπως ο Ερμής, ενώ οι μεγάλες ομάδες θα πρέπει σιγά-σιγά κι αυτές να δουλέψουν ποιοτικότερα. Υπάρχει ήδη σχολή Μπαρτσελόνα σε Καναδά, Ρωσία, Κωνσταντινούπολη και στην ουσία δημιουργούν μία αλυσίδα, για να μπορούν να ελέγχουν τον πλανήτη.

Ερωτωμένος για το αν τα ταλέντα του Βόλου μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω, ο Χρόνης Σαπουνάς τόνισε: «Αυτό είναι θέμα εμπιστοσύνης, όπως για παράδειγμα συνέβη με τον Κατράνη και τον Λημνιό ή τον Αγιασιώτη. Αυτό που καταλαβαίνω και δε μιλάω για Ολυμπιακό ή Νίκη, γιατί συμβαίνει κατά κόρον, είναι ότι δεν εμπιστεύονται τα δικά τους παιδιά, ενώ βλέπουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές να φεύγουν στο εξωτερικό και να στέκονται καλά. Το Barcelona Camp είναι πραγματικά αληθινό, δεν είναι ένα παραμύθι, που κατά καιρούς στην Ελλάδα έχει συμβεί δυστυχώς, γιατί βρίσκουν εύκολα θύματα τα παιδιά και τους γονείς από κάποιους που λυμαίνονται τον ποδοσφαιρικό χώρο. Το camp είναι αληθινό, γιατί πιστοποιεί το σήμα, που κυκλοφορεί παντού, ενώ η τοπική Ένωση έχει εγκρίνει να γίνει το camp».

Σχετικά με τη ακαδημία του Ερμή, ο κ. Σαπουνάς ανέφερε ότι τα παιδιά είναι σε περίοδο ενεργητικών διακοπών και ο ίδιος με τους συνεργάτες του σε περίοδο οργάνωσης για την επόμενη χρονιά, για να συμπληρώσει: «Δόξα τω Θεω, στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ πηγαίνουμε καλά και είμαστε πολύ χαρούμενοι που για πρώτη φορά σε μία ηλικιακή κατηγορία βγήκαμε πρωταθλητές, παραμένοντας πιστοί στη φιλοσοφία μας, με την έννοια να παίξουν όλα τα παιδιά. Έχουμε 170 παιδιά στο σύνολο. Υπάρχει μαζικότητα, αλλά και παιδιά που θεωρούνται ταλέντα και δουλεύονται ιδιαίτερα. Μετά από 14 χρόνια παρουσίας, μας γνωρίζουν».

 

 

 

 

 

Last modified onFriday, 29 July 2016 12:03