noodles volos banner

Δίκαιη ήττα για ΓΣ Αλμυρού

  • Published in ΕΠΣΘ

Κατώτερος των περιστάσεων, ο ΓΣ Αλμυρού δέχθηκε για τρίτο αγώνα δύο τέρματα χωρίς να έχει απαντήσεις και ηττήθηκε δικαίως 0-2 στο Στάδιο "Αθ. Ραγάζος" από τον Αμπελωνιακό, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πρωταθλητριών ΕΠΣ.

 

Η φιλοξενούμενη ομάδα του Τάκη Παραφέστα -που ταξίδεψε στον Αλμυρό με αποστολή 15 παικτών- ήταν πολύ καλύτερη, ειδικά στο πρώτο μέρος όταν πέτυχε τα δύο γκολ, είχε ισάριθμα δοκάρια και καλές ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν περισσότερο στο β' μέρος χωρίς όμως να ασκήσουν μεγάλη πίεση παρά μόνο για ένα δεκάλεπτο και δεν μπόρεσαν να σκοράρουν ώστε να ξαναμπούν στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.
Ο Λευτέρης Καλογήρου ξεκίνησε με τον Πλακαρό κάτω από τα δοκάρια, δεξιό μπακ τον Ακριβούση κι αριστερό τον Τσιάτσιο, με στόπερ τους Πλαβό, Γρούνα. Οι Κυριάκος, Π. Βούλγαρης ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, πιο μπροστά τους ο Αναστασίου με τους Αραπίτσα, Κρανά στις πτέρυγες και τον Μαλισσόβα στην κορυφή της επίθεσης.
Από τα πρώτα λεπτά ο Αμπελωνιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυριάρχησε. Στο 7' ο Τσετιροκλής πλάσαρε σε φάση τετ-α-τετ κι απέκρουσε με τα πόδια ο Πλακαρός, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Κακαβίτσης σούταρε μέσα από τη μικρή περιοχή, για να βάλουν την κόντρα δύο αμυντικοί και η μπάλα να καταλήξει κόρνερ.
Δέκα λεπτά αργότερα, από κόρνερ του Τσετιροκλή, ο Μπίκος πήρε κεφαλιά από πλάγια που σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο ίδιο λεπτό, κεφαλιά του Γρηγορίου από τη μικρή περιοχή έφυγε άουτ, ενώ στο επόμενο, νέα κεφαλιά του Παλάσκα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε σε μια ανύποπτη φάση, με ένα “φθηνό” γκολ. Ο Πρικάκης εκτέλεσε φάουλ περίπου δέκα μέτρα μετά τη γραμμή του κέντρου και πλάγια αριστερά, ο Πλακαρός είχε βγει λίγο εκτός εστίας και δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην πορεία που πήρε η μπάλα. Έτσι, με γκολ από το κέντρο, ο Αμπελωνιακός προηγήθηκε.
Η μοναδική απειλητική φάση για τον ΓΣΑ στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 26' όταν ο Αραπίτσας ξεπέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά βγήκε πλάγια και δεν μπόρεσε να πλασάρει, έχοντας ως κέρδος από τη φάση ένα κόρνερ. Ακολούθησε στο 34' το 0-2 με ακόμη ένα “φθηνό” γκολ όταν σε κόρνερ του Τσετιροκλή, ο Γρηγορίου βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά σκόραρε. Μάλιστα λίγο πριν βγει το ημίχρονο, ο Κακαβίτσης είχε κεφαλιά στο δοκάρι.
Στην επανάληψη, ο ΓΣ Αλμυρού παρουσιάστηκε καλύτερος καθώς οι φιλοξενούμενοι “κάθισαν” στο προβάδισμα που είχαν και κάπως χαλάρωσαν. Στο 57' χάθηκε ευκαιρία από αυτές που ...δεν χάνονται για την ομάδα του νομού Λάρισας όταν από κεφαλιά-πάσα του Παλάσκα, ο Κακαβίτσης αστόχησε ένα μέτρο μπροστά από την εστία. Οι γηπεδούχοι είχαν καλές στιγμές στη συνέχεια. Στο 53' από φάουλ του Αραπίτσα, κεφαλιά του Τσιάτσιου κόντραρε και πέρασε κόρνερ, στο 54' από σέντρα του τελευταίου και κεφαλιά του Μαλισσόβα, δεν πρόλαβε να σουτάρει από καλή θέση ο Κρανάς, ενώ στο 57' φαλτσαριστό φάουλ του Αναστασίου έδειξε να αιφνιδιάζει τον Γκικούδη αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τη συμβολή των δοκών. Αφού δεν έγινε το 1-2 και περνούσαν τα λεπτά, το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα στο φινάλε, ενώ ο Αμπελωνιακός είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Κακαβίτση στο 74' που απέκρουσε με τα πόδια ο Πλακαρός.
Ο ΓΣΑ έχει τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με τέρματα 1-6, ενώ επόμενο παιχνίδι είναι ξανά εντός έδρας, με τον Ατρόμητο Παλαμά την Τετάρτη στην πρεμιέρα του β' γύρου.

Συνθέσεις:
ΓΣ Αλμυρού: Πλακαρός, Ακριβούσης (46' Τσόγκας), Τσιάτσιος, Πλαβός, Γρούνας (69' Ράπτης), Κυριάκος, Κρανάς (60' Ν. Βούλγαρης), Αναστασίου, Μαλισσόβας, Π. Βούλγαρης, Αραπίτσας.
Αμπελωνιακός: Γκικούδης, Ρόκα, Πρικάκης, Τζιαρτζιάνης, Γκόλτσος, Πεήφανος, Γρηφορίου, Παλάσκας, Μπίκος, Κακαβίτσης (84' Χατζούλης), Τσετιροκλής (90' Νικολακούδης).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ