noodles volos banner

Ο Δαλούκας στο σεμινάριο της FARE - Δημητριάς και Σκόπελος στις δράσεις της οργάνωσης

  • Published in ΕΠΣΘ

Η Aθήνα φιλοξενεί την Τετάρτη για πρώτη φορά ένα διεθνές συνέδριο για τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο, με διοργανώτρια τη FARE! Πρώτος ομιλητής και ένας από τους συνδιοργανωτές της ημερίδας ο Αντώνης Δαλούκας, ο οποίος έχει αναπτύξει ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια πλούσια δράση σε θέματα ρατσισμού στο ποδόσφαιρο με την οργάνωσή του foul σε συνεργασία με τη FARE. Ομιλητής επίσης ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος που θα αναφερθεί στη δημιουργία και λειτουργία της Δημητριάδος, της ομάδας των ρομά που συμμετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ.
Το Συνέδριο έχει σκοπό την ανάδειξη του ποδοσφαίρου ως ένα άθλημα, χωρίς αποκλεισμούς με στόχο  τη βελτίωση και την αύξηση της εκπροσώπησης των μειονοτήτων, αλλά και των γυναικών στο χώρο. Θα διεξαχθεί στο χώρο της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, και διοργανώνεται από την FARE (Partner της UEFA για θέματα ρατσισμού) και την οργάνωση FOUL, σε συνεργασία με τους φορείς του Eλληνικού ποδοσφαίρου όπως την Ε.Π.Ο. και τη Superleague.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesiasports, δύο ομάδες της ΕΠΣΘ εντάχθηκαν στις δράσεις της FARE κατά του ρατσισμού μέχρι τις 23/10. Είναι η Δημητριάς και η Σκόπελος. Οι δράσεις της Δημητριάδος αφορούν στις ομάδες υποδομής της, ενώ όσον αφορά στους νησιώτες, θα γίνει ενημέρωση του κόσμου με ειδικά μπλουζάκια και άλλους τρόπους στον σαββατιάτικο εντός έδρας αγώνα με την Ακρόπολη.