noodles volos banner

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις Ακαδημίες της Δήμητρας Ευξεινούπολης

  • Published in ΕΠΣΘ

Ανακοίνωση για την έναρξη των εγγραφών στις Ακαδημίες της εξέδωσε η ΑΕ Δήμητρα Ευξεινούπολης.

Συγκεκριμένα:

«Η διεύθυνση των Ακαδημιών ποδοσφαίρου της ΑΕ Δήμητρας Ευξεινούπολης ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2014 – 2015.

Ακολουθώντας τις νέες τάσεις που επιτάσσει το σύγχρονο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, εφαρμόζει νέα τεχνογνωσία και επιστημονική προσέγγιση στην εκμάθηση του αθλήματος ποδοσφαίρου στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Τα τμήματα θα λειτουργήσουν με βάση την ημερομηνία γέννησης .

Οι εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία του συλλόγου καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 18.00 μμ. έως και τις 20.00 μμ.

Η παρουσία των γονιών στις δραστηριότητες ενός σωματείου περιορίζεται ολοένα και περισσότερo. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα είναι ανύπαρκτη. Γι΄ αυτόν το λόγο, στην αρχή της σεζόν το σωματείο θα ενημερώσει τους γονείς σχετικά με τις δραστηριότητες και τη λειτουργία του και σχετικά με τη στάση που πρέπει να τηρούν στην προπόνηση και στους αγώνες.

Η συμπεριφορά τους πρέπει να είναι πάντα υποδειγματική, καθώς από τη στιγμή που συνοδεύουν τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το σωματείο. Από την άλλη πλευρά, τα σωματεία χρειάζονται ολοένα και περισσότερους εθελοντές, προκειμένoυ να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποδόσφαιρο με ολιγομελείς ομάδες είναι μια ιδιαίτερη μορφή ποδοσφαίρου που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Γι' αυτό δεν πρέπει να αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο των παιδιών όπως αυτό των ενηλίκων. Αυτή η μορφή ποδοσφαίρου ενδείκνυται για την εξοικείωση των αρχαρίων και την εκμάθηση του ποδοσφαίρου από τα παιδιά προτείνοντάς τους διάφορες καταστάσεις παιχνιδιών σε γήπεδο προσαρμοσμένο στις δυνατότητές τους.

Πρόκειται για μια μορφή εκμάθησης με παιγνιώδη μορφή και έναν τρόπο εκπαίδευσης που βασίζεται σε συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι προσβλέπουν στην εκπαίδευση των παικτών στον τομέα της τεχνικής, της τακτικής και της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Μέσω της ευχαρίστησης και της διασκέδασης που προσφέρει στα παιδιά το ποδόσφαιρο

με ολιγομελείς ομάδες συμβάλει στην ανάπτυξή τους και την πρόοδό τους.

Ως εκ τούτου, οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου (προκριματικοί, τουρνουά ή κύπελλο) πρέπει να θεωρούνται ως παιχνίδια και τα αποτελέσματά τους να είναι δευτερεύουσας σημασίας (μετράει η συμμετοχή και όχι το αποτέλεσμα).

Δε χρειάζεται, λοιπόν, να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο διαγωνιστικό χαρακτήρα του αγώνα, καθώς ούτως ή άλλως τα παιδιά θέλουν πάντα να κερδίζουν και να είναι τα καλύτερα.

Κατά συνέπεια, η φιλοσοφία που θα αναπτύξει μια ακαδημία ποδοσφαίρου είναι αναμφισβήτητα σημαντική, αλλά και οι άνθρωποι που τη στελεχώνουν παίζουν προεξέχοντα ρόλο.

Μέλημα μας είναι να εκπαιδεύσουμε τους νεαρούς παίκτες παρέχοντάς τους καλές τεχνικές γνώσεις, γερές βάσεις όσον αφορά στις τακτικές και μια φιλοσοφία που βασίζεται στην επιθυμία να γίνονται συνεχώς καλύτεροι.

Αυτός ο στόχoς είναι σημαντικός για ένα σωματείο, γιατί εάν διαθέτει μια καλή ακαδημία ποδοσφαίρου, μπορεί να τροφοδοτεί συστηματικά την μεγάλη ομάδα του με καλούς παίκτες.

Προσφέρουμε στα μικρά παιδιά μια αθλητική παιδεία που βασίζεται στην ευγένεια, το σεβασμό και το «ευ αγωνίζεσθαι».

Η εκπαίδευση που λαμβάνουν τα παιδιά στo σωματείο είναι σημαντική, γιατί καθορίζει τον τρόπο συμπεριφοράς τους, καθώς τους διδάσκει κανόνες για τη ζωή.

Για να λειτουργεί αποτελεσματικά η ακαδημία ποδοσφαίρου θα διευθύνεται από έναν υπεύθυνο που θα είναι επιφορτισμένος με την τεχνική οργάνωσή της.

Προκειμένου να πετύχει το στόχο του, ο υπεύθυνος της ακαδημίας θα περιβάλλεται από μια παιδαγωγική ομάδα που θα απαρτίζεται από ικανούς προπονητές με εξειδίκευση στις κατηγορίες στις οποίες απευθύνονται.

Για να δημιουργηθεί ένα καλό κλίμα, στην αρχή της σεζόν θα διεξαχθεί μια συνάντηση με τους προπονητές, τους γονείς και τη διεύθυνση της σχολής, όπου θα παρουσιάζεται το πρόγραμμα κάθε κατηγορίας (ωράριο, προπονήσεις, αγώνες, τουρνουά κ.λπ.) Επιπλέον, ο υπεύθυνος της ακαδημίας θα αναπτύξει μια φιλοσοφία και μια δυναμική που θα επιτρέπουν τόσο στη διεύθυνση όσο και στoυς γονείς να παίζουν ένα συμπληρωματικό ρόλο σε σχέση με εκείνο των προπονητών

Ήδη έχουμε δείξει εμπιστοσύνη στα υπάρχον παιδιά της ακαδημίας μας γεννημένοι 2000-2001 συμμετέχοντας ενεργά στην προετοιμασία της μεγάλης ομάδας και στους φιλίκους αγώνες αυτής. Αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα τους:Σαρρής Γιώργος (14) Δαλακούρας Χρήστος (13) Τσαμπήρας Δημήτρης (13) Ελευθερίου Κώστας (14) Γκουράρος Γιώργος (14) Παπαθανασίου Δημήτρης (13) Μηλιώνης Κωνσταντίνος (13) Νάτζιος Γιώργος (14) Ρούμπος Αποστόλης (13) Γαλατσίδας Δημήτρης (13) Γεωργίου Στέλιος (13) Μπασδάνης Νίκος (13).

Πληροφορίες στους υπεύθυνους Ακαδημιών : Κυριάκο Παυλίδη(6946102027) Αθανάσιο Βουλτσίδη (6977509073)

Το παιχνίδι στον ανοιχτό χώρο είναι το καλύτερο δώρο που κάνει ένας γονιός στο παιδί του».

Last modified onWednesday, 27 August 2014 15:25