noodles volos banner

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μαγνησίας

  • Published in ΕΠΣΘ

Ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2014-2105 και όσον αφορά στην έκδοση του δελτίου πιστοποίησης προπονητή, ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Μαγνησίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση ενημέρωσης προς τους προπονητές και τα σωματεία.

Στα σωματεία Α΄ τοπικής της ΕΠΣΘ προσλαμβάνονται υποχρεωτικά  διπλωματούχοι προπονητές UEFA B κάτοχοι ταυτότητας προπονητή σε ισχύ. Για τις κατηγορίες Β΄ και Γ΄ τοπικών πρωταθλημάτων τα σωματεία και σύμφωνα με τον νέο κανονισμό της ΕΠΟ (6-6-2014) υποχρεούνται να προσλάβουν προπονητή κάτοχο τουλάχιστον πιστοποιητικού UEFA B. Στις ομάδες Ακαδημιών που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ προσλαμβάνονται πλέον υποχρεωτικά προπονητές κάτοχοι διπλώματος τουλάχιστον UEFA C.
Το δελτίο πιστοποίησης προπονητή για τις ομάδες της Γ Εθνικής κατηγορίας, για τις ομάδες τοπικών κατηγοριών και για τις ομάδες  Ακαδημιών των τοπικών κατηγοριών του Νομού Μαγνησίας εκδίδεται από την ΕΠΣΘ

Προϋποθέσεις έκδοσης του Δελτίου Πιστοποίησης προπονητή

1) Αίτηση του σωματείου προς την ΕΠΣΘ
2) Ταυτότητα προπονητή σε ισχύ η πιστοποιητικό παρακολούθησης σε ισχύ (δίπλωμα-πιστοποιητικό UEFA B για Α και Β κατηγορία και δίπλωμα UEFA C για ομάδες Ακαδημιών)
3) Βεβαίωση μέλους στον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Μαγνησίας
4) Δύο έγχρωμες φωτογραφίες.
5) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599 ότι ο ενδιαφερόμενος δεν εμπίπτει στα κωλύματα τα προβλεπόμενα εκ του καταστατικού της Ε.Π.Ο , αποδέχεται ανεπιφύλακτα τις διατάξεις του κανονισμού προπονητών του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Π.Ο.
6) Επικυρωμένο αντίγραφο του κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ιδιωτικού συμφωνητικού με σωματείο (φωτοτυπία δεν γίνεται δεκτή).
7) Για την Γ΄ Εθνική καταβολή παραβόλου 100 Ευρώ.
8) Για τα τοπικά πρωταθλήματα καταβολή παραβόλου 50 Ευρώ
Το Δελτίο Πιστοποίησης προπονητή είναι το μοναδικό στοιχείο, από πλευράς των προπονητών, που συνοδεύει τα Δελτία των ποδοσφαιριστών.
Χωρίς την ύπαρξη αυτού του Δελτίου πιστοποίησης ουδείς δικαιούται να ασκεί καθήκοντα προπονητή εντός της τεχνικής περιοχής. Οι διαιτητές των αγώνων είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο αυτών βάσει του άρθρου 18 του Κ.Α.Π. και ελέγχονται με τη σειρά τους από τα αρμόδια όργανα της Ε.Π.Ο. και των ΕΝΩΣΕΩΝ.

Απαγορεύεται η έκδοση Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή  εφόσον το ενδιαφερόμενο σωματείο δεν προσκομίσει μαζί με όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης τύπου UEFA ή Ταυτότητα Προπονητού εν ισχύ . Όποιος είναι διπλωματούχος προπονητής ποδοσφαίρου και το όνομά του είναι αναρτημένο στο site της ΕΠΟ, αλλά δεν είναι κάτοχος Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή, απαγορεύεται να βρίσκεται στην τεχνική περιοχή (πάγκο) της εκάστοτε ομάδας και να αναγράφεται με άλλη ειδικότητα στο φύλλο αγώνα, εκτός από αυτή του προπονητή. Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση και εφαρμογή των διατάξεων και των κανονισμών που ψηφίστηκαν από την ΓΣ της ΕΠΟ, καθώς επίσης των αποφάσεων που λαμβάνονται από το ΔΣ της ΕΠΟ. 
Σας γνωρίζουμε λοιπόν ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση όσον αφορά στη σωστή διαδικασία έκδοσης του Δελτίου Πιστοποίησης  δίνει το δικαίωμα προσφυγής στα ενδιαφερόμενα μέρη εφόσον η διαδικασία αυτή δεν συμβαδίζει με τη σχετική εγκύκλιο και τον κανονισμό προπονητών της Ε.Π.Ο. και θεωρείται παράτυπη και καταχρηστική.  
Οι βεβαιώσεις μελών του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου του Ν. Μαγνησίας θα χορηγούνται από τις 4/8/14 και κάθε Δευτέρα στα γραφεία του Συνδέσμου στο Βασδέκειο αθλητικό κέντρο ώρες 19:00-21:00.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
1. Σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Προπονητών της ΕΠΟ όλες οι ομάδες Α τοπικής κατηγορίας υποχρεούνται στην πρόσληψη προπονητή κάτοχο διπλώματος τουλάχιστον UEFA B και κατόχου ταυτότητας προπονητή σε ισχύ και οι ομάδες Β και Γ τοπικής κατηγορίας προπονητή κάτοχο τουλάχιστον πιστοποιητικού UEFA B.
2.. Σε περίπτωση αλλαγής προπονητή το σωματείο θα εκδίδει υποχρεωτικά νέο Δελτίο Πιστοποίησης στο όνομα του σωματείου και στο όνομα του νεοπροσληφθέντος προπονητή
3. Τα Σωματεία που δεν τηρούν τις διατάξεις του Κανονισμού τιμωρούνται από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα με την επιβολή προστίμου ως ακολούθως:
α. Σωματεία τοπικών κατηγοριών με χρηματικό πρόστιμο από 400 έως 1500 ευρώ.
β. Σωματεία Γ Εθνικής κατηγορίας με χρηματικό πρόστιμο από 1000 έως 3000 ευρώ.